Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ξεδιάντροποι!

 

Τα προηγούμενα χρόνια, στη διάρκεια των διαδοχικών οικονομικών κρίσεων, χιλιάδες άνθρωποι της βιοπάλης είδαν τα στεγαστικά τους δάνεια να «κοκκινίζουν» και να εγκαθίσταται πάνω απ' τα κεφάλια τους μόνιμα η απειλή να χάσουν τα σπίτια τους. Σήμερα, με την ακρίβεια να κατατρώει σαν σαράκι το ούτως ή άλλως ισχνό λαϊκό εισόδημα και τα επιτόκια να ανεβαίνουν με ταχείς ρυθμούς, αυξάνοντας δυσβάστακτα τις μηνιαίες δόσεις, χιλιάδες ακόμα κινδυνεύουν να προστεθούν στους παραπάνω, άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια με χίλιες δυο στερήσεις κατόρθωναν να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια. Κι ενώ πολλή συζήτηση γίνεται για τα ...μπινελίκια που ανταλλάσσουν τάχα κυβέρνηση και τραπεζίτες, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών, οι «ελαφρύνσεις» που φαίνεται να συμφωνήθηκαν στη χτεσινή τους συνάντηση, περιλαμβάνουν μόνο τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, όπως για παράδειγμα 13.000 ευρώ ετησίως για μια τριμελή οικογένεια!!! Λένε δηλαδή ότι μια οικογένεια που βγάζει περίπου 1.000 τον μήνα, μπορούσε μέχρι τώρα να εξυπηρετεί το στεγαστικό της δάνειο, μαζί με όλες τις άλλες υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού και ότι θα την «στηρίξουν» ώστε αυτό το δάνειο να μην «κοκκινίσει» τώρα που αυξάνουν τα επιτόκια! Και δεν κοκκινίζουν από ντροπή οι ξεδιάντροποι!

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

 


 

Εν μέσω ειδήσεων για τηλεφωνικές υποκλοπές με ανάμιξη του πρωθυπουργικού γραφείου, για εγκληματική ενέργεια ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κατέληξε στη δολοφονία 16χρονου τσιγγάνου, η αποκάλυψη από τις βέλγικες αρχές για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ευρωβουλευτή Ε. Καϊλή βασική κατηγορούμενη, έδωσε πάλι την ευκαιρία για συγκρίσεις μεταξύ υπανάπτυκτης Ελλάδας και φιλελεύθερης Εσπερίας. Από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα που εκφράζει τη ζήλια του για το Βέλγιο, γιατί εκεί «η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» μέχρι τα χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επαναλαμβάνουν το ίδιο  σε διάφορες παραλλαγές, το πρόβλημα εντοπίζεται όπως πάντα σε ατομικές συμπεριφορές, σε ηθικές αρχές, σε αποτελεσματικότητα των θεσμών.
 
        Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ιδρυτικές της αρχές και στις διακηρύξεις της, κάνει άφθονη αναφορά στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μόνο που όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των κρατών μελών και των εταιρειών τους, αυτές οι όμορφες αρχές φαίνεται να χάνουν το βάρος τους και να παραγκωνίζονται. Καθώς θεωρείται αποδεκτό  η Ένωση να βρίσκεται  υπό πίεση από χιλιάδες λομπίστες που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των συμφερόντων των μεγάλων χρηματοπιστωτικών και οικονομικών παραγόντων, για τα περισσότερο ευρωπαϊκά όργανα είναι φυσικό να μην  υπάρχει σύγκριση ότι  το να κερδίζει κανείς  χρήματα αξίζει όλες τις όμορφες αρχές στον κόσμο. Εν ολίγοις, οι αντιφάσεις που εκδηλώνει η Ε.Ε μεταξύ της υπεράσπισης των αξιών που ευαγγελίζεται  και της υπεράσπισης των συμφερόντων της δεν είναι θέμα συγκυριών ούτε απλώς προσωπικών επιλογών.  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Με γκλομπ και χημικά απάντησε η κυβέρνηση στο αίτημα για ασφαλή σχολεία και χρηματοδότηση της Παιδείας! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

  Πηγή: Eurokinissi

Με γκλομπ και χημικά η κυβέρνηση απάντησε στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των εκπαιδευτικών έξω από την Βουλή, απρόκλητα, και ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν ζητήσει να μπει αντιπροσωπεία τους στην Βουλή.

Τα συμφέροντα της εργατικής και της αστικής τάξης δεν συναντιούνται πουθενά

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με επιτυχία η ημερίδα για τα 100 χρόνια από την ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή

 

Η ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή, σημαντικές πτυχές και συμπεράσματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα μίλησαν ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας - συγγραφέας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ιστορικός, διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, και ο Κώστας Τζιάρας, ιστορικός, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι τόσο η ημερίδα, με τις σημαντικές εισηγήσεις, όσο και η σχετική έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ «αποκαλύπτουν τους μύθους της αστικής ερμηνείας των γεγονότων, που υπηρετεί το σημερινό αφήγημα της ενσωμάτωσης της χώρας μας και του λαού μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με σκοπό τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας στην περιοχή». Σημείωσε ότι «ειδικά σε μια εποχή που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γενικεύεται, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι επιστήμονες, κάθε λαϊκός άνθρωπος πρέπει να σκεφτεί πιο βαθιά και να δώσει απάντηση για το χτες και το σήμερα, και πολύ περισσότερο όχι για το μακρινό αύριο και τη θέση που πρέπει να πάρουν η εργατική τάξη και ο καταπιεζόμενος λαός».

Αγιάτρευτη σαπίλα


Πηγή: Associated Press

 

Πίσω από την αντιπαράθεση για το ...«ποιανού είναι η Καϊλή», η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, συνολικά τα αστικά κόμματα και επιτελεία, κάνουν ό,τι μπορούν για να περισώσουν τη «χαμένη τιμή» της ΕΕ και να ξεπλύνουν το αντιδραστικό - αντιλαϊκό της πρόσωπο, ως ένωση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που πάνω της «ανθίζουν» η διαπλοκή, η διαφθορά και τα σκάνδαλα.

Χωρίς να κρύβουν την ανησυχία τους για τους κραδασμούς στο αστικό πολιτικό σύστημα από τα επαναλαμβανόμενα σκάνδαλα, ο καβγάς τους είναι για τους «θεσμούς», τα «αντανακλαστικά» και τις «δικλίδες ασφαλείας», ενώ μένει απ' όλους στο σκοτάδι το οικονομικό και πολιτικό υπόβαθρο της ρεμούλας και της διαπλοκής.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση βλέπει την «αποτελεσματικότητα» των ευρωπαϊκών μηχανισμών στην «πάταξη» της διαφθοράς, επειδή δεν λογαριάζουν «ευαισθησίες» για προσωπικά δεδομένα και ελευθερίες, όπως κάνουν στη χώρα μας όσοι αντιδρούν στις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.