Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Επιχείρηση Κυκλώνας

Κατά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 1944, προκειμένου να πλήξουν ιαπωνικές βάσεις, στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αυστραλίας πραγματοποίησαν απόβαση στο νησάκι Νόεμφοορ της ολλανδικής Νέας Γουινέας. Η επιχείρηση αυτή είχε την κωδική ονομασία Επιχείρηση Κυκλώνας. Η ίδια ονομασία προτάθηκε και για την επιχείρηση των κομμάντο του ΝΑΤΟ κατά των πακιστανών τρομοκρατών στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη) της Ινδίας τον Νοέμβριο του 2008 αλλά, τελικά, αυτή η επιχείρηση ονομάστηκε Επιχείρηση Μαύρος Ανεμοστρόβιλος.

Οι αγαπημένοι φοροεισπράκτορες των δανειστών, Σαμαράς και Βενιζέλος


benikkk
 
Δεν είναι ανεξήγητη η συμπάθεια που διατυπώνουν δημόσια  σε Σαμαρά- Βενιζέλο  παράγοντες της ΕΕ  (Γιουνκέρ- Μοσχοβισί κλπ) καθώς μιλούν ως εκπρόσωποι των δανειστών.
 Γιατί οι δανειστές  «αγαπούν» Σαμαρά- Βενιζέλο, μπορούν να μας το εξηγήσουν (και) οι αριθμοί που αποτυπώνονται στην έρευνα του Γιώργου Βάμβουκα- Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Σύμφωνα, λοιπόν με αυτούς τους αριθμούς:
Από το 2000 μέχρι το 2014
 η χώρα πλήρωσε
  • σε τόκους    154,1   δις. ευρώ
  • Σε χρεολύσια       654,1 δις ευρώ
Και δανείστηκε              943,4 δις ευρώ
Από το 1980 μέχρι το 2014
Η χώρα πλήρωσε
  • Σε τόκους 255,0   δις ευρώ
  • Σε χρεολύσια 910,0   δις ευρώ
  • Δανείστηκε      280,0 δις ευρώ
 Με πιο απλά λόγια:  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 1980 και κυβερνούν και σήμερα τη χώρα υπό την ηγεσία Σαμαρά- Βενιζέλου  διασφάλισαν στους δανειστές όλα αυτά τα χρόνια έναν τζίρο πάνω  από 1 τρισεκατομμύριο  ευρώ!
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου) οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και σε συνεργασία με τη ΝΔ έκτοτε  φροντίζουν την αποπληρωμή του κολοσσιαίου χρέους, αρμέγοντας τον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Παρ όλα αυτά μάλιστα, το χρέος αυξάνεται και ανακυκλώνεται με νέους δανεισμούς .
 Στο σημείο αυτό αξίζουν δύο παρατηρήσεις:
  • Το 2010 η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνια γιατί το χρέος της που ήταν   στο 120% του ΑΕΠ χαρακτηρίζονταν μη βιώσιμο
  • έκτοτε με συνεχείς φοροεπιδρομές, μειώσεις μισθών  συντάξεων κοινωνικάν και δημόσιων δαπανών το χρέος αυξήθηκε και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ (175%)
Είναι λοιπόν φανερό πως όσο μια κυβέρνηση ακολουθεί  πολιτική που υποχρεώνει τη χώρα σε διαρκή ύφεση και της επιβάλει νέους δανεισμούς  για την αέναη ανακύκλωση των προηγούμενων δανεικών  θα είναι συμπαθέστατη στους δανειστές
Αυτήν  ακριβώς  την πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές ζητούν να συνεχίσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αναζητώντας  180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου.
Μάλιστα η συνέχιση αυτής της πολιτικής που λεηλατεί τη χώρα έχει ήδη προσδιοριστεί στις λεπτομέρειές της καθώς, σύμφωνα με σημείωμα της τρόικας προς το Eurogroup  οι κύριοι Σαμαράς- Βενιζέλος και η κυβέρνησή τους έχουν ήδη δεσμευτεί για:
    1. αύξηση στο ΦΠΑ δηλαδή  ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα, ύδρευση, βιβλία, περιοδικά, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θεάτρου,
    2. αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
    3. κατάργηση του ΕΚΑΣ
    4. επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων
    5.  αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%,
    6. περισσότερες κατασχέσεις
 Το συμπέρασμα είναι απλό: Για να είναι «συμπαθής» στους δανειστές η όποια ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μην αμφισβητεί τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να  πληρώνει (δανειζόμενος)  την εξυπηρέτηση (όχι την αποπληρωμή καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αλλά την ανακύκλωση) αυτού του κολοσσιαίου χρέους.
Με πιο απλά λόγια: Για τους δανειστές η όποια ικανοποιητική ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο από φοροεισπράκτορας της ελληνικής αποικίας χρέους.
Υ.Γ. Για να ξεφύγει η χώρα από αυτήν την μέγγενη, προφανώς, δεν αρκεί η αλλαγή της κυβέρνησης και η απομάκρυνση Σαμαρά- Βενιζέλου (και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) από την εξουσία. Απαιτείται η   σαφής και αποφασιστική  έκφραση   της λαϊκής βούλησης  να πάψει η χώρα να είναι αποικία και ο λαός της δουλοπάροικος.