Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Εχουμε αλλαγή κυβέρνησης και όχι πολιτεύματος»

Πανούσης: Εσχάτη προδοσία από τον Βαρουφάκη


Η Ζωή θέλει να υποκαταστήσει τον Τσίπρα - Ο πρωθυπορυγός να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά

 

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.


Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Ο κ. Πανούσης προτείνει, επίσης, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνησή του». 

 
Δεν διστάζει να ασκήσει αυστηρή κριτική εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίον εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί ότι διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον οποίο επικρίνει για άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται.



Πηγή: protothema.gr

Ο Υπαρκτός Ευνουχισμός

Σε όλη την αμπελοφιλοσοφία που μας δέρνει το τελευταίο διάστημα, άνα τακτά χρονικά διαστήματα ακούμε και διαβάζουμε από κάθε ευνουχισμένο αρσενικό αυτού του ντουνιά για τον υπαρκτό σοσιαλισμό και το φάντασμα που πλανάται και πρέπει να παταχθεί.
Από δεξιούς και αριστερούς ευνούχους ακούμε και διαβάζουμε απόψεις όλο νόημα για τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό και τα βάσανα που επέφερε στον πλανήτη Γη.

Δε με ενδιαφέρει να αναλύσω το τι έγινε ή δεν έγινε στα 70 χρόνια σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αν έγιναν λάθη ή όχι, αν έγιναν διωγμοί ή όχι, αν έγιναν θαύματα ή όχι, αν έγιναν εγκλήματα ή όχι, αν υπήρξαν επιτεύγματα ή όχι.
Άποψη έχω, αλλά προσωπικά δεν έζησα αυτή την "μεταρρύθμιση", όποτε προτιμώ να αφήσω άλλους που τη βίωσαν να εκφέρουν λόγο και επιχειρήματα.