Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η Θέμις τό 'χει χάσει


Ο άνθρωπος ήταν απλήρωτος από τον εργοδότη του επί επτά συναπτούς μήνες, από την πρωτοχρονιά μέχρι τέλους Ιουλίου του 2008. Κάπου εκεί αποφάσισε να πάψει να δουλεύει τζάμπα και να βρει μια άλλη δουλειά που θα του εξασφάλιζε τουλάχιστον το φαγητό του. Έτσι κι έκανε αλλά ταυτόχρονα είπε να μη χαρίσει τα κόπια του στον μπαταχτσή εργοδότη του και να τα διεκδικήσει δικαστικώς. Έστειλε, λοιπόν, στο πρώην αφεντικό του μια πανταχούσα, τόσα για τα μηνιάτικα, τόσα για τα δώρα εορτών, τόσα για το επίδομα αδείας... Αλλά και τόσα για αποζημίωση επειδή με απέλυσες.

Κάπου εκεί άρχισαν τα ωραία, "εγώ δεν σε απέλυσα, μόνος σου έφυγες άρα μη ζητάς αποζημίωση" , "εγώ δεν ήθελα να φύγω, εσύ με ανάγκασες αφού δεν με πλήρωνες", "θα σου τα έδινα αλλά είχα κάτι δυσκολίες" και τα τοιαύτα, φτάνει η υπόθεση στο δικαστήριο. Το ψάχνουν το θέμα οι δικαστές και κάνουν μια απλή σκέψη:

ΠΑΤΡΑ : ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ !!! [ video ]



Η παραμονή του προσωπικού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Κοιμητήρια, Ηλεκτροφωτισμός) στην υπηρεσία τους, ήταν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το δεύτερο θέμα, αυτό της στήριξης της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι τα δύο πρώτα θέματα της
Εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. 


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ 



Δεδουλευμένα; Ξεχάστε τα!


Με απόφαση του Αρείου Πάγου «νομιμοποιούνται» οι καθυστερήσεις πληρωμών

 

 

Δεδουλευμένα; Ξεχάστε τα!

«Πράσινο φως» στην αυθαιρεσία των εργοδοτών δίνει ο Άρειος Πάγος με απόφαση (677/2017)  που αναφέρει ότι «η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας».

Την ώρα που οι πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών είναι καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα, η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου δεν λειτουργεί μόνο ως κάλυψη αλλά και ως παρότρυνση στους εργοδότες να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τις αντεργατικές πρακτικές τους. 

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΟΥΧΩΝ: Νέο εργοδοτικό έγκλημα με 13 νεκρούς


Την αλληλεγγύη της εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας

Από τη διαδήλωση κλωστοϋφαντουργών στην Ντάκα
Από τη διαδήλωση κλωστοϋφαντουργών στην Ντάκα
Αλλοι 13 εργάτες πλήρωσαν με τη ζωή τους την εργοδοτική ασυδοσία στα εργοστάσια ρούχων (φασονάδικα για μεγάλες πολυεθνικές), ενώ πάνω από 50 τραυματίστηκαν, μετά την έκρηξη κακοσυντηρημένου καυστήρα, τη Δευτέρα, που προκάλεσε τη μερική κατάρρευση 6όροφου κτιρίου στη βιομηχανική ζώνη Γκαζιπούρ της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές.
 Η έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του καυστήρα, στο εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία «Multifabs», η οποία παράγει ενδύματα για ευρωπαϊκές εταιρείες, έγινε ενώ στο εργοστάσιο βρίσκονταν λίγοι εργαζόμενοι (μερικές δεκάδες από τους συνολικά 5.000 εργαζόμενους που έλλειπαν λόγω της αργίας). Αυτό απέτρεψε την ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία. Εδώ και καιρό υπήρχαν προειδοποιήσεις για κακή λειτουργία του καυστήρα, αλλά η επιδίωξη μεγαλύτερων κερδών από την εκμετάλλευση των εργατών δεν ...επέτρεπε διακοπή της παραγωγής.