Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ηγετική ομάδα ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ: Ποιος λέει αλήθεια;



    Αφήνουμε τον Παναγόπουλο κατά μέρος. Δεν αξίζει να σπαταλάς σταγόνα μελάνι για δαύτον.

Κιουτσούκης Νικόλαος   

    Ας πάμε σε δυο άλλες «φίρμες». Ο ένας, ο Κιουτσούκης. Είναι ο ΔΑΚίτης της ΓΣΕΕ. Αυτός που αποκάλεσε «χρυσαυγίτες» τα μέλη του ΠΑΜΕ και «αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης» τον Κουτσούμπα. Είναι ο τύπος που τη θεωρία του περί «τραμπούκων» του ΠΑΜΕ, την  αναπαρήγαγε στη Βουλή ο χρυσαυγίτης Παππάς. Ο Παππάς, ο ναζί, αυτός που αναπαράγει τα λεγόμενα του Κιουτσούκη, είναι το ίδιο πρόσωπο που μαθαίνει στα παιδάκια το «Χάιλ Χίτλερ». 

    Τούτος, λοιπόν, ο Κιουτσούκης, αυτός που κατηγορεί για «τραμπουκισμό» το ΠΑΜΕ, αυτός που ανήκει στη ΝΔ του Βορίδη, του Γεωργιάδη και του Καραγκούνη που λατρεύει το ασφαλιστικό του… Πινοσέτ έχει μια φοβερή ιδιότητα:

    Είναι ο μοναδικός συνδικαλιστής που (πριν επανακάμψει στη ΝΔ) τον είχε διαγράψει το ίδιο του το κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, γιατί, λέτε; Διότι – σύμφωνα με το κόμμα του – είναι… τραμπούκος! 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Κοινό Κάλεσμα για τις ευρωεκλογές του Μάη

Για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για μια Ευρώπη των λαών, του Σοσιαλισμού! Υπογράφεται από 35 Κόμματα
 

Κοινό Κάλεσμα «Για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για μια Ευρώπη των λαών, του Σοσιαλισμού!» υπογράφουν 35 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, για τις ευρωεκλογές του Μάη 2019.
Το Κάλεσμα έχει ως εξής:

«Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, γυναίκες, νέες και νέοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ,

Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συνυπογράφουμε αυτό το Κάλεσμα, απευθυνόμαστε σε σας με αφορμή τις ευρωεκλογές του 2019.
Η ΕΕ, που λειτουργεί ως ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του. Δεν υπηρετεί, κι ούτε ποτέ γίνεται να υπηρετήσει, τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.
Μάταιες αποδεικνύονται οι προσδοκίες πως μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε κατεύθυνση "φιλολαϊκή". Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται σχετικά με μια αλλαγή προς όφελος των λαών μέσα από τον δήθεν "εκδημοκρατισμό" της είναι έωλες.

Στις τοπικές - περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε με τοπικά κριτήρια, για την «καθημερινότητα του πολίτη» και όχι με κομματικά κριτήρια...



Στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να ψηφίσουν για δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Το δίλημμα που αντικειμενικά μπαίνει είναι αν θα επιλέξουν ποιοι και πώς θα υλοποιήσουν, θα εξειδικεύσουν σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν ή εάν θα επιλέξουν αγωνιστές, που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, θα εναντιωθούν και θα διεκδικήσουν μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Αν δηλαδή επιλέξουν να ενισχύσουν τη λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν την πολιτική, είτε από τη θέση της μειοψηφίας, είτε από τη θέση της πλειοψηφίας σε κάθε Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως δηλαδή έδρασαν οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και οι κομμουνιστές δήμαρχοι της Πάτρας, της Καισαριανής, της Ικαρίας, της Πετρούπολης, του Χαϊδαρίου.

Ποιος κρατάει κλειστό το Σταθμό Λαρίσης;



Τα ΜΜΕ παίζουν την “είδηση” της κατάληψης του σταθμού από τους πρόσφυγες, που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν ενώ αγόρασαν κανονικά εισιτήριο, ενώ τα ΜΑΤ κρατάνε χωρίς λόγο αποκλεισμένο το σταθμό για το επιβατικό κοινό.



