Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Κυβέρνηση και ΕΕ βρίσκουν λεφτά για να επιβάλουν τον θεσμό των επί πληρωμή χειρουργείων αλλά όχι για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων

 

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας δεν προαναγγέλλει καμία θετική εξέλιξη για την υγεία του λαού. Αποτελεί ένα ακόμα φθηνό προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης, για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική που προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που διαλύει την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, μετά τις αυξήσεις στα φάρμακα, η ΝΔ έρχεται να προωθήσει πιο αποφασιστικά την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Οι εξαγγελίες, για κάποια δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και η ΕΕ βρίσκουν λεφτά, για να επιβάλουν τον θεσμό των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, αλλά δε βρίσκουν για να ανοίξουν τις εκατοντάδες κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής της ντροπής».

 

902gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Το ΚΚΕ είναι εδώ, είναι παντού και δεσμεύεται να μην αφήσει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί όσο εφαρμόζει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)

 

 
 

Οι επιλογές της κυβέρνησης αποτελούν συνειδητές πολιτικές επιλογές που θυσιάζουν τις ανάγκες του λαού στο βωμό των δημοσιονομικών αναγκών της ΕΕ, των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπ. Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη, δεν θέλει να εξυπηρετήσει τον λαό και τους εργαζόμενους, ούτε τους δικηγόρους, ούτε τους δικαστικούς υπαλλήλους αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις τράπεζες και τα funds, διευκολύνοντας μάλιστα τους πλειστηριασμούς και δημιουργώντας στα δικαστήρια, τμήματα για υποθέσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος και όχι για τις υποθέσεις που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που βλέπουν ότι η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη τους κοστίζει όλο και περισσότερο σε χρόνο και χρήμα.  Επισήμανε την ανάγκη των προσλήψεων με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ανάγκη της χρηματοδότησης για σύγχρονα ασφαλή κτίρια και υποδομές με αντισεισμική θωράκιση και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή και μηχανοοργάνωση. 

Ο Δ. Κουτσούμπας με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο του λαού στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ΕΒΕ, νέοι ζουν μια άλλη πραγματικότητα από την εικονική πραγματικότητα που προβάλλει η κυβέρνηση με το λιβάνισμα των Μέσων Ενημέρωσης. Το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν εργαζόμενοι που βλέπουν τον μισθό τους μειωμένο σε σχέση με το 2010 κι ενώ η ακρίβεια σπάει κόκκαλα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναβάπτιση

 

Πολλή κουβέντα γίνεται για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο οργανωτικός και ιδεολογικός εκφυλισμός τρέχει «με χίλια» προς τον πάτο. Τις εξελίξεις σχολίασε ο πρωθυπουργός, λέγοντας από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ότι «είναι πάντα καλό για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». Η «ανησυχία» του Κυρ. Μητσοτάκη δεν είναι βέβαια προσωπική. Αποτυπώνει τη γενικότερη δυσκολία να συγκροτηθεί μια αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική, που να «εγγυάται» την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής από τη μια και την ικανότητα από την άλλη να ενσωματώνει τις λαϊκές αντιδράσεις που οξύνονται. Εκεί αποσκοπούν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στη σοσιαλδημοκρατία, αφού και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι ο ένας πόλος του πολιτικού συστήματος «ανησυχεί» για τις διεργασίες στον άλλο, είναι και η μεγαλύτερη επιβεβαίωση ότι η σοσιαλδημοκρατία σε όλες τις εκδοχές της δεν μπορεί να είναι το «αντίπαλο δέος» στη σημερινή αντιλαϊκή κυβέρνηση. «Αντίπαλο δέος» μπορεί να είναι μόνο ο λαός και οι αγώνες του που δυναμώνουν, όπως έδειξε και το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι που φοβούνται και όχι βέβαια το «άλλο τους μισό», δηλαδή την αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία. Αυτό το αντίπαλο δέος είναι που πρέπει να δυναμώσει, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τα σχέδια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, που μόνο στόχο έχουν την «αναβάπτισή» της.

Οι προβολείς στρέφονται από την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

 

Στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» οι εκδηλώσεις | Το Σάββατο θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Κωτσαντής

 

Από τις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη για τις τριήμερες εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην πόλη, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής.

