Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Βήμα κήρυξης της νέας αντεργατικής επίθεσης εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ένωσης - κυβερνήσεων (VIDEO)

 

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΣ

Εμείς δεν χειροκροτούμε τους σφαγείς των εργατών!

 

 
 

Βήμα κήρυξης της νέας αντεργατικής επίθεσης εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ένωσης - κυβερνήσεων αποτελεί το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στο Βερολίνο.

Από το «συνδικαλιστικό» συνέδριο παρέλασαν και μίλησαν δεκάδες εκπρόσωποι της ΕΕ, όπως η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Βον ντερ Λάιεν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, αλλά και ο επικεφαλής του εκπροσώπου των εργοδοτών της Ευρώπης, οι οποίοι αφού ανακοίνωσαν τη νέα αντεργατική επίθεση, καταχειροκροτήθηκαν από τους συνέδρους.

«Εμείς δεν χειροκροτούμε τους σφαγείς των εργατών! Κανένας αγωνιστής εργάτης, κανένα συνδικάτο που παλεύει δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του χειροκροτητή της αντεργατικής επίθεσης! Καμία πραγματικά εργατική συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να έχει σχέση με την βρωμιά των μηχανισμών τύπου ΣΕΣ» τονίζει το ΠΑΜΕ επισημαίνοντας ότι «τα πραγματικά εργατικά συνδικάτα εδώ και μήνες οργανώνουν σε όλη την Ευρώπη τους αγώνες και τις απεργίες των εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή με δικαιώματα. Συνδικάτα σε γραμμή διεκδίκησης και σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Με αυτή την γραμμή μετράμε μεγάλες νίκες, ανατρέπουμε τον αρνητικό συσχετισμό, βάζουμε εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Παρέμβαση του ΚΚΕ για την αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας


 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και τον Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφτηκε σήμερα 26 Μάη την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, για να του επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταδικάζοντας την εντεινόμενη αντικομμουνιστική επίθεση ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας.

Η επιστολή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Τραυματισμοί και συλλήψεις σε επέμβαση της αστυνομίας υπέρ της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών (ΦΩΤΟ)

 

Επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην Καλαμιά Κοζάνης, για να προχωρήσουν τα σχέδια εγκατάστασης μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου. Με καταστολή και αυταρχισμό, με συλλήψεις κατοίκων προχωρά η υλοποίηση των επιχειρηματιών της “πράσινης” μπίζνας.

Έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.  

Όπως κάθε μέρα εδώ και καιρό, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρέθηκε εκεί για να τους απομακρύνει και να διευκολύνει την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα προχώρησε σε σύλληψη κατοίκου τον οποίο οδήγησε στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης.

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έχει προτεραιότητα τον πολιτισμό

 

ΘΕΑΤΡΟ «ΟΛΥΜΠΙΑ»

Συνεπήρε η Τρίτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 
Την συναυλία παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές

 

Την Τρίτη Συμφωνία (Της Πρωτομαγιάς) του σοβιετικού συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς είχε την τύχη να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό που παρευρέθηκε στο θέατρο Ολύμπια.

Η Συμφωνία παρουσιάστηκε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή. Συμμετείχε η Χορωδία του δήμου Αθηναίων υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή.

Ο μαέστρος Β. Φιδετζής ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς μετά από αυτή τη συναυλία έχει διευθύνει και τις 15 Συμφωνίες του κορυφαίου συνθέτη, Ντ. Σοστακόβιτς.

Και το κοινό επιφύλαξε μια θεαματική υποδοχή στο κορυφαίο αυτό έργο αλλά και τον σπουδαίο μαέστρο και τους μουσικούς της Φιλαρμόνια.

Οι μηχανισμοί εργοδοτών, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Qatargate δεν έχουν θέση στη Θεσσαλονίκη

 

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ INDUSTRIALL


 
Ενας επικίνδυνος οργανισμός και εχθρός των εργατών, η κατ' όνομα «συνδικαλιστική οργάνωση» IndustriAll ετοιμάζεται να κάνει το συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον ορισμό της οργάνωσης γραφειοκρατών, ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους, αλλά από τα γραφεία τους στην Ελβετία παίρνουν αποφάσεις στήριξης των αντεργατικών σχεδιασμών των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ακόμα και το συνέδριο που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πρόκληση: Σε περίοδο τεράστιων στερήσεων για την εργατική τάξη, εκείνοι προχωρούν σε μια πλουσιοπάροχη οργάνωση, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, των ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων των Βρυξελλών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι γενικός γραμματέας της IndustriAll Europe είναι και ο νέος γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), πιο γνωστός ως «ο καλύτερος φίλος του Κατάρ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», όπως σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Ορισμένα από τα πεπραγμένα της ηγεσίας της IndustriaAll δείχνουν τι πραγματικά είναι:

Μέχρι και σήμερα κάνουν πως «δεν είδαν, δεν άκουσαν» τίποτα για το διαβόητο Qatargate. Στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη θυσία ολόκληρων λαών για να εξυπηρετηθούν οι ευρωΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί. Μια οργάνωση που σήμερα βάζει ζήτημα για «βελτίωση των αμυντικών ικανοτήτων της ΕΕ», στηρίζοντας τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

Αντίπαλος στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν αυτή την πολιτική αλλά ένα δυνατό ΚΚΕ

 

Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης όσο από τη θέση της αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας τη συντηρητικοποίηση τμημάτων του λαού και τελικά την ίδια την ΝΔ.

Μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού»

902gr