Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Κάθε απάντηση και διαπιστευτήρια...

Κάθε απάντηση και διαπιστευτήρια...

Ο λόγος για τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στη γερμανική «Die Zeit».
Ορισμένα αποσπάσματα είναι αποκαλυπτικά:

«Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι δε σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων εάν δώσουμε επιπλέον 300 ευρώ το χρόνο σε ένα συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ το μήνα (...)

Μπορεί να είμαστε άπειροι, αλλά δεν είμαστε μέρος του συστήματος. Και θα πάρουμε και τη συμβουλή ειδικών.

Έχουμε προσεγγίσει το γγ του ΟΟΣΑ Χοσέ Ανχελ Χουρία. Θα μας βοηθήσει να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (...)

Ακόμη δεν έχουμε προσλάβει κανέναν απολύτως (σ.σ. δημόσιο υπάλληλο).
Ανακοινώσαμε ότι θέλουμε να ελέγξουμε μια σειρά απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν υπό αμφισβητήσιμες συνθήκες.

Εάν προσλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα είναι επειδή η αιτιολόγηση της απόλυσής τους δεν ήταν πειστική (...)

Δεν τον διογκώνουμε (σ.σ. τον κρατικό μηχανισμό).

Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε πάρα πολύ κόσμο, μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να μην καλύπτουμε πλέον τις θέσεις που αδειάζουν (...)

Μπορώ να σας υποσχεθώ: Εξαιρουμένων των επιτοκίων, η Ελλάδα δε θα παρουσιάσει ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ποτέ, ποτέ, ποτέ! (...)

Μπορούμε να μειώσουμε το βάρος του χρέους μας χωρίς να αγγίξουμε αυτό καθεαυτό το ποσό που οφείλουμε...».


Αυτά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρόσθετα στα όσα καθησυχαστικά είπε στο Σίτι του Λονδίνου προχτές...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Λαοκόων


http://www.aragma.gr/

Υπουργείο Διευκρινήσεων και μετρητής κυβιστήσεων

Υπουργείο Διευκρινήσεων και μετρητής κυβιστήσεων

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Μετά από απαίτηση πολιτών με εντολή του πρωθυπουργού, ιδρύεται από χθες νέο υπουργείο με την επωνυμία ΥΠΕΔ (Υπουργείο Διευκρινήσεων). Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος θα είναι ο επί κεφαλής του νέου υπουργείου.
- Η ίδρυση του παραπάνω υπουργείου κρίθηκε αναγκαία μετά τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις του κυρίου Κουράκη και του κυρίου Μπαλτά σε σχέση με την τύχη της τράπεζας θεμάτων (οι άλλες τράπεζες παραμένουν).
- Επίσης, θολό είναι το τοπίο σχετικά με το πώς, το αν και το πότε θα επανέρθει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ. Πριν την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων ή μετά; Η ΓΣΣΕ συζητά και για λιγότερα;
- Και με την επαναπρόσληψη των απολυθέντων υπάρχει μια άλλη κυβερνητική ματιά διαφορετική από την προεκλογική. Πολλά «αν» και «εφόσον» και «θα δούμε» ακούγονται που χρήζουν διευκρινίσεων.
- Σε κάθε υπουργείο θα τοποθετηθεί από χθες ηλεκτρονικός μετρητής που θα καταγράφει αυτόματα τις κυβιστήσεις που θα κάνει ο κάθε υπουργός. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να κυμαίνονται μεταξύ των τριών και των πέντε.
- Αν είναι κάτω από τρεις υπάρχει κίνδυνος η κυβέρνηση να είναι πιο προωθημένη από την κοινωνία, αν είναι πάνω από πέντε υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν οι συγκρίσεις με προηγούμενους «κυβιστές».
- Μέχρι τα τέλη Μαΐου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρωταθλητών Κυβίστησης αναμένεται να προτείνει στα μέλη του να αποδεχτούν την εγγραφή του νεώτερου μέλους στην ιστορία του Συλλόγου.
- Να υπενθυμίσουμε μερικά ηχηρά μεταπολιτευτικά ονόματα που είναι μέλη του παραπάνω Συλλόγου: Παπανδρέου, Καραμανλής, Σημίτης, Γιωργάκης, Βενιζέλος, Αντώνιος, Καρατζαφέρης, Γεωργιάδης, Βορίδης κ.α