Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

                                


                                                            

Θεσσαλονίκη   01/10 2021

 

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης « ΗΕΝΟΤΗΤΑ», ενέκρινε σήμερα ομόφωνα ψήφισμα καταγγελίας και καταδίκης των επιθέσεων από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες εναντίον μαθητών, μελών φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Καταγγέλλει την υποκριτική στάση του Υπουργείου Παιδείας που «καταδικάζοντας» «την βία από όπου και αν αυτή προέρχεται», αναπαράγει την θεωρία των «δύο άκρων» και στην ουσία ταυτίζει την δράση των φασιστικών ομάδων με τους αγώνες των μαθητών, φοιτητών, καθηγητών και  γονέων για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων σε αυτό.

Η μετατροπή του ΕΦΚΑ Μισθωτών Θεσσαλονίκης σε τοπικό υποκατάστημα θα δημιουργήσει προβλήματα

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση σε ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης 
Από παλαιότερη κινητοποίηση σε ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης για το περιφερειακό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται να μετατραπεί σε Τοπικό Υποκατάστημα, με μείωση του προσωπικού του, προκαλώντας καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους. Αξίζει να σημειωθεί πως η μετατροπή του σε τοπικό υποκατάστημα γίνεται με βάση το οργανόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση. 

Αναλυτικά, στην Ερώτηση αναφέρεται:

Αυτή είναι η “Νέα Δημοκρατία” σου, κύριε Μητσοτάκη


ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και "θεωρία δυο άκρων": Από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέχρι τον υφυπουργό Παιδείας και από τον Γεωργιάδη μέχρι τους Μπογδανοσιμόπουλους, η προπαγάνδα - ξέπλυμα του φασισμού ανάγεται σε επίσημο κυβερνητικό λόγο! 

  Τι γνώμη θα σχηματιζόταν για κάποιον που ενώ τον ρωτάς για το έγκλημα που διαπράχτηκε μπροστά στα μάτια του, εκείνος αρχίζει τα “ναι μεν, αλλά…” προσπαθώντας να μοιράσει τις ευθύνες ανάμεσα στον θύτη και το…θύμα;

  Τι γνώμη θα σχηματιζόταν για εκείνον που τον καλείς να μιλήσει για τον βιασμό και εκείνος αρχίζει τα “ναι μεν, αλλά…”πασχίζοντας να “εξηγήσει” το έγκλημα του βιαστή εκτοξεύοντας κατηγορίες ενάντια στο… θύμα του βιασμού; 

  Τι γνώμη θα σχηματιζόταν για εκείνον που ενώ οι πάντες βλέπουν τον τραμπούκο να τραμπουκίζει, τον φονιά να κυκλοφορεί με τον σουγιά, τον υπάνθρωπο να χουλιγκανίζει, αυτός αρχίζει τα “ναι μεν, αλλά…” προσπαθώντας να βάλει στην ίδια ζυγαριά τον αλήτη με τα θύματά του;

  Και τι γνώμη θα σχηματίζαμε για αυτόν τον “ισαποστάκια” όταν από την μια μεριά ο θύτης είναι ο ναζισμός και όταν από την άλλη μεριά το υποψήφιο θύμα είναι ολόκληρη η κοινωνία; 

  Αυτές τις μέρες στην Σταυρούπολη συνέβη κάτι πολύ “απλό”: Εσπασε ένα ακόμα κέλυφος από το αυγό του ναζιστικού φιδιού που η εκκόλαψή του συνεχίζεται.  Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα από το σχολείο, τα μαχαίρια, τα όπλα, οι σουγιάδες, οι σιδερογροθιές, τα χρυσαυγίτικα συγχαρητήρια, τα κασιδιάρικα “εύγε”, η οργάνωση που αποκαλύφθηκε, η υπόθαλψη που καταγγέλλεται, οι “πλάτες” της αστυνομίας, η αδράνεια του κράτους, βοούν. 

ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο φασισμό

 

 

«Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Η απομόνωση κάθε ναζιστικής οργάνωσης, επιτυγχάνεται μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας, ώστε να μην βρίσκει χώρο η απάνθρωπη αυτή ιδεολογία» τονίζει η Θεανώ Καπέτη, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα». 

Ολόκληρο το άρθρο

«Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις αυτών σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την αυτονόητη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία - Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΜΑΘ
 

 

Με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να ξεριζωθούν τα φασιστοειδή από τα σχολεία, ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί φοιτητές, εργαζόμενοι, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες, έξω απ' τα σχολεία ναζί και χρυσαυγίτες» και «Το αίμα μαθητή δε θα ξεχαστεί, έξω απ' τα σχολεία φασίστες και ναζί», απαίτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να καθαρίσει τις συμμορίες των εγκληματιών φασιστών από τα σχολεία.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα της κινητοποίησης, με το οποίο καταδικάζουν τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εδώ και μία βδομάδα σε σχολεία της πόλης και αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τις εξελίξεις.

Στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από φασιστοειδή και όσους τους καλύπτουν

 

MotionTeam

Ρίχνοντας στο κενό τις απόπειρες των φασιστοειδών να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκρατίας, μέλη φοιτητικών συλλόγων, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί και μέλη εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων του κινήματος βρέθηκαν ξανά χτες έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το οποίο κουκουλοφόρα φασιστοειδή μετέτρεψαν σε ορμητήριο θρασύδειλων δολοφονικών επιθέσεων με την κάλυψη της διεύθυνσης, της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Τα φασιστοειδή, μετά και τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση καταδίκης και απομόνωσής τους το απόγευμα της Τετάρτης από τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλονίκης, δεν έκαναν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, το σχολείο λειτούργησε χτες όντας περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απαγόρευαν σε αντιπροσωπείες σωματείων, ακόμα και εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Παύλου Μελά (όπου και ανήκει η περιοχή της Σταυρούπολης) να προσεγγίσουν, ακόμα και να περάσουν από τον δρόμο.

Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγμένοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν συνάντηση με τη Διεύθυνση, απαιτώντας απαντήσεις για τη στάση της ίδιας αλλά και της Διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, απέναντι στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.

Ψηλά ο πήχης

 

 

Μέρες πανεξόρμησης ξεκινάνε από αύριο, με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα ριχτούν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφασιστικότητα στη μάχη για να πιαστούν οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί, να εξαντληθούν τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» όπου θα φιλοξενείται ως ένθετο το Κάλεσμα.

Ο πήχης μπαίνει ψηλά, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν και δείχνουν ότι το Κάλεσμα της ΚΕ μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες χέρια, σε κόσμο που έχει το αυτί του τεντωμένο προς το ΚΚΕ, δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει τις θέσεις του, να συζητήσει με τους κομμουνιστές.

Οι δυνατότητες αυτές φανερώνονται και από τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών στο πρόσφατο 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Φαίνονται από την αναγνώριση που εισπράττουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος μέσα στην καθημερινή οργάνωση της πάλης, σε χώρους δουλειάς, κλάδους, εργατογειτονιές.