Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η κρίση δεν θα έρθει, ήρθε!


  Πηγή: Eurokinissi

Βγήκαμε από το σπίτι, αλλά μένουμε στην κρίση που ήρθε πριν από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid 19 στην Ελλάδα. Ήδη μετράμε τις πρώτες επιπτώσεις της και τα μαντάτα είναι μαύρα από τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΕ για το βάθος της.

Το Μάρτη του 2020 έγιναν πάνω από 140.000 απολύσεις και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ομολογούσε πως «δυστυχώς η εικόνα στην αγορά εργασίας είναι απογοητευτική έως τραγική». Μέσα στον Μάρτη, σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη», έγιναν 144.905 απολύσεις και 103.002 προσλήψεις, οι απολύσεις ήταν κατά 41.903 περισσότερες.

Τα φασιστικά Ορκ των …συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»


Στο στόχαστρο η λογική, η σοβαρότητα και η υγεία

 

Έλεγξα το ημερολόγιο. Μήπως αυτός ο χρόνος έχει δύο πρωταπριλιές; Όχι. Τελικά είναι αλήθεια.
Τα φασιστικά Ορκ των ...συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»
Τα φασιστικά Ορκ των …συνωμοσιολόγων απειλούν τη «Μέση Γη»
Κι αν δε με πιστεύετε, σας λέω μόνο ότι το έγραψε και η «Ελεύθερη Ώρα» και το «Μακελειό», που μάλλον είναι και οι διοργανωτές, αφού πουθενά αλλού δεν γράφτηκε κάτι σχετικό.

Θα βγουν από τις τρύπες τους και θα εμφανιστούν λέει εκτάκτως στο σύνταγμα, στις 15 Μάη. Αλλά και στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.
Ξέρετε τώρα. Όλες οι βεντέτες στο πάλκο.

Ετοιμαστείτε για πανοπλίες και κώλους. Για Λουκά και παπάδες με τα ιερά ποτήρια, να κοινωνούν διαβάτες στη Σταδίου. Για Μπογδανοειδή και Λαγομούρικα Όρκ.

Όλοι. Τα Ελοχίμ. Οι άνθρωποι της «κούφιας γης», αλλά και της «επίπεδης».

9η ΜΑΗ


Αφιέρωμα στα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (Μέρος Α')



Ο Β. Κάιτελ υπογράφει την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας 
Ο Β. Κάιτελ υπογράφει την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας
 
Στις 12 τα μεσάνυχτα της 8ης προς 9η Μάη 1945 στην αίθουσα της Στρατιωτικής Σχολής Μηχανικού στο προάστιο Κάρλσχορστ του  Βερολίνου μπαίνουν οι πληρεξούσιοι της Ανωτάτης Γερμανικής Στρατιωτικής Διοίκησης με εξουσιοδότηση της κυβέρνησης του ναύαρχου Ντένιτς να υπογράψουν την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στην Ανωτάτη Διοίκηση του Κόκκινου Στρατού και τη διοίκηση των συμμαχικών εκστρατευτικών σωμάτων.

Τη Σοβιετική Ένωση εκπροσωπούσε ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκοφ, την Αγγλία ο στρατάρχης της Αεροπορίας Α. Τέντερ, τις ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και τη Γαλλία ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινί. 

Οι ναζί πληρεξούσιοι ήταν ο στρατάρχης Β. Κάιτελ, δεξί χέρι του Α. Χίτλερ και αρχηγός του γερμανικού Γενικού Επιτελείου, ο στρατηγός Στούμπφ, ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ και αξιωματικοί που τους συνόδευαν.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Τελικά σημασία έχει ποιός χρωστάει σε ποιόν! – Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το παλάτι του Οθωνα


Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) τιμά την 75η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και την λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, 9 Μάη 1945, με μια πολύ ενδιαφέρουσα Εκδήλωση – Διαδικτυακή Συζήτηση, το Σάββατο 9 Μάη, στις 9:00 μ.μ.

Τα κύρια θέματα της συζήτησης:
  • Η σημασία της αντιφασιστικής νίκης των λαών
  • Ο αγώνας ενάντια στη λήθη και την παραχάραξη της Ιστορίας
  • Η Αντίσταση και η θυσία της Ελλάδας απαιτούν Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!
  • Ο ανυποχώρητος αγώνας για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών κλιμακώνεται!
Πολλές φορές αναζητήθηκαν και αναζητούνται λεπτοί χειρισμοί, προσεκτικές διατυπώσεις και ευγενικοί τρόποι γεμάτοι διακριτικότητα, προκειμένου να ενημερωθούν οι Γερμανοί και οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες που έρχονται εδώ, για την ύπαρξη μιας… μικρούλας εκκρεμότητας που εξακολουθεί και υπάρχει από την περίοδο που οι Γερμανοί κατακτητές λεηλάτησαν την Τράπεζα της Ελλάδος με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ, με κάτι… μικρούλες αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές της χώρας που προξένησαν, για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που προκάλεσαν οι ναζιστικές θηριωδίες και την αρπαγή αρχαιολογικών θησαυρών που ποτέ δεν επιστράφηκαν.

"Εμείς γι' αυτά τα λίγα κι απλά πράγματα πολεμάμε..."


Διαχωριστική γραμμή


  Πηγή: Associated Press

Οι προβλέψεις της Κομισιόν και οι «δραματικοί τόνοι» για την «ύφεση ιστορικών διαστάσεων» στέλνουν σε κυβερνήσεις και αστικά κόμματα σήμα επιτάχυνσης των αντιλαϊκών μέτρων για να θωρακιστούν το κεφάλαιο και η κερδοφορία του.
Η «καμπάνα» χτυπάει για άλλη μια φορά για την εργατική τάξη και το λαό, που καλούνται να πληρώσουν μια ακόμα καπιταλιστική κρίση, με φτώχεια, μαζική ανεργία και ένταση της εκμετάλλευσης, και μάλιστα πριν καλά καλά ξεπληρώσουν το «λογαριασμό» της... προηγούμενης.

Η «προετοιμασία εδάφους» από τα αστικά επιτελεία είναι φανερή, όπως και η προσπάθεια να παρουσιαστεί η καπιταλιστική κρίση ως «ουρανοκατέβατη», κάτι σαν «φυσικό φαινόμενο», όπως ο ιός που προκάλεσε την πανδημία.

Επιχειρούν και πάλι να θολώσουν τις αιτίες, για να κρύψουν τη διέξοδο για τους εργαζόμενους και να στείλουν το μήνυμα ότι είμαστε «όλοι» στην ίδια βάρκα και ότι όλοι πρέπει «να βάλουμε πλάτη» για να πληρώσει αδιαμαρτύρητα ο λαός και να τη βγάλει καθαρή το κεφάλαιο.