Πιστή στην «σκληρή» γραμμή της δημοσιονομικής προσαρμογής, της λιτότητας, του λιγότερου κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η πρώην εκπρόσωπός της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

Συγκεκριμένα η Μιράντα Ξαφά, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra24, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις υγειονομικού προσωπικού και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, μόλις υποχωρήσει η πανδημία.

«Προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι κρατικό. Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο. Δε χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ενώ η χώρα μετρά καθημερινά εκατόμβες νεκρών και οι πολίτες «δοκιμάζονται» από το μεγάλο κύμα ακρίβειας που έχει προκαλέσει η πανδημία, η Μιράντα Ξαφά έκρινε σκόπιμο να σημειώσει ότι από το 2023 θα πρέπει να επιστρέφουμε στο δημοσιονομικό καθεστώς πειθαρχίας.

Μάλιστα, παρότρυνε τον κόσμο να μην ζητάει αυξήσεις μισθών και οικονομική ενίσχυση αλλά «να καταναλώνουμε λιγότερο».

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: .topontiki.gr