Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Ενάντια στον «εχθρό λαό» – «Πράσινο φως» για οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών!

 


Με απόφαση των υπουργών Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση οπλίζει τους στρατιωτικούς και τους εντάσσει στους μηχανισμούς εσωτερικής αστυνόμευσης και καταστολής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πυροβολούν με διαταγή του ΓΕΕΘΑ! 

Την έξοδο στρατιωτικών οπλισμένων και έτοιμων να ανοίξουν πυρ εκτός στρατοπέδων, σε ρόλο αστυνομικών, προβλέπει απόφαση των υπουργών Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη «για την οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που αναρτήθηκε χτες στη «Διαύγεια», το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορεί να κυκλοφορεί οπλισμένο και με άδεια να ανοίξει πυρ για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας, τα τμήματα φυλακής ή ασφάλειας και τα στελέχη της στρατονομίας.

Το «πρόσημο»

 

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την επίδειξη της «κοινωνικής πολιτικής» της κυβέρνησης στη Βουλή, και από χτες άρχισαν να σκάνε τα ραβασάκια στους αυτοαπασχολούμενους για τα χρέη της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Πρόκειται για ποσά που είχαν πάρει με τη μορφή επιδότησης οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των lockdown, όταν οι μικροί επαγγελματίες φορτώνονταν μαζί με όλο τον λαό τα βάρη της βάρβαρης διαχείρισης της πανδημίας από το κράτος. Χρήματα που πήγαν για να μπαλώσουν τρύπες και τελικά έπεσαν στη «μαύρη τρύπα» των χρεών που εκτινάχθηκαν αυτά τα χρόνια. Το νέο μπουγιουρντί λοιπόν έρχεται σήμερα, σε μια περίοδο που οι πιο φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τις απανωτές ανατιμήσεις σε λογαριασμούς και πρώτες ύλες, ενώ αποκλείονται και από τα όποια επιδόματα - ψίχουλα των διαφόρων «pass». Μάλιστα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απορρίπτει το δίκαιο αίτημα των αυτοαπασχολούμενων να απαλλαγούν από το παραπάνω χρέος, λέγοντάς τους ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν», είναι εξαιρετικά γαλαντόμα με τους εφοπλιστές, τους οποίους ξαναμπούκωσε με «ζεστό» χρήμα, έχοντας τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Οπως και να το κάνουμε, το «κοινωνικό πρόσημο» για μια ακόμα φορά δεν κρύβεται. Μόνο που είναι ένα τεράστιο «πλην» για τον λαό που υποφέρει και ένα ακόμα μεγαλύτερο «συν» για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Ολα οδεύουν προς συνέχιση του πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό... »

 

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ρωσία και ευρωατλαντικό μπλοκ δηλώνουν ετοιμότητα συνέχισης του πολέμου «όσο χρειαστεί» για να πετύχουν τους στόχους τους

 

Ολοένα και πιο έντονα, τόσο η Ρωσία όσο και το ευρωατλαντικό μπλοκ (κυρίως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και μια σειρά σύμμαχοί τους) δηλώνουν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, με καταστροφικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό και αυξάνοντας συνεχώς τους κινδύνους για μια παραπέρα γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης.

Χαρακτηριστική ως προς τα παραπάνω, πέρα από την κλιμάκωση στο στρατιωτικό πεδίο, ήταν η χτεσινή δήλωση - «προειδοποίηση» του Βλ. Πούτιν ότι η Ρωσία «δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τα σοβαρά πράγματα» στην Ουκρανία, σχολιάζοντας έτσι αντίστοιχες δυτικές δηλώσεις περί έντασης της ευρωατλαντικής στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου «για όσο χρειαστεί» προκειμένου να διασφαλιστεί «η επικράτηση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης».

Πούτιν: «Δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα σοβαρό ακόμα» στην Ουκρανία

«Ακούμε αυτές τις μέρες ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης. Τι να πούμε; Ας το προσπαθήσουν!», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος χτες, μιλώντας στην ηγεσία της κρατικής Δούμας και στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Εχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτό είναι μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Μήνυμα της νεολαίας από τις Νηές!

 

Από την χθεσινή άφιξη στον χώρο του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ στις Νηές 
Από την χθεσινή άφιξη στον χώρο του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ στις Νηές

 

«Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!». Με αυτό το σύνθημα από χτες και μέχρι την Κυριακή, η καρδιά της νεολαίας χτυπάει στις Νηές της Μαγνησίας, όπου για 31η χρονιά πραγματοποιείται η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Χιλιάδες νέοι και νέες στέλνουν μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, για το συμφέρον της αστικής τάξης.

Ενάντια στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κλιμακώνεται, με ορατό τον κίνδυνο να γενικευτεί, ακόμα περισσότερο μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις - φωτιά της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στέλνουν μήνυμα να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ' όλη την Ελλάδα, καμία συμμετοχή - καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κανένας φαντάρος, αξιωματικός ή στρατιωτικό υλικό εκτός συνόρων.

Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην επίθεση του κεφαλαίου, για τον σοσιαλισμό (ΦΩΤΟ)

 

ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, τετραμερής συνάντηση του ΚΚΕ, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, με θέμα: «Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην επίθεση του κεφαλαίου, για τον σοσιαλισμό».

Τα τέσσερα Κόμματα εκπροσωπήθηκαν στο ανώτατο επίπεδο. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος οι: Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Άστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων και σκέψεων για το συντονισμό των κομμουνιστικών Κομμάτων. Η συνάντηση κατέληξε σε κοινή δήλωση των τεσσάρων κομμάτων που θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.

Οι αντιπροσωπείες των ΚΚ θα συμμετέχουν ακόμα στις εκδηλώσεις της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, στις Νηές Μαγνησίας.