Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

«Μαγνήτης κινδύνων» η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Συνέντευξη Τύπου μπροστά στην εκδήλωση του Σαββάτου

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη οι εκπρόσωποι των φορέων που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, ενόψει της εκδήλωσης που διοργανώνεται με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, μπροστά και στη νέα «απόβαση» των μακελάρηδων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν η Ματούλα Γκιδίκα, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, και ο Δημήτρης Γιαννούδης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα».

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων η Μ. Γκιδίκα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και συνολικά η πόλη μετατρέπεται επ' αόριστον σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών μετά και τη νέα Συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για τις βάσεις που υπογράφηκε τον Οκτώβρη.

«Αυτό που νοιάζει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς», σημείωσε, «είναι να εξασφαλίσουν έναν ακόμα δρόμο για να μεταφέρουν στρατεύματα στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα, τους ενδιαφέρει να διατηρήσουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι που μετατρέπει την περιοχή μας σε ορμητήριο φονιάδων, από τη μια, αλλά και στόχο αντιποίνων από τους αντιπάλους τους, εκθέτει τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους».

Αναστέλλονται χειρουργεία, ασθενείς κινδυνεύουν και ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει

 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Αλλοι 93 άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους, πάνω από 7.000 τα νέα κρούσματα, 612 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

 

Eurokinissi

Δεκάδες διασωληνωμένοι εξακολουθούν να παραμένουν καθημερινά εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση κόβει τα χειρουργεία, «ανοίγει ΜΕΘ» στις χειρουργικές αίθουσες, χιλιάδες χειρουργικές πράξεις, θεραπείες, εξετάσεις ακυρώνονται και πάλι, μετά από πολύμηνη αναμονή. Με λίγα λόγια, το 4ο κύμα πανδημίας βρίσκει το δημόσιο σύστημα Υγείας σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 1ο, 2ο, 3ο κύμα, καθώς όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά οι εργαζόμενοί του μειώνονται διαρκώς, ενώ δεν έχει περάσει μέρα χωρίς να αναμετρηθούν με τις τραγικές ελλείψεις και τον μόνιμο αγώνα δρόμου για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. Αντί να επιταχθούν άνευ όρων οι ιδιωτικές μονάδες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μέσα στην πανδημία έχουν διευρύνει τις μπίζνες τους, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παζαρεύει μαζί τους τους «όρους» της συνεργασίας, δίνοντας μια γεύση τού τι σημαίνει το «νέο ΕΣΥ».

Η τραγωδία που ζει ο λαός στο μεταξύ συνεχίζεται, αφού χτες, 93 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, φτάνοντας τη συνολική καταγραφή στους 17.612 θανάτους.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 612 (81,54% ανεμβολίαστοι), ενώ οι εισαγωγές Covid-19 ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 19,8% φτάνοντας τις 490.

Επιβεβαιώθηκαν 7.108 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 1.826 εντοπίστηκαν στην Αττική, 1.200 στη Θεσσαλονίκη, 254 στη Λάρισα, 229 στην Αχαΐα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 901.661.

Επείγον να δυναμώσει ο αγώνας για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας (VIDEO)


 
 

Τις εγκληματικές ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων, που έχουν οδηγήσει στο νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας, στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση σχετικά με το «ρόλο της ΕΕ στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Τα λέει όλα η ξέφρενη πορεία της πανδημίας με τα αλλεπάλληλα ρεκόρ θανάτων, κρουσμάτων και διασωληνωμένων, με τη διαλογή ασθενών, τις αναστολές χειρουργείων, με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να καρκινοβατεί στην Ελλάδα κι αλλού και με ένα νέο γύρο λοκντάουν στην ΕΕ.

Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας και της πολύμορφης βίας

 


Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στον αγώνα για μέτρα προστασίας των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους

 

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βία κάθε μορφής κατά των γυναικών, χωρίς ναι μεν αλλά. Πρωταγωνιστεί καθημερινά στον αγώνα για μέτρα ολόπλευρης προστασίας από το κράτος, με οικονομική, κοινωνική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. Παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες της γυναίκας, ώστε να στέκεται στα πόδια της, χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά, χωρίς οικονομική και κοινωνική εξάρτηση από τον σύντροφο ή τον σύζυγο.

Με το ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο


Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος, σμήναρχος ε.α.

 

Διάβασα το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και με χαρά δέχθηκα τη σημερινή πρόσκληση, διότι θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία για την περίοδο που διανύουμε. Λόγω και της ιδιότητάς μου, ως απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως σε όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερα στους νέους που υπηρέτησαν, τώρα υπηρετούν ή σύντομα θα κληθούν για τη στρατιωτική τους θητεία, στα παιδιά μας που είναι το παρόν και το μέλλον.

Απευθύνομαι σε όσους διακατέχονται από λαϊκό πατριωτισμό, προβληματίζονται και ανησυχούν για την άμυνα της πατρίδας, για την προστασία του λαού και της περιουσίας του, είτε από το έγκλημα είτε από τις φυσικές καταστροφές.

Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε είναι σε υπηρεσία είτε είναι συνταξιούχοι, είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών γι' αυτό και τα συμφέροντά τους είναι κοινά.

Πρέπει να νιώσουμε την αγωνία των ανθρώπων γύρω μας, για τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα που όλο και εντονότερα πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους.

Πρέπει να σκεφθούμε και να ξεκαθαρίσουμε για το ποιοι ευθύνονται για την κατάντια του συστήματος Υγείας, για τη μετακύλιση όλων των ευθυνών από το κράτος στον πολίτη, για τους νεκρούς συνανθρώπους μας, για τη μετατροπή του αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα.

Τηλε-στύψιμο

 

 

Η προχτεσινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας για «αποζημιώσεις» - ψίχουλα σε όσους τηλεργάζονται, έρχεται να επισφραγίσει τη θεσμική κατοχύρωση άλλης μιας «ευέλικτης» μορφής απασχόλησης και μάλιστα με τους χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Τι επιβεβαιώνεται; Πρώτον ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να δώσει κι άλλα προνόμια στην εργοδοσία, επιβάλλοντας χειρότερες συνθήκες εργασίας. Και δεύτερον ότι ευθύς εξαρχής κριτήριο στη διαχείριση της πανδημίας δεν ήταν και δεν είναι η προστασία των εργαζομένων, αλλά η θωράκιση των επιχειρηματικών ομίλων.

Θυμίζουμε ότι η τηλεργασία παρουσιάστηκε σαν «έκτακτο μέτρο» στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Από τη μία μέρα στην άλλη χιλιάδες διαμερίσματα μετατράπηκαν σε «χώρους δουλειάς», εργαζόμενοι ξεμοναχιασμένοι είδαν τα ωράριά τους να ξεχειλώνουν, παίρνοντας εντολές για 24ωρο «stand by».