Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Οι Συνταξιούχοι συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα με νέα πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφασή της, απαντάει στην κοροϊδία της κυβέρνησης και καλεί όλους τους συνταξιούχους της πόλης σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

Με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, για αυξήσεις που θα έπαιρνε και θα βελτίωνε τη ζωή του το 95% των συνταξιούχων, ήταν, όπως είχαν προειδοποιήσει τα συνταξιουχικά σωματεία, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑΤΙ:

Βυζιά και Σεισμοί

 



Βλέπω κι ακούω και σπαράζω πότε το ένα καταπλακωμένο μωρό του σεισμικού θεριού να σώζεται από τον ομφάλιο λώρο, πότε το άλλο απ' το βυζί της μάνας του, και την μικρή Aya από τον θηλασμό της γυναίκας του γιατρού. Κι όλα τούτα στο τόξο της συμφοράς, με τον πόλεμο και το κέρδος σε σχέση τόξου - χορδής, με βέλος τον θάνατο. Το χειρότερο, το μαζικότερο, το συνθλιπτικό από τα σωριασμένα τσιμεντένια σπίτια τραπουλόχαρτα, που ξεκλήρισε φαμίλιες φτωχών, προσφύγων κι απελπισμένων της γειτονιάς μας.

Η παγκόσμια καπιταλιστική συνείδηση, δεν λέω, ξύπνησε αμέσως. Γιατί άμεσα πάνω από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, που υπολογίζεται με εύρος μάρκας καζίνου, απλά και φιλάνθρωπα, από πενήντα έως και διακόσιες χιλιάδες νεκρούς, είδε το φως της σε υπολογιστές και αλγορίθμους, μιλώντας αμέσως για ζημιές και κέρδος απ' την υπολογισμένη αποκατάσταση κτιρίων μιας εικοσαετίας από σήμερα.

Ο κ. Πάσχος παριστάνει τον ανήξερο ή είναι;

 

Του Αχιλλέα Ζορμπά*

 

Η κυβέρνηση, παραμονές εκλογών, βάζει σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Προηγήθηκε η προσπάθεια για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, που συνάντησε την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Διανθίζει η κυβέρνηση την προσπάθειά της με τα γνωστά χρεοκοπημένα από την ίδια τη ζωή επιχειρήματα, περί αναβάθμισης της εκπαίδευσης, βελτίωσης, ανατροφοδότησης, αποτίμησης κλπ… Χρεοκοπημένα, όπως αποδεικνύει άλλωστε η διεθνής πείρα από τις χώρες του εξωτερικού που εφαρμόστηκαν τα παραπάνω.

Οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, με την καθοριστική συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πήραν θέση απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες και αποφάσισαν ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για να τις εμποδίσουν στην πράξη. Κάτι τέτοιο δεν ήταν ούτε δεδομένο, ούτε αυτονόητο.

Μόλις η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες με ομόφωνες ή σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις, σε αυτή τη φάση, δεν έχουν πρόθεση να συμβάλουν στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών, αλλά και ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, επιστράτευσε μια σειρά από γνωστούς αρθρογράφους οι οποίοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στις δύο Ομοσπονδίες και στους εκπαιδευτικούς, επιδιώκοντας την καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού, το γνωστό «διαίρει και βασίλευσε».

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Στοπ στους πλειστηριασμούς της κατοικίας των λαϊκών οικογενειών

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Στοπ στους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών βάζει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα προβλέπει «την αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών». Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τα μουσεία που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει πως «η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία "λύνονται τα χέρια" των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία». Παράλληλα υπογραμμίζει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι «η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα "κόκκινα" δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση».