Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Όποιος και να βγει νικητής στης εκλογές δεν θα φέρει την άνοιξη!

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ
Διαδοχικές επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στις Βρυξέλλες πριν από την έναρξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής.
Η συνάντηση με τον κ. Ολάντ διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ με την κυρία Μέρκελ 40. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε «καλό κλίμα» και στο επίκεντρο βρέθηκε η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Και ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι η κοινοτική βοήθεια θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο Π. Πικραμμένος υπέβαλε υπόμνημα στον Φ. Ολάντ με τις ελληνικές θέσεις για τα θέματα ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρώπης να στηρίξει τη χώρα μας υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δύσκολη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η μουσική. Ποτέ δεν έκανε κακο

Θα βρεθούμε ξανά όταν όλα θα έχουν περάσει.