Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΑΚΡΟΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Απροκάλυπτη στήριξη στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ (VIDEO)




Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αντεργατικού τερατουργήματος που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» τις λαϊκές κινητοποιήσεις βρήκε απροκάλυπτη συμπαράσταση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος απογείωσε τη λογική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αφού πρώτα διατύπωσε «εποικοδομητικές» προτάσεις πάνω στο νομοσχέδιο, ο Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα «για τους κομματικούς στρατούς που διαλύουν τα συνέδριά μας», δίνοντας απλόχερα τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στη συκοφαντική εκστρατεία της. Η θέση που διατύπωσε συνολικά για το νομοσχέδιο αυτός που θέλει να αποκαλείται πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων ήταν πως «δε μπορεί να πει ούτε ναι ούτε όχι»!

Στόχος τους το λαϊκό κίνημα


  Πηγή: REUTERS/Alkis Konstantinidis / Ideal Image

Απ' όπου και να το πιάσεις το κατάπτυστο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων, βρωμοκοπάει με άρθρα και διατάξεις που βάζουν στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό». Δεν είναι τυχαίο ότι στο ίδιο νομοσχέδιο με το οποίο ποινικοποιείται η λαϊκή διαμαρτυρία και διεκδίκηση, περιλαμβάνεται και η δημιουργία, με το άρθρο 19, της «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που στόχο έχει -σύμφωνα με το κείμενο- την αντιμετώπιση της «ιδεολογίας της βίας» και «την πρόληψη των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων της βίας», στις οποίες κατατάσσουν τη «ριζοσπαστικοποίηση», τον «βίαιο εξτρεμισμό», ακόμα και την «ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία»! Ούτε λόγος βέβαια για την εργοδοτική βία και τρομοκρατία, τη βία των απολύσεων, της ανεργίας και της αναδουλειάς. Τη βία που υφίσταται ο μεροκαματιάρης που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, την καταπίεση στον συνταξιούχο που μετά από δεκαετίες δουλειάς φτάνει να ζει με επιδόματα φτώχειας.

Για Διαδηλώσεις: Kε Μητσοτάκη Να Σας Θυμίσουμε Τι Έγινε στις 5 Μαρτίου του 1943


Αφιερωμένο σε όσους απεργάζονται τη παρεμπόδιση των διαδηλώσεων.

Να το έχουν υπόψη τους. Τις απεργίες και τις διαδηλώσεις δεν τις σταμάτησαν ούτε τα τανκς των ΝΑΖΙ ούτε τα τσιράκια τους οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι. 
Για του λόγου το αληθές:
...στις 5 Μαρτίου του 1943, το ΕΑΜ οργάνωσε τεράστιες διαδηλώσεις στην Αθήνα ενάντια στην επαπειλούμενη στρατολόγηση των Ελλήνων στα κάτεργα του Ράιχ. 
Οι δεκάδες χιλιάδες  -για 200.000 κάνουν λόγο οι πηγές-  των διαδηλωτών βρήκαν απέναντί τους δύο ειδών αντίδραση: 
Εκείνη των σαστισμένων κατακτητών 
και εκείνη την απροσδόκητα φανατική και λυσσαλέα των "οργάνων της τάξης" - της Αστυνομίας Πόλεων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αγγελος Εβερτ, και της Χωροφυλακής. 

Κάποια στιγμή θα θελήσεις κι εσύ να διαδηλώσεις…



Διαδήλωσε ακόμα κι αν δεν το θέλεις, ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος. Διαδήλωσε για να έχεις το δικαίωμα να διαδηλώσεις τη στιγμή που θα το θέλεις και θα είσαι σίγουρος. Για να μην είναι πλέον αργά, όταν θα αισθανθείς έτοιμος να γίνεις μέρος των εξελίξεων και να αποτελέσεις το εφαλτήριο ιστορικών αλλαγών.

Εντάξει, τώρα δεν θέλεις να διαδηλώσεις. Θεωρείς πως δεν συντρέχουν οι λόγοι, πως δεν χρειάζεται, πως πρόκειται για μια παρωχημένη μορφή διαμαρτυρίας, πως ο κόσμος αλλάζει και εσύ μένεις κολλημένος στο χθες – ποτέ σου δεν το ήθελες αυτό, να μείνεις πίσω, να δεις το τραίνο της «προόδου» και του «εκσυγχρονισμού» να απομακρύνεται.

Μειοψηφίες κλείνουν τους δρόμους, ταλαιπωρούν τους πολίτες, τους καταστηματάρχες, τους οδηγούς, προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη. Έτσι σε έπεισαν ή, τουλάχιστον, προσπαθούν να το κάνουν για μία ακόμα φορά.

