Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Με ευρωενωσιακή σφραγίδα η κυβέρνηση της ΝΔ βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία

 

  Πηγή: Associated Press

 

Πλήρη στήριξη στο νέο πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης της ΝΔ και στην επίθεση στις υπερχρεωμένες εργατικές - λαϊκές οικογένειες παρέχει η Κομισιόν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ο επίτροπος Reynders επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος ενσωματώνει το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ στην ελληνική νομοθεσία και μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην ταχύτερη αποπληρωμή των «πιστωτών», δηλαδή των τραπεζικών ομίλων και funds, που ανησυχούν για την κερδοφορία τους λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στη χώρα μας.

Με προκλητικό τρόπο η Κομισιόν στηρίζει τις κατασχέσεις, τις αναγκαστικές εκτελέσεις και τους πλειστηριασμούς περιουσιών και κατοικιών υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών χρησιμοποιώντας τη γνωστή προπαγανδιστική παραφιλολογία περί αφερέγγυων οφειλετών και στρατηγικών κακοπληρωτών. Συκοφαντούν χιλιάδες εργατικές-λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, την ανεργία, τις απολύσεις, τη μείωση του εισοδήματός τους, την επίθεση στα δικαιώματά τους. Όλους εκείνους που αναγκάστηκαν να δανειστούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες, έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά στο κράτος και στις τράπεζες και τώρα απειλούνται να χάσουν και τα σπίτια τους.

Όχι μικρή μου, δεν είναι δίκαιο

 

Σημαία της Παλαιστίνης
Πηγή: Eurokinissi
«Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι μόνο 10 ετών.
Νιώθω άρρωστη,  γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα!
Το βλέπετε όλο αυτό; Τι περιμένετε να κάνω;
Είμαι μόνο 10 ετών.
Δεν το αντέχω άλλο.
Θα ήθελα να είμαι γιατρός για να βοηθήσω το λαό μου.
Αλλά δεν μπορώ είμαι απλά ένα παιδί.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι, αλλά όχι τόσο πολύ.
Θα έκανα τα πάντα για το λαό μου, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.
Είμαι απλά 10 ετών.
Όταν τα βλέπω όλα αυτά κυριολεκτικά κλαίω κάθε μέρα.
Τι κάναμε για να το αξίζουμε αυτό;
Η οικογένειά μου λέει ότι απλά μας μισούν.
Ότι απλά δεν τους αρέσουμε επειδή είμαστε μουσουλμάνοι.
Βλέπετε όλα τα παιδιά γύρω μου; Είναι απλά παιδιά!
Γιατί να τους ρίχνετε βόμβες;
Δεν είναι δίκαιο!
Δεν είναι δίκαιο!»

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Στην ατομική ευθύνη φορτώνει και τα μέτρα προστασίας μετά το lockdown

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Στην ατομική ευθύνη φόρτωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέτρα προστασίας μετά το γενικευμένο lockdown και με αυτό τον τρόπο ένιψε τα χέρια της η κυβέρνηση για ό,τι συμβεί μετά την άρση της καραντίνας και τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» που είναι κομμένα και ραμμένα για τους επιχειρηματικούς ομίλους του Τουρισμού και των Μεταφορών.

«Μέσα από τη συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη προστατεύουμε και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας.

“Ο παππούς μου δεν επέζησε απ’ το Άουσβιτς για να βομβαρδίζει τη Γάζα!”

 



Πολίτες των ΗΠΑ εβραϊκής καταγωγής δίνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και παίρνουν αποστάσεις από την πολιτική τύπου Άπαρτχαϊντ που ακολουθεί το κράτος του Ισραήλ.

Το Σάββατο ήταν η μέρα της Νάκμπα, όπου οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης για τον διωγμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες, με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Δεκάδες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο, όπως στη Γαλλία, όπου χιλιάδες Γάλλοι έσπασαν στην πράξη τη σχετική απαγόρευση της κυβέρνησης Μακρόν.

Την ίδια μέρα μια μεγάλη διαδήλωση έλαβε χώρα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Εκεί όπου χτυπά η καρδιά των μαύρων πολιτών των ΗΠΑ, με το σύνθημα “We can’t breathe since 1948” να γίνεται συνδετικός κρίκος για τις δύο περιπτώσεις κοινωνικής αδικίας και διακρίσεων

Σε αυτή τη διαδήλωση συμμετείχαν και αρκετοί Εβραίοι στην καταγωγή πολίτες, που διαχωρίζουν τη θέση τους από την πολιτική τύπου Απαρτχάιντ που ακολουθεί το κράτος του Ισραήλ και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν το δικό τους κράτος και να ζουν ειρηνικά στον τόπο που γεννήθηκαν.

