Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο υπέροχος κόσμος του καπιταλισμού…

Ο υπέροχος κόσμος του καπιταλισμού: Μικρά παιδιά-σκλάβοι στα ορυχεία κοβαλτίου του Κονγκό σακατεύονται ή πεθαίνουν για να κατασκευαστούν «έξυπνα» κινητά και «γκάτζετς»… (VIDEO) 

 


Στο καπιταλιστικό σύστημα προτεραιότητα έχει το κέρδος και όχι η ανθρώπινη ζωή. Στην Αφρική γίνονται πόλεμοι και σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι για τον έλεγχο των ορυχείων κοβαλτίου.
Τα τελευταία χρόνια η  ζήτηση για κοβάλτιο έχει εκτιναχθεί στα ύψη, αφού χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολλών ηλεκτρονικών συσκευών και «γκάτζετς», μεταξύ των οποίων και τα περίφημα «έξυπνα τηλέφωνα»-smartphones μετρημένων στα δάχτυλα τους ενός χεριού πολυεθνικών εταιρειών κολοσσών, που έχουν κατακλύσει τον κόσμο.

Αυτοί οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στους εργάτες. ΕΣΥ ΕΡΓΑΤΗ???

 Στους Δελφούς διεξάγεται, μέχρι την Κυριακή 5 Μάρτη, το 2ο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, με περισσότερα από 40 θέματα, λέει η είδηση και εξηγεί: «Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, Ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης. Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες. Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος«.

 

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν???

Στο τραπέζι η φτηνή και επιδοτούμενη εργασία, οι χρεωμένες επιχειρήσεις και η συρρίκνωση της ΔΕΗ

 

 
 
Με δρομολογημένους τους βασικούς άξονες της συμφωνίας που σηματοδοτούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ με μειώσεις σε αφορολόγητο όριο και συντάξεις θα συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή, εκτός απροόπτου, οι συναντήσεις των υπουργών με τους εκπροσώπους του Κουρτέτου στην Αθήνα.
 
Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν όσοι υπουργοί έχουν μέχρι τώρα διαπραγματευθεί θέματα που σχετίζονται με το νέο πακέτο μέτρων. Η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες να «κρύψει» την αντιλαϊκότητα των πρόσθετων μέτρων με τα αποκαλούμενα αντίμετρα. Ταυτόχρονα διαπραγματεύεται με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων επιχειρήσεων που έχουν «κόκκινα» δάνεια μέσω του υπό νομοθέτηση εξωδικαστικού μηχανισμού και την παροχή φτηνών εργαζομένων με προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης που ήταν την Πέμπτη στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ολα στα μέτρα τους



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο ΣΕΒ τα στοιχεία για τη μείωση των καταθέσεων, σε έκθεσή του για την κατάσταση των λαϊκών νοικοκυριών. Αφού χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γεγονός ότι «από το 2009 και μετά (τα λαϊκά νοικοκυριά) έχουν υποστεί μία από τις μεγαλύτερες, σε καιρό ειρήνης, απομειώσεις του βιοτικού τους επιπέδου, του εισοδήματος και της περιουσίας τους», οι βιομήχανοι σημειώνουν: «Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την ανακατανομή εισοδημάτων από τους περισσότερο στους λιγότερο ικανούς ή τυχερούς στην παραγωγική διαδικασία. Το μόνο που κάνει η πολιτική αυτή, είναι να διαιωνίζει την φτώχεια και την ανημπόρια, με την υπερφορολόγηση των πιο παραγωγικών στρωμάτων να στερεί από τους ανθρώπους που υποφέρουν τις δουλειές που θα τους βοηθήσουν να ορθοποδήσουν».