Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Με συγκέντρωση στην Αστυνομική Διεύθυνση ξεκαθάρισαν ότι η καταστολή δεν θα περάσει (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

  Πηγή: Eurokinissi

Το αίτημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων μετά την άγρια επίθεση της αστυνομίας στην σημερινή κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κυριάρχησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/2 έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας ήταν και πάλι έντονο, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στη ΓΑΔΘ και να αρνείται στους φοιτητές οποιαδήποτε ενημέρωση για την κατάσταση των προσαχθέντων. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, η αστυνομία αρνήθηκε σε έναν προσαχθέντα, τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, παρότι είχε τραυματιστεί.

Προπαγανδιστικά σκουπίδια

 



Την πραγματική εξαθλίωση των ανθρώπων στη χώρα μας, μετά από ένα προαναγγελθέν φυσικό φαινόμενο, εν προκειμένω σφοδρό κύμα ψύχους με χιονοθύελλες, δε χρειάζεται να την περιγράψω. Την ένιωσε ο καθένας και η καθεμιά στο πετσί του. Αλλωστε την έχω ζήσει πολλές φορές σε εξήμισι δεκαετίες ζωής. Δυστυχώς, οι μισοί τουλάχιστον κάτοικοι του ευρωχώρου Ελλάς έμαθαν να ζουν στο εκμαυλισμένα συνηθισμένο πετσί τους τον πόνο των φυσικών, αλλά κυρίως των πολιτικών, «φαινομένων», επί πολλές μεταπολιτευτικές δεκαετίες, προ και μετά μνημονιακές.

Μπορώ όμως να σχολιάσω τους χοντρόπετσους, που κάθε συμφορά τη μετατρέπουν ανάλγητα σε αυτολιβανιστήρι, δικαιολογία ή άλλοθι για το επόμενο φριχτό αστικό τους βήμα. Ισχύς μου η αγάπη του λαού, κομπάζανε οι βασιλιάδες, ξενόφερτοι και φυτεμένοι, και πριν και μετά το μεγάλο διχασμό. Ισχύς μου η εξαπάτηση του λαού, φωνάζουν ξεδιάντροπα σήμερα οι κυβερνώντες και συγκυβερνώντες του σύγχρονου νέου διχασμού. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο διχασμών ο αντικομμουνισμός. Αντε ύστερα να μην ξεβρακώσει κανείς τους νεόκοπους, χοντρόπετσους του διαδικτυακού έπους, που ξερνάνε χαιρεκακία, μίσος και χολή, κι απ' τα δεξιά κι απ' τ' αριστερά κι απ' το κέντρο, εκπαιδευμένοι πλέον να αντιδρούν στις συμφορές ως θρησκόληπτη μεσαιωνική μάζα, που γεμίζει τις πλατείες, για να δει πώς καίνε τις μάγισσες και πώς κρεμάνε τους αντιπάλους της ταχτοποιημένης μιζέριας τους.

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ κατά φοιτητών που πραγματοποιούν κατάληψη (ΦΩΤΟ - VIDEO)



Σε εξέλιξη βρίσκεται επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, στο οποίο απο το πρωί πραγματοποιούνταν κατάληψη από φοιτητικούς Συλλόγους ενάντια στο νόμο Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει και τον χώρο που βρισκόταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρύτανης του ΑΠΘ, είχε ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα με πρόσχημα την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ», το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές φοιτητών.

Οι κοτζαμπάσηδες


Παραμονές της Επανάστασης, η οθωμανική εξουσία θεώρησε ότι συγκεντρώνοντας στην Τριπολιτσά εκπρόσωπους από τις πιο ισχυρές οικογένειες των Πελοποννησίων κοτζαμπάσηδων, θα απέτρεπε την ευρέως φημολογούμενη εξέγερση.

Ο Μ. Καραγάτσης στήριξε σε αυτό το ιστορικό γεγονός την πλοκή του βιβλίου του «Ο κοτζάμπασης του Καστρόπυργου», όπου διηγείται την ιστορία του Μίχαλου Ρούση, ενός κοτζαμπάση που στάλθηκε στην Τριπολιτσά έπειτα από αίτημα των Οθωμανών. Οταν οξύνθηκαν οι επιθέσεις των επαναστατών και έγινε γνωστή η συμμετοχή των κοτζαμπάσηδων στην Επανάσταση, ο Ρούσης αποφάσισε, χρησιμοποιώντας τις φιλίες του με Οθωμανούς αξιωματούχους, να εξισλαμιστεί για να γλιτώσει τη ζωή του.

Μπορεί το βιβλίο του Καραγάτση να αποτελεί μια έμμεση αναφορά στα γεγονότα της δικής του εποχής (γράφτηκε στη διάρκεια της Κατοχής και κυκλοφόρησε μετά την Απελευθέρωση), υπό το πρίσμα της δικής του ταξικής και ιδεολογικής - πολιτικής τοποθέτησης, αλλά αποτυπώνει και τη μεταβατική ταξική θέση του κοτζαμπάση. Δηλαδή εκείνης της κοινωνικής ομάδας που αποτελούσε τμήμα του κατώτατου και μέσου διοικητικού μηχανισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (θέση που, ιδιαίτερα στην αρχή, συνέβαλε καταλυτικά στη συγκέντρωση πλούτου και δύναμης) και την ίδια στιγμή, παραμένοντας υποτελείς και αποκτώντας συμφέροντα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, οδηγούνταν σε ρήξη με την οθωμανική εξουσία.

H δημοσιογραφία (;) που δε μας χωράει



 

Καραγκιοζιλίκια τέτοιου είδους, γύρω από ένα ζήτημα κακοποιητικών συμπεριφορών απο ανθρώπους με «εξουσίες» σε χώρους εργασίας, είναι πραγματικά το μόνο που έχει να μας προσφέρει ο μιντιακός βόθρος και το σύστημα που υπηρετεί.

Με περισσή αηδία, αφού ξεπεράστηκε το στάδιο της άρνησης ότι όλο αυτό πρόκειται για την πραγματικότητα της ενημέρωσης του 2021, αντικρίσαμε το άρθρο του in.gr με τη μονταρισμένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, που είναι δήθεν μαζί με το Δημήτρη Λιγνάδη. Με το εν λόγω άρθρο, θέλοντας να απαντήσει στα επίσης φαιδρά tweets του εκδότη του Documento, με τα οποία ο Κώστας Βαξεβάνης άφησε να εννοηθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εμπλέκεται με κυκλώματα παιδεραστίας, ο συντάκτης του in.gr Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος επιδόθηκε σε μία επίδειξη γκεμπελισμού.