Χτες βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Σταθμό Λαρίσης. Στόχος τους να εμποδίσουν μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν αγοράσει κανονικά εισιτήρια για να μεταβούν με το νυχτερινό δρομολόγιο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και από εκεί στα σύνορα με τη Β. Μακεδονία. Κάποιοι πρόσφυγες, απελπισμένοι, κατέβηκαν στις σιδηροδρομικές ράγες, ως μορφή αντίδρασης στην αναίτια απαγόρευση. Από το πρωί ο Σταθμός Λαρίσης παραμένει κλειστός, προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, ενώ η αστυνομία εκκένωσε τις ράγες, τις πλατφόρμες και το σταθμό συνολικά, παρατάσσοντας τα ΜΑΤ στην είσοδό του. Αυτήν την ώρα, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πάρει πίσω το αντίτιμο των εισιτηρίων τους και έχουν απομακρυνθεί από το σταθμό, ο οποίος παραμένει κλειστός με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα





ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα
  Συνάδελφοι συνταξιούχοι
       Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  καταδικάζει την επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του Ιερού Λόχου, την Κυριακή 7 Απριλίου, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα  στην Καλαμαριά. 
      Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε ένα τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με αίμα,όταν οι Δαγκουλαίοι πρόγονοί τους συνεργάτες των Γερμανών, τον Αύγουστο του ΄44 στο Μπλόκο της Καλαμαριάς, δολοφόνησαν Καλαμαριώτες πατριώτες αγωνιστές της Αντίστασης.
      Καμία λοιπόν ανοχή σε φασιστικές Οργανώσεις τύπου Ιερού Λόχου,  στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αλλά  και στο σύστημα που τους γεννάει.   
 

     Έρχονται, στη πόλη της Καλαμαριάς, για να ποτίσουν με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, τους εργαζόμενους αλλά και την νεολαία της περιοχής διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της, εχθρεύεται το ίδιο το λαϊκό κίνημα. 
     Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. 
     Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των Ναζί, να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με το φασιστικό τους μίσος.
     Καλούμε τους συνταξιούχους της Καλαμαριάς την Κυριακή 7 Απριλίου στις 4 το απόγευμα στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στη συγκέντρωση σωματείων και συλλόγων της περιοχής, για να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά.
ΤΟ Δ.Σ.

Ακόμα πιο πολλοί στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ παντού


Με μια ακόμα επιβεβαίωση για το ρόλο του «ντίλερ» των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - κεφαλαίου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στα Βαλκάνια και ευρύτερα ξεκίνησε η βδομάδα που πέρασε.
 Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, αγκαζέ με δεκάδες επιχειρηματίες, που μάλιστα από την κυβέρνηση παρουσιάστηκε - και όχι άδικα - ως «ψήφος εμπιστοσύνης» από τους επιχειρηματικούς ομίλους στην πολιτική της, τα «ντιλ» με τον πακτωλό χρημάτων και προνομίων στο κεφάλαιο, με τα ενεργειακά και άλλα «πρότζεκτ», η ανάληψη της ΝΑΤΟικής αποστολής από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να επιτηρεί (και) τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας, όλα αυτά που ο Αμερικανός πρέσβης χαιρέτισε ως «δικαίωση» της επιλογής των ΗΠΑ να «επενδύσουν» στην Ελλάδα, επιβεβαίωσαν ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου αποτελούν την άλλη όψη των σχεδίων της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων που υπηρετεί η κυβέρνηση.

Οσο για τις κυβερνητικές «παρόλες» περί ευημερίας με τις οποίες η κυβέρνηση σταθερά ντύνει τις βρωμοδουλειές της, οι εργαζόμενοι μπορούν να θυμηθούν την πρόσφατη πείρα τους από τα κλειστά εργοστάσια, τους μισθούς και δικαιώματα «Βουλγαρίας», που έφερε το προηγούμενο κύμα «επέκτασης» των επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια. Και για τα περί «ασφάλειας» και «ειρήνης» μπορούν να δουν τις απειλές που εκτοξεύτηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μέσα στη βδομάδα, εκεί όπου ο υπουργός Εξωτερικών άκουγε ντυμένος κυριολεκτικά στα χρώματα του ΝΑΤΟ (!) τον εκπρόσωπο του «διαβολικά καλού» Ντ. Τραμπ, Πομπέο, να αναπτύσσει τα πολεμικά σχέδια απέναντι στο «μεγάλο ανταγωνισμό από Ρωσία, Κίνα και Ιράν».