Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΥΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ Η Ελλάδα «είναι η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ βάσει των συμφωνιών» που έχουν υπογραφεί! (VIDEO)


 
 

Δεν ανακάλυψε και την ...Αμερική, αλλά ο κυνισμός με τον οποίο παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι μπλεγμένη με τα μπούνια στις βρωμοδουλειές των αμερικανοΝΑΤΟικών σοκάρει!

Ο λόγος για τον Κρις Σπύρου, πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας, πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών και Πρόεδρο της Βουλής του Νιου Χάμσαϊερ, ο οποίος όντας καλεσμένος σε εκπομπή της «Ναυτεμπορικής» είπε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τον Ερντογάν, η Ελλάδα είναι ΗΠΑ»!

Για να προσθέσει ότι «είναι η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ βάσει των συμφωνιών και βάσει των συνθηκών της σημερινής εποχής».

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, που λέει ο λαός, και ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κρυφό καμάρι, που με τις στρατιωτικές συμφωνίες επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε 51η Πολιτεία...

Για την περίπτωση του κ. Αταμιαν.

 


 Εμείς όλοι που έχουμε συνταχθεί με το Κ.Κ.Ε. και το  συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, μάθαμε να δίνουμε τον πολιτικό μας αγώνα φανερά και επώνυμα. Με κριτήρια το καλό της κοινωνίας και των ανθρώπων της. Αυτή ήταν και είναι η ανυποχώρητη στάση ζωής. Οποιαδήποτε άλλη τακτική που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου είναι καταδικαστέα. Η  αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται καθαρά πάνω σε πολιτικές θέσεις και αρχές. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης 

Θεμελής Άγγελος.



ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ Η ΥΓΕΙΑ

 

Της  Άννας  Μπάμπα *

 



Ένα από τα βασικά κριτήρια ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να είναι η κατάσταση στο χώρο της υγείας. Στην πανδημία, αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι η συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι σε βάρος του λαού και των αναγκών των πολιτών. Είναι λοιπόν ευκαιρία για τους εργαζόμενους, να καταγγείλουμε την «ανθυγιεινή» πολιτική, να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές αρχές δεν θα περιορίζονται στο ρόλο του υπαλλήλου, αλλά θα μπαίνουν μπροστά να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματα όλων μας και στον χώρο της υγείας.

Η κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστή :

.- Ράντζα και ασθενείς στους διαδρόμους των νοσοκομείων μετά από κάθε εφημερία.

.- Λίστες αναμονής στα χειρουργεία, που φτάνουν ακόμη και στα δύο χρόνια.

.- Δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, εξαντλητικά ωράρια, υπερεφημέρευση και συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, που οδηγούν σε χιλιάδες παραιτήσεων γιατρών κ.τ.λ..

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κριτήριο ψήφου η προστασία της ζωής του λαού από τις πλημμύρες

 

Ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στα Γιαννιτσά

 

Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Να μπουν στον αγώνα με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και να δώσουν προοπτική στην πάλη τους με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στον λαό της περιοχής ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και η Ολυμπία Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Πέλλας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Γιαννιτσά.

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που κυβέρνησαν, περιφερειακών και δημοτικών αρχών γιατί αφήνουν τον λαό απροστάτευτο και θεωρούν κόστος, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, γενικότερα την προστασία της ζωής», είπε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος. Κάλεσε να πέσει στο κενό «η προσπάθεια του περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, του Αγοραστού της Κεντρικής Μακεδονίας, να εφησυχάσει τον λαό της περιοχής ότι δήθεν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σχετικά θωρακισμένη απέναντι σε πλημμύρες, επικαλούμενος αποσπασματικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και την πενιχρή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ γι' αυτόν τον τομέα».

Βρήκε τη μέρα...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους (...) Η Ελλάδα τώρα είναι μια χώρα που πρωταγωνιστεί, βήμα βήμα, και επιστρέφει στους πολίτες αυτά τα οποία έχασαν τα προηγούμενα χρόνια». Αυτά έλεγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γελούσαν ως και τα ...τσιμέντα!

Βρήκε τη μέρα να κοροϊδέψει κατάμουτρα τον λαό, αφού χτες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Κι όπως προκύπτει, η φοροαφαίμαξη όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά «υπεραποδίδει» κιόλας στα 5,596 δισ. ευρώ, πάνω κι από τον στόχο του προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα 2,314 δισ. ευρώ!

Τι σημαίνει αυτό; Οτι το περασμένο οκτάμηνο (Γενάρης - Αύγουστος) ο λαός πλήρωσε σε φόρους 3,282 δισ. ευρώ παραπάνω απ' όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός, ο οποίος συν τοις άλλοις περιλαμβάνει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ. Οπως προκύπτει μάλιστα, από το πλεόνασμα ...του πλεονάσματος, το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τους έμμεσους φόρους, που έχουν απογειωθεί εξαιτίας της ακρίβειας.