Αυτή η πανδημία είναι κολλητική μόνο στη διαδήλωση και μέσα στη σχολή (spot)

 

Αυτή η πανδημία είναι μαγική, τουρίστα δεν κολλάει, κολλάει φοιτητή…


Θέλουν να γίνουν φοιτητές ξανά. Να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές τους και να ζήσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα, όπως καλούνται οι τουρίστες να ζήσουν τον μύθο τους και το παραμύθι της covid-free χώρας.

Βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν για το δίκιο τους. Πέρασαν από το εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Αθήνας (εκεί και αν δεν κολλάει) από την Ερμού και το Μοναστηράκι, με τους γαλάζιους αστυνομικούς (που μοιάζουν με υπάλληλους της Wind) να προκαλούν συνωστισμό με την αχρείαστη παρουσία τους.

Έβγαλαν και βίντεο όπου συνοψίζουν τα αυτονότητα.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ Πρόωρο θάνατο προκαλούν οι πολλές ώρες εργασίας

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Πέθαναν 745.000 εργαζόμενοι το 2016 από εγκεφαλικό ή καρδιακές παθήσεις εξαιτίας των πολλών ωρών που εργάζονταν έδειξε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environment Intenational». Τα συμπεράσματα της έρευνα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα καθώς ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί νομοσχέδιο για την αύξηση των ωρών -απλήρωτης- εργασίας με ατομική σύμβαση, επεκτείνοντας το νομοθετικό πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. 

«Οι πάρα πολλές ώρες εργασίας ενδέχεται να προκαλέσουν πρόωρο θάνατο» δήλωσε η Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του ΠΟΥ και σημείωσε πως «το να εργάζεται κανείς 55 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία».

Η επανάσταση δεν μπορεί να αποφευχθεί!

 


Η ανθρώπινη ζωή κι εργασία είναι ούτως ή άλλως για τον καπιταλισμό και τις αγορές κατ' αρχήν πρώτη ύλη για κέρδη και αγαθό απολύτως εκμεταλλεύσιμο η ανάγκη για ζωή και δη αυτό που λέμε καλή και ασφαλής. Η πανδημία λοιπόν έφερε μύριες όσες ευκαιρίες για κέρδη, απ' τα εμβόλια και την τηλεργασία ως το φθηνό χρήμα για στήριξη τάχα μου δήθεν των εργαζομένων - καταναλωτών, δηλαδή των... αγορών. Και τώρα όλοι οι σωτήρες μοιάζουν έκπληκτοι. Οχι από τις συνέπειες της πανδημίας στους ανθρώπους. Αλλά από το κόστος των καταπονημένων έγκλειστων εργατικών χεριών, που δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί από τα ρομπότ. Πώς λέμε έμαθε η γριά στα σύκα; Ετσι ακριβώς ήρθε κι ο πανικός της πιεζόμενης κερδοφορίας με ανεβασμένα κόστη στις πρώτες ύλες, στις μεταφορές και τις μεγάλες ελλείψεις σε προϊόντα, ειδικά τα λεγόμενα «έξυπνα», όλα φτιαγμένα από «χαζούς» εργαζόμενους ανθρώπους.
 
Κυβερνήσεις, τράπεζες και κολοσσοί του χρήματος μετακυλίουν ήδη στις τιμές τη χασούρα, που προμηνύεται μεγάλη και κρίσιμη, και με τους λαούς έτοιμους να εκραγούν, τους βάζουν να χώσουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, μεσούσης ακόμη της πανδημίας. Το πετρέλαιο πήγε μέσα σ' ένα χρόνο από τα τριάντα εφτά στα εβδομήντα δολάρια το βαρέλι. Ο χαλκός απ' τις πεντέμισι χιλιάδες κοντά στις έντεκα ο τόνος. Η ξυλεία π.χ. στην Αμερική τετραπλασιάστηκε σε λίγους μήνες. Για να πάει ένα κοντέινερ απ' τη Σανγκάη στο Ρότερνταμ τετραπλασιάστηκε το κόστος στο δωδεκάμηνο και αγγίζει τις οκτώμισι χιλιάδες δολάρια. Πενήντα τοις εκατό πάνω το καλαμπόκι. Δέκα τοις εκατό πάνω σε τρόφιμα, ψυγεία, πλυντήρια κι άγνωστο πού θα φτάσουν οι αυξήσεις σε υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. Από τα σιδηρομεταλλεύματα μέχρι το επεξεργασμενο κρέας κι από τα δημητριακά μέχρι τη βενζίνη, οι πετσοκομμένοι μισθοί και οι κατακρεουργημένες συντάξεις δε θα φτάνουν για να επιζήσει κανείς και άνευ κορονοϊού.