Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Η ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις να παρέμβουν με σχέδιο, οργανωμένα, στην κατεύθυνση οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση αναδείχθηκε μέσα από την πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Εισηγητικά ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Βασίλης Ρέβας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας εκ μέρους της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων, κάλεσαν σε κλιμάκωση της δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου εργαζομένων και συνταξιούχων που θα γίνει στις 30 Νοέμβρη τις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Επιπλέον ανακοινώθηκε η συνέχιση του αγώνα των συνταξιούχων με νέες κινητοποιήσεις στις 14 Δεκέμβρη.

Η πιο μεγάλη συφορά σ' αυτό τον κόσμο είναι νάσαι δούλος με συνείδηση!


Όταν ξημέρωσε η εικοστή πρώτη μέρα έγινε κάτι που δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους του ανθρώπου, ακόμα και του πιο προικισμένου με θετική στρατιωτική φαντασία.
Όλοι οι απλοί άνθρωποι, αυτούς που λέμε χωματάνθρωπους ή Λαό, έγιναν ξαφνικά δέντρα! Πώς έγινε αυτό; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό είν' έξω απ' τους φυσικούς νόμους και μοιάζει σαν νάγινε σε άλλο πλανήτη ή σαν επανάσταση του είδους. Πάντως έγινε. Οι κρατικοί επιστήμονες είπαν ότι αυτό οφείλεται στην πολλήν ευτυχία ή ακινησία του μυαλού! Φυσικά αυτό το συνταραχτικό φαινόμενο δεν έγινε μονομιάς, άρχισε με μεμονωμένα κρούσματα όπως η χολέρα.
Το πρώτο κρούσμα έγινε σε μια πέτρινη σκάλα. Κατέβαινε ένας ανθρωπάκος που τον έλεγαν Μηνά. Αυτός ο Μηνάς δεν είχε ποτέ φάκελο στην Ασφάλεια για φιλόδεντρος. Ήταν ένας ήσυχος, καλός, νομοταγής και σχεδόν ακίνητος άνθρωπος. Όπως κατέβαινε, λοιπόν, το τελευταίο σκαλοπάτι, ξαφνικά στάθηκε, κοίταξε τον ήλιο και είπε μια φράση σκοτεινή
- Δεν μπορώ άλλο πια, βαρέθηκα!
Έσμιξε στριφογυριστά τα πόδια του στη γη,πέταξε ρίζες κατά κάτω, σήκωσε αργά αργά τα χέρια του ψηλά, άνοιξε τις παλάμες του και ξαφνικά ξεπετάχτηκαν κάτι κλαδιά θεόρατα κατά πάνω όλο πρασινάδα και δύναμη και σκέπασαν τον ήλιο. Κείνη την ώρα πέρναε ο αέρας και σκόνταψε αφηρημένος απάνω του, ξαφνιάστηκε και έσκουξε:

Κάθε εργαζόμενος, κάθε σωματείο πρέπει να πάρει θέση σε αυτή την κρίσιμη μάχη!


Αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη

Η Γιώτα Ταβουλάρη
Η Γιώτα Ταβουλάρη
Την ανάγκη σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, οι εργαζόμενοι και ο λαός να οργανώσουν την πάλη τους για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, υπογράμμισε στην εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
 «Προχωράμε αποφασιστικά για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι», κάλεσε. «Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 14 Δεκέμβρη για τη διεκδίκηση του Δώρου που τους κατάργησαν».

Διαχρονικός στόχος του κεφαλαίου η απαλλαγή από το «κόστος» της Ασφάλισης
 
Αναφερόμενη στο λεγόμενο «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης ΝΔ, η Γ. Ταβουλάρη τόνισε ότι «αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που απορρέει από τις αποφάσεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες, και υλοποιείται διαδοχικά από τις αστικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο τον εμβληματικό νόμο - λαιμητόμο, τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΕΔΥΕ Καταδικάζει το πραξικόπημα στη Βολιβία



Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)  καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το πραξικόπημα στη Βολιβία που σχεδιάστηκε-υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ και πραγματοποιήθηκε μαζί με την ολιγαρχία της χώρας και το όργανο των ιμπεριαλιστών στην αμερικάνικη ήπειρο, τον «Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών»(OAS).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:

«Οι ανατρεπτικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες πριν και μετά τις εκλογές της 20ης Οκτώβρη, οδήγησαν με τη συνδρομή στρατού και αστυνομίας στην από καιρό επιδιωκόμενη ανατροπή του νόμιμα επανεκλεγμένου προέδρου Έβο Μοράλες, με ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις, επιθέσεις κλπ. οι αντιδραστικές δυνάμεις. Προηγήθηκαν ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις, απειλές και επιθέσεις των αντιδραστικών δυνάμεων στην πόλη της Λα Παζ, εναντίον των πολιτικών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των κοινωνικών κινημάτων αποτελούν φασιστικές πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι απειλές εναντίον πρεσβειών, όπως αυτές της Βενεζουέλας, της Κούβας και του Μεξικού, τροχιοδεικτικές των κατευθύνσεων του πραξικοπήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Στη δικτατορία του κεφαλαίου καμιά υποταγή! Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή


Σε ανακοίνωσή της για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου… Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η Χούντα, η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Προετοιμάστηκε με ένταση του αντικομμουνισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι πάντα ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός αρνητικών εξελίξεων σε βάρος του λαού. Με τη Χούντα, η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Άλλαξε μορφή υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, του κεφαλαίου και των διεθνών του συμμάχων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Χούντα από τη μία διεύρυνε τα προνόμια και τη στήριξη στα κέρδη των λίγων και από την άλλη χαντάκωσε το λαϊκό εισόδημα, έβαλε τους λαϊκούς αγώνες στον γύψο. Βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε εξορία τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές. 

Αντικομμουνισμός, αντιφάσεις και θρασυδειλία




Αποκαλυπτικές αποδείχθηκαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή οι απολογίες των ηγετικών στελεχών της (πρώην και νυν), και πάνω από όλες αυτή του ισόβιου αρχηγού και αδιαμφισβήτητου ηγέτη της από το 1980, Ν. Μιχαλολιάκου. Απολογίες που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: Θρασυδειλία, απόπειρα απόκρυψης του εγκληματικού ναζιστικού χαρακτήρα της οργάνωσης και αντικομμουνισμός. Κι όλα αυτά για να βγουν «αθώες περιστερές», ότι δεν έχουν τάχα καμιά σχέση με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πως «όλα όσα έχουν γίνει και ειπωθεί, είναι συνυφασμένα και ταυτισμένα με την απόλυτη νομιμότητα»!

Μόνιμα χαμένοι


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Ακόμα μια επιβεβαίωση ότι σε κρίση και σε καπιταλιστική ανάπτυξη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι τα μόνιμα θύματα, που πληρώνουν και τα σπασμένα του κεφαλαίου και τα κέρδη του, με ένταση της εκμετάλλευσης και της αντιλαϊκής επίθεσης, αποτελούν τα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Με «προμετωπίδα» το κάλπικο επιχείρημα ότι η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας αποτελεί τάχα προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού, ο πρωθυπουργός έταξε κάθε λογής προνόμια και νέες διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, έκρυψε ότι προϋπόθεση γι' αυτά είναι και νέα αντιλαϊκά μέτρα, καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες στο λαό ότι «έχει λαμβάνειν» από την ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Κάπως έτσι επιχείρησε να παρουσιάσει τις νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ως «Φορολογικό που ανακουφίζει τους πιο αδύναμους και κινητοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις».