Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ψέμα, συκοφαντία και αυταρχισμός από την κυβέρνηση για να εφαρμόσει την βάρβαρη πολιτική που καταπατά κάθε δικαίωμα του λαού

 

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό σημειώνει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στον λαό νέα εξοπλιστικά πακέτα πολλών δισ. για να υπηρετήσει τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, την ίδια ώρα το “ταμείον είναι μείον” για τα λαϊκά νοικοκυριά και εν προκειμένω για τους αγρότες, που ξεκληρίζονται από το υψηλό κόστος παραγωγής, την αβάσταχτη φορολογία, την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ.

Μάλιστα, ο κύριος Μητσοτάκης επιστρατεύει και τον ύπουλο “κοινωνικό αυτοματισμό”, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι οι αυξημένες τιμές των προϊόντων σημαίνουν και μεγαλύτερα έσοδα για τους αγρότες, κρύβοντας ότι είναι οι εμποροβιομήχανοι, οι αλυσίδες τροφίμων και τα supermarkets, αυτοί που τσεπώνουν τη διαφορά απ’ την τιμή στο χωράφι και το ράφι και όχι οι αγρότες.

Εκεί, βέβαια, που ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο συκοφάντησης των αγώνων, ήταν όταν παρομοίασε τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ με “ληστεία”, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το ψέμα, τη συκοφαντία, τον αυταρχισμό, για να εφαρμόσει μια βάρβαρη και αντιδραστική πολιτική, που καταπατά κάθε δικαίωμα του λαού και της νεολαίας».

 

902gr

Εγχειρίδια... και μηχανισμοί

 

Σαφέστατο μήνυμα που παρέδωσαν και χτες οι φοιτητές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην κυβέρνηση

RIZOSPASTIS

Σαφέστατο μήνυμα που παρέδωσαν και χτες οι φοιτητές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην κυβέρνηση
Με το «εγχειρίδιο» όλων των προηγούμενων προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Απ' όλα έχει ο μπαξές: Από καταστολή και απειλές για ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού», μέχρι την μπάλα στην εξέδρα («το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό») και καλοπιάσματα. Αναμασάει επίσης προκλητικά ότι ο κρατικός μηχανισμός «κινήθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα» για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που ζουν στο πετσί τους την εγκατάλειψη και θα πρέπει να περιμένουν έως ...τον Ιούνη ακόμα και για τα ψίχουλα των αποζημιώσεων. Κάτω από την πίεση του αγώνα τους, η κυβέρνηση προαναγγέλλει τώρα «διευκολύνσεις» στις πληρωμές των χαρατσιών σε ρεύμα και πετρέλαιο «αν βρεθεί δημοσιονομικός χώρος», που σημαίνει να ματώσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, ανάμεσά τους και οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι. Οπως όλες οι προηγούμενες, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση έσπειρε ανέμους με την πολιτική της και θερίζει θύελλες από τους αγρότες, που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Κι όπως δείχνουν τα μπλόκα που ενισχύονται, είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα υπονομεύσει τον δίκαιο αγώνα τους κραδαίνοντας από τη μία το καρότο και απειλώντας από την άλλη με το μαστίγιο.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ιδιαίτερα στη Γαλλία και τη Γερμανία οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι το «νούμερο ένα» θέμα της επικαιρότητας και ξεχωρίζουν για τη μαζικότητα και τη μαχητικότητά τους (δεν βλέπεις κάθε μέρα τις δυο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να κατακλύζονται από χιλιάδες τρακτέρ!). Οι μηχανισμοί προπαγάνδας κάνουν κι εκεί υπερωρίες για να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις, κραδαίνοντας το σκιάχτρο της ακροδεξιάς και της ανόδου της στις επικείμενες ευρωεκλογές, επειδή τα συνθήματα και τα αιτήματα των διαδηλωτών έχουν στο στόχαστρο την ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική και την «πράσινη μετάβαση». Ακόμα και η κρατική ΕΡΤ κάνει λαθροχειρίες στις ανταποκρίσεις της, μπερδεύοντας σκόπιμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τα ρεπορτάζ για τη δημοσκοπική άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία και της AfD στη Γερμανία. Ολα στο μπλέντερ, για να κρύβονται οι ευθύνες και τα αδιέξοδα της «πράσινης μετάβασης» και της ΚΑΠ, που συνυπογράφουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Αλλά και οι μεταξύ τους αντιθέσεις, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν δήθεν «αντισυστημικές» αστικές δυνάμεις, παίζοντας το χαρτί της «εθνικής» αγροτικής πολιτικής, για να χειραγωγήσουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των αγροτών σε όλη την Ευρώπη.

Δεσμεύσεις μεγαλύτερης εμπλοκής

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Στον αστερισμό της ...ελληνοαμερικανικής «αμυντικής συνεργασίας» ζουν από το περασμένο Σάββατο η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του «ευρωατλαντικού τόξου», μετά την επιστολή Μπλίνκεν για τα επόμενα κεφάλαια στον πολεμικό εξοπλισμό της χώρας μας από τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων και με την πώληση των F-35.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και η συναινετική στάση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και της «Νέας Αριστεράς», φανερώνουν τη συμφωνία όλων στην ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό. Επιβεβαιώνουν παράλληλα ότι στηρίζουν τα παζάρια για ευρύτερες διευθετήσεις στην περιοχή με ΝΑΤΟικό «καπέλο», που περιλαμβάνουν τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Αλλωστε, και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε λίγα 24ωρα «ξεμπλόκαραν» η συμφωνία της Τουρκίας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και ανακοινώθηκε η πώληση F-35 στην Ελλάδα, δείχνει ότι χοντραίνει το παζάρι για τη «ΝΑΤΟική συνοχή», με αγκίστρωση της Τουρκίας στο «δυτικό» στρατόπεδο και παρεμπόδιση της παραπέρα προσέγγισης με τη Ρωσία ή τους συμμάχους της στην περιοχή.