Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

 

Thumb_Foitites_Ekso_i_Astinomia

 

Μετά από 1,5 χρόνο συνεχών αναβολών και παλινωδιών, η κυβέρνηση επέλεξε το χθεσινό απόγευμα για να «λανσάρει» στα «μουλωχτά» το σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που (υποτίθεται ότι) θα πραγματοποιούσε τις πρώτες του περιπολίες στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ. Από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, έγινε σαφές και το τι είδους «έργο» έρχεται να επιτελέσει…

Ενώ στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ «κυλούσε» μια ήσυχη μέρα, σε περίοδο που στις σχολές δεν γίνονται μαθήματα, οι φοιτητές ετοιμάζονται για την εξεταστική τους και οι πρωτοετείς για την εγγραφή στα τμήματα που «πέρασαν», ξαφνικά και χωρίς καμία αφορμή, αντίκρισαν στις πύλες των ιδρυμάτων τους μια εικόνα που περισσότερο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, παρά Πανεπιστήμιο: κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και ό,τι άλλη κατασταλτική δύναμη υπάρχει, είχαν κατακλύσει τον χώρο, συνοδεύοντας κάποιες ομάδες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που τοποθετήθηκαν να φυλάνε κάτι πλατάνια έξω από τις πύλες…

Με τον τρόπο και την μέθοδο συμμορίας….

 

ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ* Τριτη 6 Σεπτεμβριου 2022 

 

 

Εμφανίστηκαν σήμερα (σσ: Δευτέρα) στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου τα πρώτα τμήματα της περίφημης ΟΠΠΙ (της “Πανεπιστημιακής Αστυνομίας).
 
Φυσικά και δεν ήταν μόνοι τους. Τους συνόδευαν δυνάμεις τον ΜΑΤ με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό.
 
Οι πρώτες συγκρούσεις με φοιτητές που διαμαρτύρονταν, οι πρώτες βολές “κρότου λάμψης” και δακρυγόνων εγκαινίασαν την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
 
Αυτό που λείπει σε αυτή τη χώρα δεν είναι οι παρακρατικές “ειδικές δυνάμεις” στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του καθεστώτος που αυτή υπηρετεί. Υπάρχει πληθωρισμός από συμμορίες (διμοιρίες τις λένε επίσημα) “ειδικών καθηκόντων” αυτού του είδους.

GO HOME κύριε Πρέσβη

 


Η ιμπεριαλιστιστική τάξη πραγμάτων που εκπροσωπεί ο κύριος Πρέσβης είναι ανεπιθύμητη στη Χίο γι αυτό και πρέπει να του γυρίσουμε την πλάτη!

Πρόκληση στα φιλειρηνικά – δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του Χιώτικου  λαού αποτελεί η έλευση  του Αμερικανού πρέσβη στο νησί μας, με επί της υποδοχής τον κ. Μηταράκη, υπεύθυνο εκ μέρους της κυβέρνησης της κατασκευής στρατόπεδου συγκέντρωσης για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών τους  πολέμων.

  Είναι γνωστό σε όλους ότι οι  Αμερικανοί  πρεσβευτές στη χώρα μας, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και φυσικά της σημερινής της ΝΔ, δεν περιορίζονται στα διπλωματικά τους καθήκοντα, αλλά εμφανίζονται τακτικά σε ρόλο τοποτηρητή και επικυρίαρχου.

Σταθερότητα

 

