Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Αποκωδικοποιώντας τα σημάδια της γένεσης της Σελήνης


Η συνεστία, μια νέα κατηγορία ουράνιων σωμάτων, ίσως είναι το κλειδί για την πληρέστερη εξήγηση της προέλευσης του φεγγαριού και τη συμπλήρωση των κενών της θεωρίας της γιγαντιαίας σύγκρουσης

Απεικόνιση της συνεστίας από την οποία ίσως δημιουργήθηκε το σύστημα Γης - Σελήνης, την περίοδο που η συνεστία έχει ήδη συρρικνωθεί αρκετά ώστε να έχει ξεπροβάλει από το εσωτερικό της η διάπυρη ακόμα Σελήνη
Απεικόνιση της συνεστίας από την οποία ίσως δημιουργήθηκε το σύστημα Γης - Σελήνης, την περίοδο που η συνεστία έχει ήδη συρρικνωθεί αρκετά ώστε να έχει ξεπροβάλει από το εσωτερικό της η διάπυρη ακόμα Σελήνη
Τα περισσότερα από 400 κιλά δειγμάτων πετρωμάτων και ρεγόλιθου (σεληνιακού «χώματος»), που έφεραν πίσω οι επανδρωμένες αποστολές «Απόλλων» και οι ρομποτικές αποστολές των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ενωσης στη Σελήνη τις δεκαετίες 1960 και 1970, ανέτρεψαν τις μέχρι τότε κυρίαρχες θεωρίες για την προέλευση του δορυφόρου της Γης. Αυτά τα δείγματα εξάλειψαν τη θεωρία ότι η Σελήνη είχε συλληφθεί βαρυτικά από τη Γη, αλλά και τη θεωρία ότι είχε σχηματιστεί παράλληλα με αυτήν, ενώ αποκάλυψαν σημαντικές νέες λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι κάποτε ο νεογέννητος δορυφόρος ήταν καλυμμένος με έναν ωκεανό μάγματος.
 Η τεράστια Ενέργεια που χρειαζόταν για να σχηματιστεί ο ωκεανός μάγματος οδήγησε σε μια ριζοσπαστική ιδέα για την προέλευση της Σελήνης, την υπόθεση ότι ο κοντινότερος ουράνιος σύντροφος της Γης σχηματίστηκε μετά από μια γιγαντιαίων διαστάσεων σύγκρουση μεταξύ της πρωτο-Γης (της Γης στο πρωτοπλανητικό στάδιο) και ενός άλλου πλανητικού σώματος. Η ιδέα αυτή βασίστηκε σε υπολογισμούς που έδειχναν ότι οι αναπτυσσόμενοι πλανήτες δεν είναι καθόλου σπάνιο να συγκρουστούν μεταξύ τους. Ορισμένοι ερευνητές υπέθεσαν μάλιστα ότι αυτή η γιγαντιαία σύγκρουση ήταν που οδήγησε στην έναρξη περιστροφής της Γης ή στην επιτάχυνσή της, περιστροφή που σήμερα δημιουργεί τον 24ωρο κύκλο του ημερονυχτίου. Η εικασία γιγαντιαίας σύγκρουσης προβλέπει ότι υπήρξε μια πλάγια (λοξή) σύγκρουση ανάμεσα στην πρωτο-Γη και έναν πρωτοπλανήτη μεγέθους ανάλογου με του πλανήτη Αρη, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός θερμού δίσκου συντριμμιών βράχων γύρω από τη Γη. Από αυτόν τον δίσκο συντέθηκε τελικά η Σελήνη, σενάριο που εξηγεί τη μεγάλη μάζα της Σελήνης (πέμπτος μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα).

Ο εχθρός του λαού (ονομάζεται ΓΣΕΕ)


Ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα ως συνήθως είναι θερμός. Φέτος μας ήρθε ακόμη θερμότερος χάρη στα αίματα που ανάψαν αφενός λόγω της κυβέρνησης και της αντεργατικής λαίλαπας που προετοίμασε και μας ανακοίνωσε σήμερα βαφτίζοντάς την ως αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αφετέρου λόγω της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργοδοτών και Εργατοπατέρων, αυτού του ξεπουλημένου λόμπι εργατοπατέρων που αποφάσισαν σήμερα ως απάντηση στο νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο να εκδώσουν μια ανακοίνωση η οποία στρέφεται εναντίον ποιων; Της κυβέρνησης και του πολυνομοσχεδίου; Αυτό θα ήταν το λογικό και το επόμενο, παρά ταύτα το ξεπουλημένο αυτό συνδικαλιστικό παράσιτο, αποφάσισε να στραφεί στην ανακοίνωσή του, εναντίον της εργατικής τάξης, του μοναδικού εργατικού συνδικαλιστικού οργάνου, του ΠΑΜΕ και βέβαια ενάντια του ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά ποιος υπηρετεί τίνος τα συμφέροντα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ




