Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ταρ“true”φισμός story…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, enikos.gr


Οι προηγούμενοι το έλεγαν «success story». Ετούτοι το λένε «true story». Και η υπόθεση έχει από καιρό εξελιχτεί σε σάχλα τύπου «fame story». 

    Τουτέστιν «the same story». Η ίδια ιστορία, δηλαδή. Ξαναπαίχτηκε το Σάββατο στη Βουλή. Βαρεμάρα. Πλήξη. Σενάριο σούπα. Ταρτουφισμοί και εξυπνακισμοί που υποδύθηκαν την ευφυΐα. Αναμηρυκασμοί του τίποτα. Ατάκες γνωστές. Παρηκμασμένες. Ένα έργο «λιωμένο». Ξεφτισμένο. Που το έχουν σιχαθεί όλοι.

    Οι μόνοι που επιμένουν είναι οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του. Κάτι εκπρόσωποι της «νιότης» που αναπαράγουν την παλιατζούρα του θεάματος της φτήνιας. Και της παρακμής. Σε ρόλους εναλλασσόμενους. Πότε – πότε εμφανίζεται και κανένας «gest» για να ριχτεί λίγο αλατοπίπερο στη μπομπότα. Όπως ο Τσακαλώτος. Με τα ελληνικά του. Που δεν θα υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την εκφορά τους αν δεν μας θύμιζαν ότι όσο ελληνικά είναι τα ελληνικά του, τόσο αριστερή είναι και η αριστερά του. Ο καθένας ό,τι έχει…   

    Έπαιξαν, λοιπόν, την παραστασούλα τους. Και στο τέλος μας προέκυψε ο προϋπολογισμός του 2017. Ένας ακόμα προϋπολογισμός ενός ακόμα Μνημονίου, που μαζί το ψήφιζαν, μαζί το… καταδικάζουν και μαζί το εφαρμόζουν!

    Πάμε, τώρα, να δούμε το… πραγματικό «true story» πίσω από τον υποκριτικό τραγέλαφο των Ταρτούφων:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Όλοι στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη - Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου που θα ακολουθήσει, συνεχίζεται μαχητικά και αποφασιστικά ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα. Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΝΑΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Η εισήγηση του Δήμου Κουμπούρη

Στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη δίνεται ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα, τόνισε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Μαχητικά και αγωνιστικά οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, απορρίπτοντας τα ψίχουλα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί. Πρόσθεσε πως όλα είναι έτοιμα για τη συγκέντρωση της Πέμπτης και η συμμετοχή των συνταξιούχων αναμένεται ιδιαίτερα μαζική.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεσα και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων να καταβληθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Η κατώτερη σύνταξη να ανέλθει στα 600 ευρώ. Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα, γιατρούς και νοσοκομεία. Επαναφορά του ΕΚΑΣ για όλους. Καμιά περικοπή σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. 

Απόδοση μερίσματος και εφάπαξ σε όσους τα δικαιούνται. Ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ κλπ.


Μιλάμε για ... μεγάλες διαφορές


Εναν χιλιοπαιγμένο καβγά έστησαν χτες κυβέρνηση και ΝΔ, με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Νοέμβρη, που δείχνουν αύξηση της ευελιξίας με ταυτόχρονη αύξηση των απολύσεων σε σχέση με τις προσλήψεις. Η μεν ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της ανέκοψε την «αναπτυξιακή» πορεία που είχαν χαράξει οι προηγούμενοι, ο δε ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει ότι επί των ημερών του χάνονται λιγότερες θέσεις πλήρους απασχόλησης απ' ό,τι στο παρελθόν. Και οι δύο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και διαφωνούν «περί όνου σκιάς». Η αλήθεια είναι ότι σταθερά, τουλάχιστον από το 2013 μέχρι σήμερα, οι νέες συμβάσεις εργασίας είναι κατά πλειοψηφία συμβάσεις ευελιξίας, την ώρα που η πλήρης και σταθερή απασχόληση μειώνεται. Η τάση αυτή, ανεξάρτητα από τους κυμαινόμενους ρυθμούς, είναι γενική, με δεδομένο ότι ο κακοπληρωμένος και ευέλικτος εργαζόμενος είναι αυτός που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να αυξάνει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του. Αυτόν το στόχο υπηρετούν με την πολιτική τους και οι δύο. Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ, παράλληλα με την κριτική στην κυβέρνηση, διαβεβαίωναν ότι αναγνωρίζουν πως «οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας σύγχρονης αγοράς εργασίας και υπάρχουν σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο», ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης πανηγύριζαν επειδή «οι νέες θέσεις εργασίας πρωταρχικά δημιουργούνται από τον ιδιωτικό τομέα». Παραπέμπουν, δηλαδή, στην καλή θέληση της επιχειρηματικότητας, όπου «ανθίζουν» όλα τα λουλούδια της «ευελιξίας», από τα δουλεμπορικά μέχρι την εκ περιτροπής εργασία κ.ά. Τόσο ...μεγάλες είναι οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και σ' αυτό το ζήτημα.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Καμμένα χαρτιά και επικοινωνιακό... μπούληνγκ στη Νίσυρο − ΚΚΕ: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα - Τροπολογία για επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης − Χρήστος Κατσώτης: Επιλογή της κυβέρνησης να φτωχοποιεί τον λαό και να στηρίζει το κεφάλαιο (2 VIDEO)


ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίσυρο

Τρίτη 13/12/2016 - 17:17 - Ενημέρωση: Τρίτη 13/12/2016 - 19:07

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίσυρο αναφέρει:

«Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα των νησιών υποφέρουν από την ανεργία, τη φοροεπιδρομή και τη σκληρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Που οι εξαντλημένοι, από την καλοκαιρινή περίοδο, ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται τώρα άνεργοι και χωρίς επίδομα.