Η συνεχής επίκληση της «σταθερότητας» από την κυβέρνηση δεν γίνεται τυχαία, σε συνθήκες αβεβαιότητας για την οικονομία, κλιμάκωσης των ανταγωνισμών για την Ενέργεια και γενικευμένης ακρίβειας, που τροφοδοτούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και προκαλούν ήδη αναταραχή σε άλλες χώρες. Δείχνοντας αυτές ως παράδειγμα, η ΝΔ προβάλλεται ως «δύναμη σταθερότητας», για «να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες». Το ίδιο ισχύει όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προκαλεί «αστάθεια» με την οικονομική της πολιτική και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα των υποκλοπών και διαφημίζουν τον εαυτό τους ως «εγγυητές» της «πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας». Για ποια «σταθερότητα» μιλάνε όλοι; Γι' αυτήν που διασφαλίζει την ανεμπόδιστη εφαρμογή της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής τους και εκτείνεται από τη συμφωνία τους στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα δηλαδή που θα εφαρμόσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Αυτή η «σταθερότητα» είναι που βουλιάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και στην ανέχεια, τον βάζει σε «περιπέτειες» στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της «πράσινης» κερδοφορίας τους. Γι' αυτήν τη «σταθερότητα» ανταγωνίζονται τα αστικά κόμματα, αλλά την ίδια ώρα δηλώνουν έτοιμα να συμπράξουν σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για να τη διασφαλίσουν. Οπως έγραφε χαρακτηριστικά σε άρθρο του γνωστό κυβερνητικό στέλεχος, «σε περίπτωση κρίσης και δη εθνικής, θεωρώ βέβαιο πως όλα τα κόμματα» πλην ΚΚΕ «θα μπορούσαν να βρουν συναινέσεις ανά δυάδες, τριάδες ή και τετράδες». Τόσο ...χάος απύθμενο χωρίζει τους οπαδούς της αντιλαϊκής «σταθερότητας».

Ποιος θα μας σώσει απ’ την ακρίβεια;

 

Πηγή: Associated Press

 

Του Γρηγόρη Λιονή*

Η εξήγηση και οι προτάσεις που καταθέτει το κάθε πολιτικό κόμμα για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων, με τον πληθωρισμό και την πανάκριβη ενέργεια αλλά και με την αναμενόμενη όξυνση της τους επόμενους μήνες είναι το βολικό αφήγημα που απαιτεί η πολιτική του προπαγάνδα. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέσα σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη αντιτείνει πως μόνο η δική του διαχειριστική πρόταση μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση προς όφελος των εργαζόμενων.

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Όσο και να προσπαθούν, δεν μπορούν να συγκαλύψουν πως αιτία για την κατάσταση που βιώνουμε είναι η συνολική πολιτική ΕΕ- κυβέρνησης.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ Οργανωμένη διαστρέβλωση της Ιστορίας με στόχο να θωρακιστεί το εκμεταλλευτικό σύστημα

 

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Την καταστροφή μνημείων της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών με την ενθάρρυνση της ΕΕ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που υπέβαλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως σημειώνει: «Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ υλοποιείται σχέδιο καταστροφών και βανδαλισμών μνημείων που τιμούν τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών σε αρκετά κράτη - μέλη της ΕΕ. Οι προκλητικές αυτές ενέργειες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

H αντικομμουνιστική, αντισοβιετική εκστρατεία ενθαρρύνεται και από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την πρόσφατη απαράδεκτη δήλωσή της για τη δήθεν "ημέρα μνήμης θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων" που επιχειρεί να καθιερώσει η ΕΕ. Με αυτή επιχειρεί την ανιστόρητη εξίσωση του τέρατος του φασισμού με τον σοσιαλισμό και την αβάσιμη ταύτιση της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας με τη Σοβιετική Ενωση.

Το δικαίωμα στη στέγη

 

 

Με τον «βραχνά» της στέγης να ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο διαγκωνισμός ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα για το ποιος διαθέτει το «καλύτερο» στεγαστικό πρόγραμμα για να ανακουφίσει τάχα τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία. Είναι τα ίδια κόμματα που με τους πλειστηριασμούς, τους νόμους και τα χαράτσια μετέτρεψαν τη στέγη σε πολυτέλεια.

Τώρα προστίθενται τα δυσβάσταχτα κόστη της Ενέργειας και τα απανωτά κύματα ακρίβειας για όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, που μαζί με τους ξέφρενους ανοδικούς ρυθμούς των ενοικίων διαμορφώνουν έναν εφιάλτη διαρκείας.