Ο Μαργαρίτης Σχoινάς, επί μακρόν υπάλληλος  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διορίστηκε επικεφαλής  του χαρτοφυλακίου με το βαρύγδουπο και ύποπτο τίτλο «Πραστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», για το  οποίο διευκρινίστηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen ότι θα καλύπτει ζητήματα μετανάστευσης. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο με τον τίτλο του κατηγορείται ότι καταδεικνύει τους μετανάστες σαν απειλή για  τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, υιοθετώντας τη διχαστική ρητορική των φασιστών ανάμεσα στους ευρωπαίους και τους άλλους. Λαμβάνοντας υπόψη τις  ήδη εφαρμοζόμενες πολιτικές στο προσφυγικό μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι στην πραγματικότητα ορίζεται ένας επίτροπος για την προστασία της …αρείας  φυλής των ευρωπαίων από αλλοδαπές φυλές. 

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Αντιλαϊκός «μπαξές» με μπαράζ διευκολύνσεων και προνομίων στους «επενδυτές»
 
 
Με κεντρικό άξονα και γενική αρχή τις κάθε είδους διευκολύνσεις και προνόμια στους «επενδυτές» για το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας, δόθηκε σε διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης» το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που έρχεται να κουμπώσει με τις διατάξεις του υπάρχοντος «αναπτυξιακού» νόμου. Συνολικά, τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να είναι εχθρική στις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, ενώ το γεγονός ότι βασικό του κομμάτι πέρα από τα «δώρα» στο κεφάλαιο αποτελεί το χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, όσο και το παραπέρα χτύπημα που επιχειρείται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (βλέπε αναλυτικά σελ. 8 - 9), επιβεβαιώνει ότι «νούμερο 1» παράγοντα για την «ανταγωνιστικότητα» και κερδοφορία των ομίλων και την προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί η ένταση της εκμετάλλευσης.
 
Με «διαδικασίες εξπρές» και «λυμένα χέρια»
 
Βασικό στοιχείο του νέου «αναπτυξιακού», που έρχεται να χτίσει πάνω στα «έργα και τις ημέρες» της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας «χωρίς περιορισμό», με αδειοδοτήσεις - εξπρές και με επιπλέον άρση διοικητικών και άλλων «χρονοβόρων» εμποδίων για κάθε είδους επενδύσεις, ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

"Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας..."θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια νέα κοινωνία, σοσιαλιστική, είναι η λύση για την ειρήνη και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Χιλιάδες νέων και μεγαλύτερων, αντρών και γυναικών, ανθρώπων από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, συγκροτώντας ένα παλλόμενο, μαχητικό συλλαλητήριο, που εξελισσόταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, κορύφωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής.
«Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ σμίγει το χτες με το σήμερα και το αύριο του εργατικού επαναστατικού κινήματος» τόνιζε από το βήμα ο Δ. Κουτσούμπας και το πλήθος που απλωνόταν μπροστά του το επιβεβαίωνε με τον καλύτερο τρόπο, νέοι και μεγαλύτεροι, πλάι πλάι, ενωμένοι με κοινές αγωνιστικές δεσμεύσεις. Λίγο νωρίτερα τα παιδιά της ΚΝΕ εισέρχονταν με πορεία καταχειροκροτούμενα και καταλάμβαναν το χώρο μπροστά στην κεντρική εξέδρα, μεταγγίζοντας νεανική ορμή και παλμό στο χώρο.

«Οι νέες γενιές κομμουνιστών και αγωνιστών μαθαίνουν την Ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, την πείρα που έχει κατακτηθεί, εργαλείο πολύτιμο για τις μάχες του σήμερα και του αύριο!», σημείωνε ο Δ. Κουτσούμπας, με τα παιδιά της ΚΝΕ να τον επιβεβαιώνουν... «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη»!!!