Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Τερατούργημα εμπλοκής, μαγνήτης μεγάλων κινδύνων για τον λαό

 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Τη μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο για τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, και μάλιστα επ' αόριστον, προβλέπει η κατάπτυστη νέα Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μάη, να συζητηθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, θα έχει συνάντηση με τον νέο Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνις. Δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 12 Μάη, η Συμφωνία θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια, προκειμένου να την έχει στις «αποσκευές» του ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, στις 16 του μήνα, όπου αναμένεται να αναλάβει πρόσθετες δεσμεύσεις απέναντι στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.

Θυμίζουμε ότι, πέρυσι τον Οκτώβρη, ο Ν. Δένδιας υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν, το Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της λεγόμενης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA). Η προηγούμενη «ανανέωση» - διεύρυνση της Συμφωνίας υπογράφτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2019, «χτίζοντας» πάνω στη δουλειά που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ξεκινήσει τη διαδικασία.