Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Εμετικές δηλώσεις αποκτήνωσης για το έγκλημα στο λιμάνι... (VIDEO)

 

 
 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Γ. Ιωακειμίδης συμφωνεί με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και επαυξάνει. Λίγο μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αποκτήνωσης που έφτασε να "θρηνεί" για αυτούς που έσπρωξαν τον 36χρονο στην θάλασσα, στο ίδιο κανάλι φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Γ. Ιωακειμίδης ο οποίος αναφερόμενος στο έγκλημα στον Πειραιά ανέφερε (οι σημειώσεις δικές μας):

"Αυτή η βία που μας κατακλύζει είναι απίστευτη. Είτε είναι οπαδική, είτε είναι αυτής της μορφής. Νομίζω ότι είναι φοβερό πράγμα, είναι μία άλλη κοινωνία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε και με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται. Κρατάω το τελευταίο που είπε ο υπουργός. Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την δολοφονία, γιατί δολοφονία είναι, αναρωτιέται κανείς πραγματικά όλο το καλοκαίρι έχουν κάνει τόσο σκληρή δουλειά, είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, είναι τόσο κουρασμένοι... Όχι ότι τους δικαιολογεί. Έχουν εξαντληθεί; Είναι αυτοί που θέλουν να φανούν "βασιλικότεροι του βασιλέως" απέναντι στην εταιρία; Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο άνθρωπος λαθρομετανα... λαθρεπιβάτης πήγε να γίνει μάλλον, δεν είχε εισιτήριο να πληρώσει και πήγε εκεί και οι άλλοι έχοντας εντολή όχι προτιμούν να τον πετάξουν στην θάλασσα. Για να πούμε κάναμε την δουλειά μας και γεια σου".

Δεν φέρει καμία ευθύνη…

 

 

«Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη».

Οπως πριν μερικούς μήνες μια άλλη εταιρία στα Τέμπη δεν έφερε καμία ευθύνη για τα 60 νεκρά παιδιά.

Οπως δεν φταίει η εργοδοσία που κάθε τρεις μέρες ένας εργάτης δολοφονείται στους χώρους δουλειάς.

Καμία ευθύνη δε φέρει και το αστικό κράτος για τους πνιγμένους, τους καμένους, τους καταπλακωμένους στους σεισμούς. Για τα χημικά που αναπνέει ο λαός στη Δυτική Αττική, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στο Βόλο.

Οπως δε φταίει το κράτος που δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές, και για την ακρίβεια που είναι «εξωγενής». Και οι τράπεζες δεν φταίνε για τους ξεσπιτωμένους απ' τους πλειστηριασμούς.

Και σίγουρα καμία ευθύνη δεν φέρει η κυβέρνηση για τον πόλεμο που είναι τόσο μακριά, για τους ξεριζωμένους που πεθαίνουν κάπου στα σύνορα.

Είναι η κακιά στιγμή. Είναι η ατομική ευθύνη. Είναι η κλιματική αλλαγή. Είναι οι εξαχρειωμένοι. Και οι παράφρονες ηγέτες.

Είναι όλα τα άλλα εκτός απ' το κέρδος.

Πάνω απ' όλα η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη.

Καρικατούρες

 

Αν η φαιδρότητα είχε πρόσωπο, θα ήταν αυτό του δημάρχου Βόλου να περιφέρεται στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης και να «συμβουλεύει» τους οδηγούς να επιστρέψουν σπίτι τους, επειδή οσονούπω θα «σπάσουν» τα ποτάμια! Για όσους δεν αντιλήφθηκαν στο κινητό τους το «τρεχάτε να σωθείτε» του 112, ήρθε ο δήμαρχος να τους το πει και διά ζώσης, με τη συνοδεία κάμερας, για να διαφημίσει προεκλογικά ότι νοιάζεται τάχα για τους δημότες. Οσο κι αν προσπαθούν όμως δήμαρχοι και περιφερειάρχες να ξεπλύνουν στα βροχόνερα τις ευθύνες τους για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες που ζει ο λαός, δεν θα το καταφέρουν. Πού είναι τα αντιπλημμυρικά έργα στα ποτάμια, που κινδυνεύουν τώρα να «σπάσουν», ενώ είναι γνωστή και προβλέψιμη η ένταση των φαινομένων; Μόλις χτες ο «Ριζοσπάστης» έγραφε ότι από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας απουσιάζουν τέτοια έργα, επειδή δεν έχουν ανταποδοτικότητα για το κεφάλαιο και γι' αυτό δεν χρηματοδοτούνται. Οι δημοτικές αρχές, από την άλλη, όχι μόνο δεν συγκρούονται με αυτόν τον αντιλαϊκό σχεδιασμό, αλλά τον υλοποιούν «γκαζωμένα», προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Ο λαός στον Βόλο και παντού, λοιπόν, δεν έχει ανάγκη από δημάρχους - καρικατούρες, που υποδύονται τους ...τροχονόμους την ώρα της καταστροφής, ούτε από «μοιρολογίστρες» μετά από αυτή. Αντίθετα, χρειάζεται δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους δοκιμασμένους αγωνιστές, όπως είναι αυτοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που συγκρούονται με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, την πραγματική προστασία της ζωής και της περιουσίας από φυσικές απειλές και καταστροφές.

«Η Κούβα δεν είναι μέρος του πολέμου στην Ουκρανία»

 


Σε μια σημαντική ανακοίνωση – καταγγελία προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας δίκτυο που λειτουργεί από τη Ρωσία και επιχειρεί να στρατολογήσει Κουβανούς πολίτες ως μισθοφόρους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε μια σημαντική ανακοίνωση – καταγγελία προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας τη Δευτέρα, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας δίκτυο που λειτουργεί από τη Ρωσία και επιχειρεί να στρατολογήσει Κουβανούς πολίτες ως μισθοφόρους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «το υπουργείο Εξωτερικών εντόπισε και εργάζεται για την εξουδετέρωση και την εξάρθρωση ενός δικτύου εμπορίας ανθρώπων που λειτουργεί από τη Ρωσία για να ενσωματώσει Κουβανούς πολίτες που ζουν εκεί, ακόμα και ορισμένους από την Κούβα, σε στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Απόπειρες αυτού του χαρακτήρα έχουν εξουδετερωθεί και έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες εναντίον ατόμων που εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες».

Πακέτο

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σκηνή πρώτη. Λευκωσία. Ο Πρόεδρος της Κύπρου φιλοξενεί την 9η τριμερή συνάντηση με Ελλάδα και Ισραήλ. «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για το Κυπριακό και για τα Ελληνοτουρκικά. Θεωρώ ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι καθοριστικής σημασίας μήνες για το πώς θα εξελιχθούν τα θέματα», ανακοινώνει.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επαυξάνει: «Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μήνες κρίσιμοι σε πολλά επίπεδα (...) για το ζήτημα του Κυπριακού (...) οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί και στα πλαίσια των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Και ο Ισραηλινός Πρόεδρος συμπληρώνει: «Σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουμε για το πώς το Ισραήλ θα εξαγάγει το αέριό του και οι ίδιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από την Κύπρο (...) αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν τους επόμενους τρεις με έξι μήνες, νομίζω εντός τριών μηνών».