Την περασμένη Κυριακή στον χώρο του Φεστιβάλ αντάμωσαν οι γενιές του στησίματος των «κόκκινων πολιτειών» στη Θεσσαλονίκη, σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την οποία πραγματοποίησε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με τίτλο «Χτίζοντας το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη, ανοίγουμε παράθυρο στο μέλλον».

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην προετοιμασία των «κόκκινων πολιτειών» του Φεστιβάλ όλες αυτές τις δεκαετίες. Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ, ο οποίος ξεκίνησε αναφέροντας ότι «μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ, γενιές και γενιές αγωνιστών - κάποιοι απ' αυτούς είναι και σήμερα ανάμεσά μας, άσχετα που έχουν γκρίζα μαλλιά - πάντα όμως με την ίδια αγωνία, με το ίδιο ενδιαφέρον περιμένουμε κάθε Σεπτέμβρη τις μέρες του Φεστιβάλ». Συνέχισε με μια περιοδική χρονολόγηση στο στήσιμο του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, για το πώς επιλέχθηκαν οι χώροι, μέσα από ποιες δυσκολίες και αντιξοότητες στηνόταν κάθε φορά η «κόκκινη πολιτεία», και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας:

Νούμερα και άνθρωποι στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου

 

 

Στη σημερινή Ρωσία, το 20% των οικογενειών με παιδιά μπορεί να καλύψει με το εισόδημά της μόνο τα έξοδα για φαγητό. Αυτό δήλωσε η Νίνα Οστάνινα, επικεφαλής της Επιτροπής της ρωσικής Βουλής (Κρατικής Δούμας) για την Προστασία της Οικογένειας, για Θέματα Πατρότητας, Μητρότητας και Παιδικής Ηλικίας, στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ. Αυτές οι οικογένειες δεν έχουν καν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν φόρους, να αγοράσουν νέα ρούχα και να πληρώσουν για αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες των παιδιών τους.

Η ίδια σημείωσε ότι το 45% έως 60% των οικογενειών έχουν εισόδημα που φτάνει για να αγοράσουν βασικά τρόφιμα και ρούχα, αλλά δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν στοιχειώδη ηλεκτρικά είδη, όπως ψυγείο ή τηλεόραση. Και εκτιμά πως οι πραγματικά φτωχές οικογένειες με παιδιά αποτελούν το 70% του συνολικού αριθμού όλων των οικογενειών με παιδιά που ζουν στη Ρωσία.

* * *

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, Rosstat, μόνο το 10,4% των Ρώσων έχει εισόδημα άνω των 100.000 ρουβλιών τον μήνα, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού (71,5%) ζουν με εισόδημα μέχρι 60.000 ρούβλια τον μήνα. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός (44,8%) έχει εισόδημα μέχρι 45.000 ρούβλια τον μήνα, περίπου το ένα τρίτο (30,6%) μέχρι 27.000 ρούβλια τον μήνα και σχεδόν κάθε δέκατος Ρώσος (9,6% ή περίπου 14 εκατομμύρια άτομα) έχουν εισόδημα κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, κερδίζοντας όχι πάνω από 15.096 ρούβλια τον μήνα.

Π. ΠΑΠΠΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Να γίνει «φθηνότερο το κόστος στην Υγεία» - Ξεπέρασε μέχρι και τον Αδ. Γεωργιάδη! (VIDEO)

 


Με κάθε τρόπο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ταύτιση του κόμματός τους με την κυβέρνηση. Ορισμένοι, το κάνουν τόσο ...φωναχτά που θα τους ζήλευε μέχρι και ο ανεκδιήγητος Άδ. Γεωργιάδης ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και την απογείωση της εμπορευματοποίησής της. 

Τα όσα πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, για τις «αναδιαρθρώσεις» στην Υγεία, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστικά για τον κυνισμό τους!

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Π. Παππάς τάχθηκε υπέρ της «αναδιάταξης» του υγειονομικού χάρτη (κάτι σαν το «νέο ΕΣΥ) της κυβέρνησης, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα την αντιδραστική λογική του «κόστους - οφέλους».