Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

30 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν είσαι πραγματικός ΣΥΡΙΖΑιος


 
syriza

30 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν είσαι πραγματικός ΣΥΡΙΖΑιος

Να ψηφίσεις τουλάχιστον έναν δεξιό για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

prokopis_0

Να ψάλλεις έναν θρησκευτικό ύμνο

o-filis-kai-o-adwnis-opws-den-tous-exete-ksanadei-pote-w_l

Να φιλήσεις τουλάχιστον 666 χέρια αρχιπαπάδων

tsipras-agiasmo-570-800x497

Να προτείνεις τουλάχιστον έναν ακροδεξιό για πρόεδρο του ΕΣΡ

poydoras

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι. *


Επικίνδυνα ακροδεξιά, φασιστικά παιχνίδια στο Βοτανικό


Ο υπόδικος Μιχαλολιάκος ξεναγείται από φασιστοειδή με στολή παραλλαγής
Eurokinissi
Ο υπόδικος Μιχαλολιάκος ξεναγείται από φασιστοειδή με στολή παραλλαγής
Με «ταμπέλα» την αλληλεγγύη στους Ελληνες αστέγους, αιχμή την αντίθεση στην κατασκευή τεμένους, ρατσιστικές κορόνες, με ανοχή της κυβέρνησης, ακροδεξιά στοιχεία έχουν καταλάβει από τον Ιούλη το χώρο που προορίζεται για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό. 
Ο χώρος είναι σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρίες, περιφραγμένος με συρματοπλέγματα, φυλάσσεται από άνδρες ντυμένους με στολές παραλλαγής που χρησιμοποιούν ενδοεπικοινωνία, διαθέτει σκοπιά με γραφείο εισερχομένων και εξερχομένων και σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με κέντρο φιλοξενίας αστέγων αλλά περισσότερο με μια φωλιά φασιστών και ακροδεξιών που χρησιμοποιούν σαν ταμπέλα τους «αστέγους». Ως «διοικητής» του χώρου συστήνεται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ο Γιάννης Ιωαννίδης, που φέρεται να είναι «έφεδρος αξιωματικός».
«Υψιστος σκοπός»

Τα «καλέσματα» του κεφαλαίου


 
 
Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες και με διάφορους τρόπους οι παρεμβάσεις μερίδων της αστικής τάξης στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, που τη συγκεκριμένη περίοδο εστιάζεται στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Βασικό στοιχείο αυτής της παρέμβασης του κεφαλαίου είναι η υπόδειξη στα αστικά κόμματα, κύρια στην κυβέρνηση και στη ΝΔ, να χαμηλώσουν τους τόνους γύρω από τα ζητήματα που υπηρετούν την πόλωση, στο «παιχνίδι» της κυβερνητικής εναλλαγής, και με συναίνεση να σκύψουν πάνω από τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την αστική τάξη και τα οποία συνοψίζονται με τους εξής δύο τίτλους: Οικονομική ανάκαμψη και γεωπολιτική αναβάθμιση.

Αναπόφευκτα, η συζήτηση αυτή εντείνεται όσο βρίσκονται σε εξέλιξη η δεύτερη «αξιολόγηση», με όλα τα «δύσκολα» αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει, μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης οικονομικής ρευστότητας, η αντιπαράθεση για τη διευθέτηση του χρέους και βέβαια το «παρανάλωμα του (ιμπεριαλιστικού) πυρός» από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

«Παρερμηνείες»...


Οχι μόνο τα Εργασιακά, αλλά και οι «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό θα βρεθούν εκ νέου στο επίκεντρο της δεύτερης «αξιολόγησης» του μνημονίου, υπογράμμισε με σχετικό έγγραφό του ενόψει του επικείμενου Γιούρογκρουπ ο πρόεδρός του, Γ. Ντάισελμπλουμ, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι βαρέλι δίχως πάτο...
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όμως, η οποία κάνει λόγο για... «γενικευμένη παρερμηνεία» των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί... «αυτό που εξετάζεται από τους θεσμούς είναι αποκλειστικά και μόνο η εφαρμογή του νόμου 4387/2016».

Δηλαδή, τι μας λέει; Ησυχάστε, γιατί αυτό που συζητάμε είναι η εφαρμογή στην πράξη του νόμου - λαιμητόμου που ψηφίσαμε και τσακίζει παραπέρα την Κοινωνική Ασφάλιση! Κατά τ' άλλα, ισχυρίζονται ότι... «τα χειρότερα πέρασαν», όταν η εφαρμογή τους πάνω στη ζωή του εργαζόμενου λαού είναι μπροστά και είναι μόνιμη!

Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!


 Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε  στο δρόμο του αγώνα!



Δυναμικά μαζικά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε  στο δρόμο του αγώνα, για την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής, βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, διαμηνύσαμε όσοι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης  συμμετείχαμε  στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της πόλης μας. 

Έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους, πραγματοποιώντας στο τέλος δυναμική πορεία στους δρόμους της μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής του ΚΚΕ και  , μέλος της ΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας.