Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα γίνει Συνέδριο



Να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ η οποία αποφάσισε σήμερα να γίνει Συνέδριο της Συνομοσπονδίας με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα σε μια μέρα, στις 25 Φλεβάρη, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ«Δεν θέλουν πραγματικές, ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι συζητούν και αποφασίζουν» υπογραμμίζει.

Η απόφαση για Συνέδριο fast track πάρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, κατά την οποία η ηγετική ομάδα έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν την απασχολεί κανένα εργατικό πρόβλημα, καθώς αγνόησε τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Με δικτάτορες και δωσίλογους η παρουσίαση των “αρχηγών κράτους” στην ιστοσελίδα του “Ελλάδα 2021”



Μεταξάς, Τσολάκογλου και Παπαδόπουλος είναι μερικοί μόνο από όσους εμφανίζονται απλά ως “αρχηγοί κυβερνήσεων”, χωρίς καμία αναφορά στον πραγματικό τους ρόλο στην ελληνική ιστορία. 

Πολλά χαχανητά προκάλεσε η παρουσίαση του λογότυπου για το “Ελλάδα 2021” στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το ξεπατίκωμα διαφημίσεων των ’90ς για το εν λόγω σήμα και “εμπνευσμένα” σχόλια για το λίφτινγκ της Γιάννας, που μετά βίας την αφήνει να μιλήσει πλέον πλημμύρισαν τα ΜΚΔ. Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη διάσταση, πιο σοβαρή, η οποία φαίνεται πως ως τώρα έχει περάσει απαρατήρητη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


Συγκέντρωση στο κτίριο της ΓΣΕΕ ενάντια στην υπονόμευση της απεργίας από την ηγετική ομάδα της Συνομοσπονδίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Από τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ 
Από τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υπονόμευση της απεργίας από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που έχουν κηρύξει για τις 18 Φλεβάρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία σε όλη τη χώρα, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το κτίριο της Συνομοσπονδίας, μέλη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα της ΔΑΣ.

Με ευρηματικό τρόπο, με συνθήματα και πανό, τα μέλη των συνδικάτων καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων εκείνη την ημέρα σε όλη τη χώρα.

«Όλοι και όλες στην απεργία στις 18 Φλεβάρη. Να αποσυρθεί ο νόμος - "λαιμητόμος" Κατρούγκαλου - Βρούτση», αναγράφει το πανό των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων, ενώ έχουν κολλήσει και αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Υπουργείο Εργασίας - Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Βρούτση.

Τα δάνεια της …«ανεξαρτησίας»


Στις 9 Φεβρουαρίου 1824, σαν σήμερα πριν από 196 χρόνια, αρχίζει η χρυσοπληρωμένη από τον ελληνικό λαό δανειακή "σωτηρία" της χώρας από ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. 
«Εγώ θέλω του σπιτιού µας τα κεραµίδια να σάσουµεν, να µην τρέχουν και πέση το σπίτι µας και µας πλακώση. Τα ξένα τα σπίτια τα ’χουν καλά σκεπασµένα οι νοικοκυραίοι τους και δεν παίρνει ο αγέρας τα κεραµίδια τους όσο σφοδρός και να είναι. Του δικού µας του σπιτιού τα κεραµίδια λίγος άνεµος να φυσήξη δεν αφίνει κανένα. Και έχει και κάτι µαστόρους – παίρνουν τα κεραµίδια και σκεπάζουν τα ξένα σπίτια».

     Στρατηγός Μακρυγιάννης
  
  Στις 9 Φεβρουαρίου 1824, σαν σήμερα πριν από 196 χρόνια, αρχίζει η χρυσοπληρωμένη από τον ελληνικό λαό δανειακή “σωτηρία” της χώρας από ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. 

    Εκείνη την ημέρα υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε Άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη, για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών. Η ληστρική «περιπέτεια» σε βάρος της ελληνικής  κοινωνίας είχε μόλις αρχίσει… 

        Η ιστορία των δανεισµών της Ελλάδας ξεκινάει, λοιπόν, πριν ακόµα δηµιουργηθεί το ελληνικό κράτος.

    Πάμε να δούμε πως εξελίχτηκε αυτή η «σωτηρία» μέχρι και τα τέλη του 2009, οπότε η χώρα εισήλθε στην γκιλοτίνα των Μνημονίων, με πρόσχημα – τι άλλο – το δημόσιο χρέος:

ΜΚΟ: Μας Κοροϊδεύετε Όλους



Οι ΜΚΟ λειτουργούν έως και σήμερα, ανάμεσά τους κι ερήμην τους και μερικές αγαθών προθέσεων, ως όργανο χειραγώγησης των απαιτήσεων των μαζών, πακτώνοντας και υποτάσσοντας τη συλλογική δράση στα συμφέροντα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. 

Από τις αρχές του προπερασμένου αιώνα έως το 1914, υπήρχαν διεθνώς 1.083 οργανώσεις, μη ελεγχόμενες από κυβερνήσεις. Οι πιο γνωστές πάλευαν για την κατάργηση της δουλείας και την ψήφο στις γυναίκες. Με το άρθρο 71 του κεφαλαίου 10 του Χάρτη του ΟΗΕ το 1945, αναγνωρίστηκε το λεγόμενο Συμβουλευτικό Καθεστώς σ’ αυτές τις οργανώσεις και καθιερώθηκε ο όρος που σήμερα πιπιλίζουμε, για πραγματικές ή όχι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Από τότε έγιναν τόσα πολλά, πάντα όμως σε συνδυασμό, κι αυτό κρατήστε το, με την αειφόρο ανάπτυξη, ώστε έχει χαθεί ο λογαριασμός αν σκεφτεί κανείς ότι οι διεθνείς ΜΚΟ να είναι δεκάδες χιλιάδες, και σε χώρες όπως η Ινδία να ξεπερνάνε κατά πολύ το εκατομμύριο. Από την όξινη βροχή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πάμπολλες στήθηκαν, διαφημίστηκαν και λειτουργούν με όρους ιμπεριαλιστικής και αποικιακής κακοήθειας. Άλλες κρύφτηκαν επιμελημένα πίσω από ένα «αριστοκρατικό» στυλ άσκησης πολιτικής, ή θυμίζοντας το ρόλο του κλήρου στο απόγειο της αποικιοκρατίας.