Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το Επιμελητήριο προσπαθεί να σταματήσει τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη

Έπειτα από καταγγελίες μελών του Επιμελητηρίου, αστυνομικοί απειλούν την Επιτροπή κατοίκων Κέντρου με πρόστιμα, αν δεν διακόψουν τη διάθεση προϊόντων στη λαϊκή χωρίς μεσάζοντες που έχει στηθεί από το πρωί στην Αριστοτέλους: «Ή τα μαζεύετε και φεύγετε ή θα προχωρήσουμε στην επιβολή προστίμων». Αναδημοσίευση από το alterthess.gr Αυτήν την στιγμή περίπου δέκα άνδρες της αστυνομίας ήρθαν ξανά στον χώρο της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Αριστοτέλους που διοργανώνει η Επιτροπή κατοίκων Κέντρου στην Αριστοτέλους,απειλώντας ότι θα προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων. Η αστυνομία δηλώνει ότι δεν υπάρχει άδεια χρήσης του χώρου ενώ παράλληλα επικαλείται τις καταγγελίες μελών του Επιμελητηρίου. Η επιτροπή κατοίκων κέντρου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους καταγγέλλοντες προκειμένου η αστυνομία να μην προχωρήσει στην επιβολή προστίμων. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες τα μέλη του επιμελητηρίου δεν δέχονται το αίτημα των κατοίκων να λειτουργήσει έστω για σήμερα η λαϊκή χωρίς μεσάζοντες και να προχωρήσουν σε περαιτέρω διαβούλευση τις επόμενες μέρες. Η απειλή είναι "ή τα μαζεύετε και φεύγετε ή θα προχωρήσουμε στην επιβολή προστίμων" Η επιτροπή κατοίκων κέντρου πραγματοποιεί μικρή συνέλευση προκειμένου να παρθεί απόφαση. Να σημειωθεί ότι το πρωί οι αστυνομικοί έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην αγορά προσπαθώντας να σταματήσουν την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Όπως τονίζουν μέλη της επιτροπής ενώ οι οι παραγωγοί έστηναν τους πάγκους τους η αστυνομία ήρθε στο σημείο αναφέροντας καταγγελίες από το Επιμελητήριο απειλώντας παράλληλα ότι αν δεν σταματήσει η αγορά θα ξαναέρθει με εκπροσώπους των καταγγελόντων προκειμένου να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων. Τα μέλη της επιτροπής καλούν τον κόσμο να στηρίξει την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. 
πηγή: 3feeet.blogspot

Ο υπ. Παιδείας βράβευσε αυτούς που απέλυσε!

 
 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 


Την Παρασκευή 29/11 οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, έδωσαν δυναμικό παρόν μέσα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Με την μαζική τους συμμετοχή, κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τον εμπαιγμό του Υπουργού Παιδείας που δεν διστάζει περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, να ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει "τακτοποιήσει" ήδη 1300 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.
Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τελετής του Υπουργείο Παιδείας, για την απονομή αριστείων σε εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν σε καινοτόμες δράσεις, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψεύδη του Υπουργείου Παιδείας. 
Μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, ο συνάδελφος σε διαθεσιμότητα (και -τι ειρωνεία- βραβευόμενος) Δημήτρης Σακατζής ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο ένα χέρι το αριστείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας, καταγγέλλοντας την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στιγμή δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα άνοιξαν πανό φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη διαθεσιμότητα των καθηγητών και τον αποκλεισμό των μαθητών απο τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. 
Ο συνάδελφος Δημήτρης Σακατζής, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοστιφάκης και ο Νίκος Κικάκης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, στις ομιλίες που έκαναν στη συνέχεια, κατήγγειλαν και κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του του Υπουργού Παιδείας για δήθεν αναδιάρθρωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αποκάλυψαν ότι η δική μας διαθεσιμότητα σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και το βίαιο σπρώξιμο των μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ. 
Στη συνέχεια απαιτήσαμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και -εδώ και τώρα- μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας. 
Αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήσαμε με τη διαμαρτυρία μας αυτή, ήταν ο καθορισμός συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη. 
Η τελετή για τα βραβεία του θεσμού της Αριστείας του ΥΠΑΙΘ και η παρέμβαση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα του Νόμου 4172/2013, που καταργεί ειδικότητες και βάζει τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ των άλλων βραβεύτηκαν και εκπαιδευτικοί που είχαν στο ένα χέρι το βραβείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη που τους έβαζε στον προθάλαμο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ που κατά συνθήκη λέγεται ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ...... Η "σεμνή τελετή" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, στην Αίθουσα "JACQELINE DE ROMILLY" του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
πηγή: alfavita.gr
 

σκάσε και σκάβε (σκλάβε)


Υπογράφτηκε σύμβαση εργασίας που θέλει τους μισθούς να καθορίζονται ανάλογα με τον τζίρο των επιχειρήσεων.

 
"Ανοικτές" μειώσεις μισθών με "ρήτρα" την πορεία του τζίρου έως τις 30 Απριλίου του 2014 προβλέπει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που τέθηκε σε ισχύ στον κλάδο των διεθνών μεταφορών μετά το "πάγωμα" των αποδοχών των εργαζομένων και ως "λύση" για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού.
Η επιχειρησιακή σύμβαση συνδέει, με τη συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου, για πρώτη φορά, τη διαμόρφωση των μισθών με τον ημερήσιο κύκλο των εργασιών, προβλέποντας μειώσεις των αποδοχών, σε συγκεκριμένα ποσοστά, αν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο μειωθούν πάνω από 4%.
Σε περίπτωση αύξησης του τζίρου, θα δίνεται "μπόνους" είτε σε ευρώ είτε σε κουπόνια τροφής.
Οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις ως εξής:
Αν ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας του πρώτου εννεαμήνου μειωθεί, σε σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου εννεαμήνου του 2012, κατά ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 4% και μικρότερο του 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 3%. Αν η μείωση του κύκλου εργασιών είναι μεγαλύτερη ή ίση με 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 5% και από 9% και πάνω, οι μισθοί θα πέσουν κατά 8%.
Οι αμοιβές που θα έχουν διαμορφωθεί, με βάση τα παραπάνω, στις 31 Μαρτίου του 2013, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα αν η μείωση του τζίρου, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι έως 4%. Αν καταγραφεί μείωση πάνω από 4% οι μισθοί θα μειωθούν κατά επιπλέον 3% από την 1η Απριλίου 2014.
Μπόνους
Με όριο το ίδιο ποσοστό (4%) η σύμβαση προβλέπει την καταβολή μπόνους εφόσον υπάρξουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα.
Ο κάθε εργαζόμενος θα επιλέγει αν το ποσό το οποίο του αναλογεί θα δοθεί ως αύξηση ή ως κουπόνι τροφής. Η ίδια σύμβαση θέτει τις 11 ημέρες ως «όριο» καθυστέρησης της καταβολής του μισθού.
Πηγή: Ημερησία