Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ανεπιθύμητη στη Ρόδο η 3η διάσκεψη υπουργών «για την ασφάλεια και τη σταθερότητα»



Ανεπιθύμητη στη Ρόδο χαρακτηρίζει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ) την 3η Διάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21-22 Ιούνη. Καλεί το ροδιακό λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της Ρόδου να παλέψουν στο πλευρό του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, στις 21-22 του Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας η διάσκεψη υπουργών Εξωτερικών και υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών από χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου με θέμα: "Το πνεύμα της Ρόδου: Διαμορφώνοντας μία θετική ατζέντα για σταθερότητα και ευημερία".

Στόχος της Διάσκεψης κατά τους διοργανωτές είναι "αφενός η προώθηση του διαλόγου για τη συλλογική διαχείριση των προκλήσεων που ταλανίζουν τη νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως ο πόλεμος και η τρομοκρατία, η μεταναστευτική και η προσφυγική κρίση και αφετέρου η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της Οικονομίας, των Μεταφορών, της Ενέργειας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού".

Ο Μάκης Κοψίδης κατηγορεί για οπορτουνισμό το ΚΚΕ και σπάει το κοντέρ της γραφικότητας

 
 
Με ένα βαρυ-ασήμαντο άρθρο-παρέμβαση και τομή συνάμα στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου, ο Μάκης Κοψίδης κατακεραυνώνει τους κομμουνιστές για απίστευτο οπορτουνισμό στο Μακεδονικό ζήτημα και σπάει το κοντέρ της γραφικότητας.


Με ένα βαρυ-ασήμαντο άρθρο στην Αυγή, παρέμβαση και τομή συνάμα στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου, ο Μάκης Κοψίδης κατακεραυνώνει τους κομμουνιστές για απίστευτο οπορτουνισμό στο Μακεδονικό ζήτημα και σπάει το κοντέρ της γραφικότητας.

Πιο συγκεκριμένα λέει πως το ΚΚΕ είχε μια συγκεκριμένη θέση για το όνομα, που την άλλαξε μόνο και μόνο για να μη συμπέσει με την κυβέρνηση. Πως η νέα θέση του Κουτσούμπα είναι “όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία”. Και πως το μόνο που τον εΝΔιαφέρει δεν είναι το ΝΑΤΟ, αλλά να χτυπήσει την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως ακριβώς και η ΝΔ.

(Το πιάσατε το υπονοούμενο με τα κεφαλαία στο “εΝ.Δ.ιαφέρει”, έτσι; Φανταστείτε πόσο περήφανος πρέπει να ένιωσε, με την έμπνευσή του, μόλις το σκέφτηκε).

ΣΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Παναττική - πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη (SPOT) Στις 10 π.μ.






Με παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ., και πορεία στη Βουλή την Τρίτη 19 Ιούνη συνεχίζεται ο αγωνιστικός μαραθώνιος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

«Ο μαραθώνιος αγωνιστικός μας δρόμος συνεχίζεται και εντείνεται με δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα. Στην Αθήνα πραγματοποιούμε νέα παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, ημέρα Τρίτη 19 Ιούνη 2018 και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η ΣΕΑ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που σταθερά και αγωνιστικά δίνουν αυτήν τη μάχη και καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό.

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο «Έθνος της Κυριακής»

 


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Αντώνη Γκιόκα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης.

-- Μετά από σχεδόν 30 χρόνια, φαίνεται ότι το «Σκοπιανό» κλείνει. Πιστεύετε ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τους δύο λαούς;

-- Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αυτό που κατάφεραν είναι να δώσουν στη γειτονική χώρα συστατική επιστολή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμφωνία, η οποία είναι προϊόν της απροκάλυπτης παρέμβασης αυτών των δυνάμεων, στόχο έχει να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια. Αρκεί να δεις ποιοι έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία, πριν καν μάλιστα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα και ο λαός για το περιεχόμενό της. Ήταν το State Deparment, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δια στόματος Τουσκ. Γι’ αυτό το λόγο, η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται με την αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί «Μακεδονικού έθνους», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού. Κατά συνέπεια είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Καμία αύξηση συντάξεων, ξεκάθαρη δέσμευση για συνέχιση των μέτρων


 
Πηγή: Eurokinissi

«Χρειαζόμαστε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» για να «συνεχίσουμε τη σταθεροποίηση» της οικονομίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και αποκλείει αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ δηλώνει πως η κυβέρνησή του είναι πολύ καλή στην είσπραξη των φόρων και στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων.

Δηλώνει ευθέως πως η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου δεν είναι το τέλος των μέτρων, ισχυριζόμενος ότι «το τέλος αυτής της φάσης θα ενισχύσει την ψυχή του λαού μας. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας της και για αυτό χρειαζόμαστε σημαντικές μεταρρυθμίσεις». Πέρα από την ...ψυχική ενίσχυση ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει κάθε άλλη για το λαό, καθώς στο ερώτημα «θα αυξήσετε και πάλι τις συντάξεις;» απαντά ξεκάθαρα όχι, λέγοντας πως «η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση ήταν σκληρή. Σ’ αυτήν χρωστάμε τη δημοσιονομική εξυγίανση. Συνενώσαμε δεκάδες συνταξιοδοτικά ταμεία για πρώτη φορά -σημειωτέον- μετά τη δεκαετία του ’50. Δεν θα επιτρέψουμε καμία οπισθοδρόμηση σε αυτόν τον τομέα».