Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Όσκαρ σεναρίου στην Άννα Χατζησοφιά – “Ο ΣΚΑΙ διέκοψε τη μετάδοση για να μην καταλάβει το ΚΚΕ τι συλλαλητήριο στηρίζει”



Η λάσπη στον ανεμιστήρα κατά του ΚΚΕ συνεχίζεται με ολοένα και πιο ευφάνταστα εφευρήματα, που μόνο ως ένδειξη πανικού μπορούν να ερμηνευθούν. 

Το νέο μακεδονομαχικό συλλαλητήριο τελείωσε, αφήνοντας μας με όμορφες στιγμές, από τον Κώστα Γιαννακίδη να μετράει λεωφορεία στις Αφίδνες, τον Άρη Πορτοσάλτε να καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή και το κανάλι του να βλέπει “αναρχικούς” πίσω από τα επεισόδια με πρωταγωνιστή το Γιάννη Λαγό της ΧΑ και φυσικά την αγαπημένη πανίδα των διαδηλωτών που εγκαινίασαν το τριώδιο λίγο νωρίτερο φέτος.

Μέσα σε όλα όμως, συνεχίστηκε αμείωτη η προπαγάνδα περί της δήθεν στήριξης του ΚΚΕ στην εθνικιστική μάζωξη, αποδεικνύοντας, μετά και την παρέμβαση του Καρτερού στο ίδιο μήκος κύματος σήμερα, ότι η χθεσινή επίθεση των συριζοτρόλ ήταν απόλυτα κεντρικά εκπορευόμενη. Το δεύτερο ημιεπίσημο χτύπημα ανατέθηκε στην γνωστή σεναριογράφο Άννα Χατζησοφιά, γνωστή για τη συνεργασία της με το Χάρη Ρώμα σε πλειάδα δημοφιλών σήριαλ, που κινείται ως γνωστόν στο χώρο του Σύριζα, έχοντας διατελέσει και βουλευτής του κόμματος για ένα διάστημα.

Μοιρασμένοι ρόλοι


Ενα ακόμα συλλαλητήριο για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» γίνεται την Κυριακή στο Σύνταγμα, με τους διοργανωτές (παμμακεδονικές οργανώσεις και διάφοροι άλλοι φορείς) να καλούν τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή για «να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική!». Μεταξύ άλλων, το συλλαλητήριο στηρίζουν η ΝΔ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστας, η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων και άλλοι που εμφανίζονται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς όμως να λένε κουβέντα για τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό που την επιβάλλει, ούτε για το γεγονός ότι η υπογραφή και η εφαρμογή της συνδέονται με ισχυρά επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, τα οποία στηρίζουν τα κόμματα αυτά, όπως και η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το εθνικιστικό θέατρο που θα επαναληφθεί την Κυριακή στο Σύνταγμα, με ανιστόρητα συνθήματα και αλυτρωτικές κραυγές, προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να παρουσιάσει «προοδευτική» τη συμφωνία των Πρεσπών και να την αξιοποιήσει για να παρέμβει σε ευρύτερες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα. Κοσμοπολίτες και εθνικιστές, με μοιρασμένους ρόλους, συγκαλύπτουν την αμερικανοΝΑΤΟική σφραγίδα στη συμφωνία και το σπέρμα του αλυτρωτισμού που διατηρείται για κάθε μελλοντική χρήση από τους ιμπεριαλιστές, εξάπτοντας τους εθνικισμούς στη μια και στην άλλη χώρα.

Το συλλαλητήριο της ντροπής (Φρούτσου, φρούτσου το φουστάνι, πάρτε μας, Αμερικάνοι) – του Στέλιου Κανάκη





 
Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Φασίστες, ακροδεξιοί, παπάδες, στρατόκαυλοι κι αγύρτες, ένας κλεμμένος – πλην όμως απονενοημένος αδάμας, οι ανόητοι της εξαθλιωμένης μάζας κι οι οδηγοί των πούλμαν.

Παίρνουνε βουνά και δάση Γερμανοί κι Αμερικάνοι, αεροδρόμια και λιμάνια, παίρνουνε του φουκαρά «τη φαμελιά του, τα παιδιά και τα σκυλιά του».

Κι όλη η γεωγραφική Μακεδονία – ελληνική, βουλγάρικη, σκοπιανή, αλβανική στο ΝΑΤΟ.


Τη βοηθεία

Κ. Βάρναλη

Χάντρα στο κομπολόι των διευθετήσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια


Το παζάρι σε Κοσσυφοπέδιο και Σερβία, η λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία» και ο σχεδιασμός των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Το προτεκτοράτο του Κοσσόβου γίνεται μοχλός για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή το επόμενο διάστημα
Το προτεκτοράτο του Κοσσόβου γίνεται μοχλός για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή το επόμενο διάστημα
Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην περιοχή, προορίζεται να αποτελέσει «πρότυπο» και μέσο πίεσης για άλλες διευθετήσεις, με τη σφραγίδα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ιδιαίτερα στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, που αποτελεί ευρωΝΑΤΟικό προτεκτοράτο.
 Μάλιστα, ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ το διατύπωσε με σαφήνεια σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι οι ηγέτες στα δυο αυτά κράτη «μετά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι για να βρουν λύση».

Εδειξε και με αυτόν τον τρόπο ότι στο ρευστό περιβάλλον της Βαλκανικής, όπου συγκρούονται ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα, η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια χάντρα στο κομπολόι των διευθετήσεων που προωθεί ο αμερικανοΝΑΤΟικός παράγοντας, για να κατοχυρώσει και να επεκτείνει τα συμφέροντά του στην περιοχή, βάζοντας «πάγο» στην επιρροή της Ρωσίας και άλλων δυνάμεων.

Ψέμα πάνω στο ψέμα τα «θετικά μέτρα» της κυβέρνησης


Το λεγόμενο «θετικό» πακέτο μέτρων που τάχα απομένουν να υλοποιήσει για την επόμενη περίοδο, επιχειρεί να προβάλει σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα διανθίζει και εξωραΐζει την αντιλαϊκή πολιτική με τις κάλπικες διακηρύξεις περί «μεταμνημονιακής εποχής» με περισσότερες «δυνατότητες» για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων, που έρχονται ως αποτέλεσμα των ρυθμών οικονομικής ανάκαμψης.
 Πρόκειται για μια ακόμα απάτη ολκής, από αυτές στις οποίες ειδικεύεται η κυβέρνηση. Το πακέτο των μέτρων αυτών όχι μόνο δεν κλείνει τις πληγές των μνημονίων, αλλά ούτε καν ανακόπτει έστω το παραπέρα άνοιγμα αυτών των πληγών, που ανοίγει έτσι κι αλλιώς από χίλιες μεριές η υπόλοιπη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν είναι παρά η επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους από την τεράστια ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται, και βέβαια ακόμα κι αυτά δεν θα δίνονταν αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αν δεν υπήρχε η καθοριστική συμβολή και η πίεση του ΚΚΕ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση, που καλλιεργεί παραπέρα τη μείωση των απαιτήσεων, την αντίληψη ότι δήθεν δεν μπορεί να γίνει «τίποτα καλύτερο» από αυτά τα ψίχουλα, συνδέει ακόμα και αυτά με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, τους απαράβατους όρους για τα «πρωτογενή πλεονάσματα», την παραπέρα κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, την τόνωση της «ανταγωνιστικότητας» των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Στη στρατηγική αυτή εντάσσονται και υπηρετούν τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» που διαφημίζει, που βέβαια αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, όχι το αντίβαρο, αλλά το συμπλήρωμα της υπόλοιπης αντιλαϊκής πολιτικής της.

«Νόμιμοι» και «παράνομοι» κλέφτες



«Μόνο όποιος έχει κλέψει τους άλλους, φοβάται την κλεψιά» (Ε.Α.Ράουτερ)

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 2016, όταν η Oxfam εξέδωσε μία από τις συνηθισμένες λίστες της με τους 15 μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους, που δεν συνεργάζονται καν με τις διεθνείς αρχές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Πολλές από τις χώρες της λίστας έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα», σημείωνε η Oxfam, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της Ιρλανδίας και τη συμφωνία της με την Apple για φορολογικό συντελεστή 0,005%. Μία Apple, που έχει αποθεματικά που αγγίζουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια (!), αλλά φτιάχνει τα προϊόντα της σε εργοστάσια στην Κίνα, που οι αυτοκτονίες είναι συχνό φαινόμενο και οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας κάτι παραπάνω από αυτονόητες.