Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

63 μείον 27, πόσο κάνει;

 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

   Κάτι ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά και για τα διερευνώμενα περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάτι ο απόηχος «θαυμάσιων» ιστοριών (Λιάπης, Τομπούλογλου κ.λπ), έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες ομολογίες του τελευταίου διαστήματος να έχει περάσει στα «ψιλά».
   Πρόκειται για όσα προέκυψαν από την παρουσίαση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο κ.Στουρνάρας στους ξένους δημοσιογράφους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τι είπε; Αντιγράφουμε από την «Καθημερινή» της Παρασκευής (10/1/2014):
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα εφάρμοσε δημοσιονομικά μέτρα 63 δισ. ευρώ την περίοδο 2010 – 2014 ενώ το έλλειμμα μειώθηκε κατά 27 δισ. ευρώ».
 
 
   Τα παραπάνω συνιστούν ομολογία μεγατόνων! Αποτελούν αδιαμφισβήτητη απεικόνιση του σκανδαλώδους και δυσώδους «δάσους» που εκτείνεται πίσω από τα «δέντρα» των σκανδάλων με τις μίζες, τα θαλασσοδάνεια κ.λπ. Είναι η ομολογία για το σκάνδαλο των σκανδάλων που συντελείται στην Ελλάδα. Και συντελείται με όλους τους τύπους της (ταξικής) νομιμότητας!
   Ο ίδιος ο κ.Στουρνάρας και τα στοιχεία του υπουργείου του, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι: Από το 2010, οι κυβερνήσεις, η τρόικα, η ΕΕ βούτηξαν από το λαό ένα θηριώδες ποσό - που ξεπερνά το 30% του συνολικού εθνικού πλούτου - το οποίο είναι υπερδιπλάσιο (!) από τη μείωση του ελλείμματος!
   Μετά από τα «μαγειρέματά τους», τη μείωση του ελλείμματος και τα πλεονάσματά τους τα μετρούν στα 27 δις. Αλλά εφαρμόζουν και επιβάλλουν μια «δημοσιονομική προσαρμογή», δηλαδή φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών κλπ, μέσω της οποίας (και μόνο μέχρι στιγμής) άρπαξαν, λεηλάτησαν, βούτηξαν - όπως ομολογούν -  63 δισ. ευρώ!
   Μα τότε γιατί έπρεπε να μας βουτήξουν 63; Για να μας «επιστρέψουν» 27; Τι είδους «μαγική» πολιτική είναι αυτή που κλέβει 63 και μετά πανηγυρίζει ότι «εξοικονόμησε» 27; Και τα άλλα; Τα κοντά 40 δισ. ευρώ που «περισσεύουν» από τη βούτα; Πού πήγαν; Και όταν λένε ότι τα κλεμμένα «εξανεμίστηκαν λόγω της ύφεσης», τι νομίζουν; Ότι ξεμπερδεύουν; Ή μήπως δεν είναι και η ύφεση δημιούργημα των «Χουντίνι»;
   Η πολιτική τους διεκδικεί Νόμπελ. Ίσως όχι Νόμπελ Οικονομίας, αλλά σίγουρα… «Νόμπελ Ριφιφί»!  Βούτηξαν 63 (σσ: μέχρι τώρα, αφού η «κλοπή» μέσω των φόρων, των χαρατσιών, των περικοπών συνεχίζεται). Βούτηξαν 63 (σσ: χωρίς εδώ να υπολογίζεται ούτε να αποτιμάται οικονομικά το έγκλημα που έχουν διαπράξει στο διηνεκές με τη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, των εργασιακών σχέσεων κλπ). Κα μας «γύρισαν» 27!
   Καταλάβατε πόσο «σωτήρες» είναι; Όσο κι ο Νέρωνας! Φανταστείτε τον Νέρωνα να έχει βάλει φωτιά σε όλη τη Ρώμη, να έχει κάψει τη μισή και μετά να διεκδικεί κλέη με το αιτιολογικό ότι την άλλη μισή την «έσωσε»!
   Παρεμπιπτόντως: Αν για να μειώσουν το έλλειμμα κατά 27 «έπρεπε» να βουτήξουν από το λαό 63, τότε για να μειώσουν το χρέος που είναι 325 δις πόσα θα «πρέπει» να του βουτήξουν;
   Τέτοια «σωτηρία», τέτοια μείωση ελλειμμάτων, τέτοια «επίτευξη πλεονασμάτων» δεν χρειάζονταν γνώσεις Χάρβαρντ για να επιτευχθούν. Και ένα παιδί του Δημοτικού να βάζαμε να μας «σώσει» με τον τρόπο του κ.Στουρνάρα, του κ.Σαμαρά, του κ.Βενιζέλου, του κ.Παπαδήμου, του κ.Παπανδρέου, θα τα κατάφερνε. Αλλά το παιδί (όντας αγνό) θα αρνιόταν. Ακόμα και το παιδί θα αναρωτιόταν: «63 μείον 27, πόσο κάνει;». Και θα έβγαζε ότι «63 - 27 = έγκλημα»! Λεηλασία. Μισανθρωπισμός. Κανιβαλισμός. Και αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων και των ισχυρών, που δεν συνεπάγεται παρά την εξαθλίωση. Την εξόντωση. Τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού.