Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Στα σκουπίδια η άθλια προπαγάνδα τους!

 

Κατοικία στο κιμπούτς Be'eri, με εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα με βαρέα όπλα
Κατοικία στο κιμπούτς Be'eri, με εμφανή τα σημάδια από το χτύπημα με βαρέα όπλα

 

Οσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν αυτό που «ο κόσμος έχει τούμπανο και το Ισραήλ κρυφό καμάρι»: Οτι η προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να ξεπλύνουν την κατοχή και να νομιμοποιήσουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού «μπάζει» από παντού. Οτι στηρίζεται στα πήλινα πόδια κατασκευασμένων ειδήσεων τις οποίες διαδίδουν αστραπιαία τα κανάλια της παραπληροφόρησης, του Ισραήλ και των ΕυρωΝΑΤΟικών συμμάχων του. Κανάλια που έχουν κυριαρχήσει, ειδικά μετά το μπλοκάρισμα κάθε επικοινωνίας της Λωρίδας της Γάζας με τον έξω κόσμο. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες πολλά τέτοια παραδείγματα - και θα συνεχίσει να το κάνει - ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία για τα fake news του πολέμου θα παρουσιαστούν και στην εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να καταδικάσουν την αναπαραγωγή τους από τα ελληνικά ΜΜΕ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, συμβιβασμούς, απογοήτευση, αναμονή, αυταπάτες και φρούδες ελπίδες, για σωτήρες που θα λύσουν τα προβλήματά μας.

 

ΣΥΝΕΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ      ( ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)


                                                         

                                                                       

 Οκτώβριος 2023

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Τώρα που ο υψηλός πληθωρισμός στα τρόφιμα και τα καύσιμα, καθώς και η διογκούμενη ακρίβεια σε όλα τα είδη, έχουν μετατρέψει τις συντάξεις μας σε πενιχρά επιδόματα.

Τώρα που ψηφίστηκε η αύξηση στα όρια ηλικίας για σύνταξη στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δύο εθνικές συντάξεις, για όσους και όσες παίρνουν σύνταξη χηρείας και όσους έχουν πληρώσει εισφορές για δύο συντάξεις.

Τώρα που, με δόλωμα την κατάργηση του 30% της σύνταξης, νομοθετείται η εργασία των συνταξιούχων μέχρι το θάνατό τους .

Τώρα που τα αποθεματικά του επικουρικού των παλαιών συνταξιούχων είναι στο τελείωμά τους, μετά τη λειτουργία ΤΕΚΑ και του τζογαρίσματος των εισφορών των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο, και οι επικουρικές είναι σε κίνδυνο συρρίκνωσης και κατάργησή τους.

Μόνοι τους... και όλοι μας!


Ενας σύγχρονος μακαρθισμός είναι σε εξέλιξη σε κάθε χώρα - σύμμαχο του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ σε όλο τον κόσμο: Συστημικά ΜΜΕ και άλλα επιτελεία στοχοποιούν όποιον εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης. Ανοιχτές «προγραφές» καλλιτεχνών και αθλητών που καταγγέλλουν το έγκλημα στη Γάζα είναι στην «ημερήσια διάταξη». Μέχρι και διεθνής πλατφόρμα φακελώματος φτιάχτηκε από αρρωστημένα μυαλά, όπου καταγράφονται τα στοιχεία εργαζομένων (όνομα, χώρος δουλειάς, εργοδότης), που ...τόλμησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο διαδίκτυο υπέρ της Παλαιστίνης, να θίξουν τους εγκληματίες κατακτητές του ισραηλινού κράτους. Διαδηλώσεις απαγορεύονται, παλαιστινιακές μαντίλες διώκονται, διαδηλωτές καταστέλλονται και συλλαμβάνονται. Ολόκληροι «ψηφιακοί στρατοί» πασχίζουν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα, να συκοφαντήσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων.

Κι όμως: Από τις ΗΠΑ μέχρι την καρδιά της Ευρώπης, σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία κ.α., σε κράτη που πρωτοστατούν στο σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, όπως και στη χώρα μας, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης είναι πρωτοφανείς. Συγκεντρώσεις εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο συγκλονίζουν τις μεγαλουπόλεις, μπλοκάρουν εργοστάσια που στηρίζουν το μακελειό, υψώνουν παντού τις παλαιστινιακές σημαίες, καθημερινά οργανώνουν κινητοποιήσεις, κάνοντας κουρελόχαρτο κάθε απαγόρευση, κάθε προσπάθεια φίμωσης. Η δύναμη των λαών που αγωνίζονται λοιπόν σε όλο της το μεγαλείο. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τη δύναμη της αλληλεγγύης στους «από κάτω» που σηκώνουν κεφάλι και ταυτόχρονα δίνουν κουράγιο, είναι άλλη μια απάντηση στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν οι «από πάνω». «Μόνοι τους και όλοι μας», λοιπόν, κι αυτήν τη φορά αντηχεί σε χώρες όλου του κόσμου!

Όσο δεν πάει

 

 

Η κατάπτυστη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει αποχή στην ψηφοφορία για το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητάει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κανείς δεν περίμενε άλλωστε αυτήν την ψηφοφορία για να συμπεράνει ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι πολύ βαθιά και προετοιμασμένη από καιρό. Τα στοιχεία βοούν! Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και όλων των άλλων αστικών κομμάτων:

  • Εσπευσε από τους πρώτους να αναπαραγάγει την ευρωατλαντική προπαγάνδα για να δικαιολογήσει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και τη δική της εμπλοκή. Οπως με τα ανιστόρητα περί «δικαιώματος αυτοάμυνας» του κατοχικού ισραηλινού στρατού και τα περί «εθνικού συμφέροντος», που μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και κάνει τον λαό της θύμα. Με τα ίδια αισχρά προσχήματα πρωτοστάτησε και στις άθλιες αποφάσεις της ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.