Ντριπλαδόρος


Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, αλλά και τη συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργείων Αμυνας, που συζητιέται στη Βουλή, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για τη «στρατηγική ελληνοϊσραηλινή συνεργασία», που παρουσιάζεται περίπου ως αναβάθμιση της «πολιτικής αποτροπής» της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Την ακατάσχετη φανφαρολογία ήρθε να διαλύσει ο πρέσβης του Ισραήλ, μιλώντας τις προάλλες στο κρατικό ραδιόφωνο. Σε ερώτηση για τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας» στην περιοχή, ο πρέσβης απάντησε ότι το Ισραήλ δεν αντιμετωπίζει την Τουρκία ως «αιτία τριβών» σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, και ότι αντίθετα προσβλέπει στη συνεργασία όλων των χωρών, όπως και στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εξίσου αποκαλυπτική ήταν η απάντηση στην ερώτηση για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ. Με μια ...αριστοτεχνική ντρίπλα, που θα τη ζήλευαν ακόμα και «μάγοι» του ποδοσφαίρου, ο πρέσβης ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα αυτό «δεν αποτελεί προτεραιότητα» για τη χώρα του, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά! Κατά τ' άλλα, επανέλαβε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει πολιτική «που προσβλέπει στη σταθερότητα της περιοχής», μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών κ.λπ. Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη «κουμπώνουν» απόλυτα με τον ...αέρα των διευθετήσεων που φυσάει στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, όπως και την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, με στόχο τη σταθεροποίηση της ΝΑΤΟικής συνοχής και την ενδυνάμωση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην περιοχή. Τους ίδιους ακριβώς στόχους υπηρετεί και η ελληνική κυβέρνηση, όσο κι αν καμώνονται κάποιοι ότι πέφτουν απ' τα σύννεφα ακούγοντας δηλώσεις όπως αυτή του Ισραηλινού πρέσβη.

2 Ιούλη 2015


Βλέπετε τα πρωτοσέλιδα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και  της ΑΥΓΗΣ της 2 Ιούλη 2015. Με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες  σχετικά με το "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα" του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτηκα να ξαναθυμηθούμε μια από τις κορυφαίες πολιτικές απάτες της  μεταπολιτευ-τικής ιστορίας.  
Από το 2012 και μετά αρκετοί οπαδοί του ΚΚΕ εγκατέλειψαν το κόμμα εκλογικά , κάποιοι από αυτούς το πολέμησαν με πάθος  , πολλές φορές βρώμικα , στη λογική ότι δε "βαζει πλάτη" να κυβερνήσει η ... αριστερά πρώτη φορά , να μη χαθεί μια ιστορική ευκαιρία , να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες,  και ...μπλα, μπλα , μπλα,... Έκαναν λοιπόν τις επιλογές τους. Δικαιολόγησαν κάθε αντιλαϊκό μέτρο και επιλογή με τη λογική  ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται ή δε μπορεί να κάνει αλλιώς, κλπ.  Για τα τελευταία γεγονότα και για όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την υπόθεση Παππά - Μιωνή έχουν την ίδια άποψη; Δηλαδή τους πήρε κάποιος με το ζόρι το χέρι και τους το βούτυξε στο μέλι;


2 ΙΟΥΛΗ 2015
 






Συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ»


Με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας ενάντια στην καύση απορριμμάτων από την «ΤΙΤΑΝ» Ευκαρπίας συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Πρωτοβουλία των 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενάντια στην καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ» Ευκαρπίας.
 
 Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών και συντονίστηκε από τον Μάριο Παλάντζα, δημοτικό σύμβουλο Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από: Τον Σύλλογο Πολιτών Καρατάσου, τον Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας, την Ενωση Πολιτών Μετεώρων, την Ενωση Ποντίων Πολίχνης, ΠΡΟΤΕΚΤΑ, τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», τους Συλλόγους Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ), την Ενωση Μακεδονίας Ευκαρπίας, τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Εργαζομένων «Σκλαβενίτη», Φαρμάκου - Καλλυντικού, Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας κ.ά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας επεσήμανε: «Το ζήτημα που αφορά τη βιομηχανική δραστηριότητα του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία δεν είναι κάτι καινούριο. Απασχολεί διαχρονικά και ιδιαίτερα τον λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς μιλάμε για μια βιομηχανική μονάδα ακριβώς δίπλα στον πολεοδομικό ιστό και με δραστηριότητα η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα ρύπανσης στην περιοχή. 

«Πυκνό» αντιλαϊκό έργο


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Με ρυθμούς πολυβόλου φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή το ένα πίσω απ' το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, σχεδιάζοντας να ψηφίσει άλλα 15 (!) μέχρι το τέλος του μήνα, συνεχίζοντας το «πολύ πυκνό νομοθετικό έργο», όπως έλεγε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Η βιασύνη εξηγείται, αφού πέρα από τα άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, με σαρωτικές ανατροπές στις συμβάσεις, στα ωράρια και τους μισθούς των εργαζομένων, η κυβέρνηση διαμορφώνει «ατζέντα μεταρρυθμίσεων» με την οποία θα διεκδικήσει και το ζεστό χρήμα των 32 δισ. από το περίφημο «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ, για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Θυμίζουμε ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή σ' αυτό το πακέτο, με δάνεια και επιδοτήσεις για τους ομίλους, που θα πληρώσει εξολοκλήρου ο λαός, είναι να επιταχυνθούν μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για το κεφάλαιο, που αξιολογούνται στο πλαίσιο των «ευρωπαϊκών εξαμήνων», δηλαδή των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ.