Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου


ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί : Λειτουργούν ανακυκλώνοντας δίμηνες συμβάσεις. Μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε 2 και 3 άνεργους σύμφωνα με τα απάνθρωπα Ε.Ε. πρότυπα. Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωση έργου, καθυστερήσεις στη καταβολή των αποδοχών. Με ότι αυτά συνεπάγονται  στη λειτουργία των σταθμών, στη ψυχολογία των παιδιών που κάθε τόσο αλλάζουν παιδαγωγούς, στη ψυχολογία των ίδιων των εργαζόμενων. Τα οικονομικά τους πλεονάσματα τελειώνουν και προβλέπουμε ότι μέσα στο 2014 θα υπάρξουν  αυξήσεις στα τροφεία.

    Ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις : Κυβέρνηση - Ε.Ε.- ΔΝΤ μελετάνε την κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, να αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις χιλιάδες απολύσεις που συμφώνησαν μέχρι τέλος του έτους. Με τη περιβόητη «αξιολόγηση» δομών των ΟΤΑ, θα ελεγχθεί η λειτουργία Ν.Π. δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ, με βάση δε αυτήν θα καταργηθούν κάποιοι από τους φορείς, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτούς να απολυθούν. Η δημοτική μας αρχή, με τη θέση της για τον ΣΜΑ και με το βάρος της αχρηστίας των καινούργιων (2010) οχημάτων τείνει προς τη παραπάνω κατεύθυνση ή θα εξαναγκαστεί από τη κεντρική διοίκηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

    Εκβιαστικές μετακινήσεις και νέοι φόροι : Απόλυτη ταύτιση επιδεικνύουν η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΚΕΔΕ (εκλεγμένοι με στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) για τη πενιχρή χρηματοδότηση των δήμων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και  τις εκβιαστικές μετακινήσεις εργαζόμενων από δήμο σε δήμο. Δεκάδες δήμοι πανελλαδικά συντάσσουν προϋπολογισμούς για το 2014 με βάση τις οδηγίες της κυβέρνησης και αυτό θα κάνει για μια ακόμα φορά και ο δήμος μας. Μειώσεις που  στη πραγματικότητα ξεπερνούν το 40% των παλιότερων προϋπολογισμών. Μειώσεις 8,4% ακόμα και στα επιδόματα πρόνοιας…. Δήμοι και Περιφέρειες θα επιβάλλουν πρόσθετη φορολόγηση, αύξηση δημοτικών τελών και  τροφείων, επί πληρωμή υπηρεσίες Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού. Δραστικές περικοπές για έργα. Λειψές συντηρήσεις όπως συμβαίνει στο ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ, στο ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΑ ΚΑΠΗ κλπ.

    Ο «Καλλικράτης» : Είναι ο νόμος που προέβλεπε τον «μηχανισμό εξυγίανσης»  στον οποίο εντάσσονται δήμοι που δεν τηρούν 2 συνεχή τρίμηνα τους Προϋπολογισμούς τους. Ο νόμος αυτός είχε αποθεωθεί από ΟΛΟΥΣ πλην ΚΚΕ, πριν τις εκλογές του Νοέμβρη 2010. Τώρα κάποιοι εμφανίζονται ως όψιμοι επικριτές του.

    Οι επερχόμενες τοπικές εκλογές : Οι υπηρέτες της κυρίαρχης πολιτικής φοράνε τις μάσκες των ανεξάρτητων και υπερκομματικών υποψηφίων, μεταπηδούν από τη μία παράταξη στην άλλη, δημιουργούν νέες κινήσεις και τα αφεντικά τους ετοιμάζουν εκλογικό νόμο με ενιαία ψηφοδέλτια. Γιατί  είναι τέτοια η ταύτισή τους που  το μόνο που τους απομένει είναι να επιλεγούν ποιοί είναι οι ικανότεροι να διαχειριστούν και να εφαρμόσουν  την πιο άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική στο επίπεδο των δήμων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ

   Η «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» αγωνίζεται για την αύξηση των κρατικών επιδοτήσεων, τη μείωση των δημοτικών τελών  κατά 50% για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Την κατάργηση του ΦΠΑ, του συντελεστή 80% και  των πάγιων σε ύδρευση και αποχέτευση. Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους άνεργους και τις ευπαθείς ομάδες με δίκαια και επαρκή εισοδηματικά κριτήρια. Για τη κρατική χρηματοδότηση  όλων των αναγκαίων έργων διαχείρισης του νερού για να λυθούν τα προβλήματα ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Μελέτη και κατασκευή δημόσιων έργων ενέργειας, χωρίς την ιδιωτική - Ε.Ε. - Γερμανική εκμετάλλευση. Για τη κατάργηση των υλικών που περιέχουν αμίαντο στις κατασκευές, εργαλεία και μηχανήματα.

Για τα παραπάνω και  για πολλά άλλα προβλήματα χρειάζεται αγώνας τοπικά και γενικότερα, μέσα και έξω από  τους δήμους. Απέναντι στη κεντρική και τη τοπική διοίκηση χρειάζεται  Λαϊκή Συσπείρωση.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 18-11-2013