Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά σε κείμενο του γιου του Γιώργου...


 

Αγαπημένε μου Γιώργο. Ένοιωσα βαθιά συγκίνηση διαβάζοντας το εκπληκτικό σου κείμενο. Λες και διάβασες τη σκέψη μου. Είμαι όπως ξέρεις ένας ουτοπικός κομμουνιστής και δεν έχω μετανοιώσει για όσα υπέφερα παλεύοντας γι αυτήν την ιδανική ουτοπία.
Άλλωστε ό,τι καλό συνέβη στην ανθρωπότητα οφείλεται σε όσους πίστεψαν και πάλεψαν για μια ουτοπία και θεωρώ ιδανική την κοινωνία όπου η μοναδική εξουσία θα είναι η συνείδηση του ανθρώπου.
Στο τέλος του βίου μου πιστεύω ότι η ανθρωπότητα σε βάθος χρόνου δεν έχει παρα μονάχα δυο επιλογές: την αρμονία δηλαδή τη Ζωή ή το χάος δηλαδή τον θάνατο. Και η Ζωή-αρμονία είναι ο κομμουνισμός. 
Σε φιλώ ο πατέρας σου Μίκης 
29-3-2017 

Το "Ενιαίο Δίκτυο", αν ήθελε την ενότητα των συνταξιούχων θα ήταν με την ΣΕΑ την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ -ΠΟΣΕ.ΟΑΕΕ - ΠΣ.ΝΟΜΙΚΩΝ)






ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος για το «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων»




Φωτό ΑρχείουΦωτό Αρχείου

«Ο κατήφορος δεν έχει πάτο», τονίζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την επιστολή του λεγόμενου «Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων» στην υπουργό Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία ζητά την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Σημειώνεται ότι το γεγονός έχουν ήδη καταδικάσει με ανακοίνωσή τους και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρει:

Σωματειακή επιτροπή συνταξιούχων Ωραιοκάστρου κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους.

Οι Συνταξιούχοι του Ωραιοκάστρου
    (όλων των ταμείων) 



Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα. Συγκεντρωνόμαστε στις  18:00 


στο ΚΑΠΗ Ιωάν. Καποδιστρίας Ωραιοκάστρου. 





Ενημερωνόμαστε – Συζητάμε – Αποφασίζουμε


Ημερομηνίες συνάντησεων



6  ΑΠΡΙΛΙΟΥ



4  ΜΑΙΟΥ



1  ΙΟΥΝΙΟΥ



7  ΙΟΥΛΙΟΥ



3  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



7  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



5  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



2  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



7  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Αντιλαϊκό σφαγείο με φοροληστεία, δραστικές περικοπές και αναδιαρθρώσεις στο «βωμό» του κεφαλαίου



Οσο πιο κοντά έρχεται η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, τόσο μεγαλώνει ο «λογαριασμός» για το λαό
Copyright 2017 The Associated
Οσο πιο κοντά έρχεται η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, τόσο μεγαλώνει ο «λογαριασμός» για το λαό
Ολοένα και πλησιάζουν τα νέας κοπής αντιλαϊκά μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα και επαναλαμβανόμενης απόδοσης, που βέβαια έρχονται να προστεθούν σε όλα αυτά που κλιμακώθηκαν στο πλαίσιο τόσο του τρέχοντος όσο και των προηγούμενων μνημονίων.

Σε αυτό το φόντο, η «επόμενη μέρα» χαρακτηρίζεται από νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, με μέτρα όπως αυτά που αφορούν στην απογείωση της φοροληστείας και στη διάλυση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, και μάλιστα σε συνδυασμό με μια σειρά αναδιαρθρώσεις που κρίνονται αναγκαίες στην προοπτική ανάκαμψης του εγχώριου κεφαλαίου. Στην πρώτη γραμμή της αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται η περαιτέρω «απελευθέρωση» στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, με αιχμή την πώληση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, τα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά και μια σειρά από άλλα «εκκρεμή» ζητήματα, στοχεύοντας στην άρση της «αβεβαιότητας» για την αστική τάξη και, βέβαια, στην προσέλκυση ικανής μάζας νέων κερδοφόρων επενδύσεων, καταπώς επιδιώκουν ο ΣΕΒ και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.