Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Διαδηλωτοδικεία... στον κάλαθο

 

Τα παρακάτω είναι μερικά από όσα συμβαίνουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας μόνο τις τελευταίες 10 μέρες: Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας ανέστειλε τα χειρουργεία, με τη λίστα αναμονής να έχει ξεπεράσει τις 3.000, με απροσμέτρητους κινδύνους για τους μικρούς ασθενείς. Στο ίδιο νοσοκομείο, χτες ανεστάλη μερικώς και η λειτουργία του Μικροβιολογικού! Οπως ανακοινώθηκε, πλέον θα δέχεται μόνο «επείγοντα δείγματα», κάτι που εμποδίζει την έγκαιρη και πολλές φορές καθοριστική διάγνωση ασθενειών. Επίσης, χιλιάδες ασθενείς με μεσογειακή αναιμία χάνουν μεταγγίσεις ή υπομεταγγίζονται, αφού οι ελλείψεις στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν επιτρέπουν τον ομαλό εφοδιασμό των νοσοκομείων, ενώ η υποστελέχωση τμημάτων αιμοδοσίας σε μια σειρά από νοσοκομεία εμποδίζει και τους εθελοντές αιμοδότες να δώσουν αίμα. Αυτή η αθλιότητα είναι σε πλήρη εξέλιξη, στο πλαίσιο της «κανονικής» λειτουργίας των νοσοκομείων μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό...

Μιλάμε για έγκλημα διαρκείας και όχι για μερικές «αβλεψίες» της κυβέρνησης, όπως το παρουσιάζουν ορισμένοι, αναδεικνύοντας το πρόβλημα αλλά κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες. Θύματα είναι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, που πληρώνουν βαρύ τίμημα, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, από την επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας στην Υγεία. Αυτήν την επιχειρηματική λειτουργία, την οποία όλες οι κυβερνήσεις υπηρετούν με απόλυτη συνέπεια, επιχειρεί να θωρακίσει το κράτος με την τρομοκρατία που εξαπολύει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη δίωξη της συνδικαλίστριας - προέδρου της ΟΕΝΓΕ επειδή διαδήλωσε με τους συναδέλφους της, καταγγέλλοντας το χάλι στην Υγεία και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για υγειονομικούς και ασθενείς. Το «διαδηλωτοδικείο» που στήνεται λοιπόν πρέπει να πάει από σύσσωμη την εργατική τάξη εκεί που πραγματικά ανήκει: Στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που θωρακίζει την καταστολή. Να δοθεί ηχηρή απάντηση στη βάρβαρη στρατηγική που βάζει σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή του λαού και των παιδιών του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Επιδοτεί τη συσκότιση και το πάγωμα των λαϊκών νοικοκυριών!


Πηγή: Eurokinissi

 

Επιδότηση της συσκότισης και του παγώματος των σπιτιών ανακοίνωσε, επί της ουσίας, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, καθώς τα κυβερνητικά μέτρα που θα ισχύσουν από 1 Οκτώβρη στοχεύουν στην μείωση κατά 15% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, επιβεβαιώνοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Όπως είπε ο υπουργός «θεσπίζουμε ένα νέο μοντέλο κλιμακωτής επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», ενώ ανέφερε ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου έχουν αναρτηθεί «23 προτάσεις και ιδέες για εξοικονόμηση».

Οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που ανακοίνωσε ο υπουργός διαμορφώνονται σε 3 κλίμακες. 

Συγκεκριμένα:

Επιστρατεύτηκε ως και το viber στην υπηρεσία του αντιαπεργιακού κλίματος...

 

 

Από το πρωί τα διάφορα παπαγαλάκια με το στασίδι που διαθέτουν στα ΜΜΕ οργιάζουν... απαιτώντας καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δίπλα στους διάφορους Πορτοσάλτε πλέον έχουμε και το Viber... Στην «επίσημη κοινότητα του viber για την Ελλάδα» όπως ονομάζεται η κοινότητα - αριθμεί περίπου 1,5 εκατομμύριο χρήστες - οι διαχειριστές έκριναν σκόπιμο ανάμεσα σε διάφορες άχρηστες πληροφορίες να αναρτήσουν μήνυμα, με το οποίο η κοινότητα συνιστά υπομονή στους κατοίκους της Αττικής λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ - αστικές συγκοινωνίες.

ΠΑΜΕ Εμετική αντιαπεργιακή προπαγάνδα Κυβέρνησης-ΜΜΕ

 

Καθημερινό φαινόμενο η επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης στο δικαίωμα της απεργίας

 

 

«Ο αγώνας και τα αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκφράζουν και είναι αναγκαία για κάθε εργαζόμενο της Αττικής» τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή την «εμετική αντιαπεργιακή προπαγάνδα κυβέρνησης - ΜΜΕ».

Σημειώνει ότι «η επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο ώστε με τον φόβο, την συκοφαντία, την τρομοκρατία και τα διαδηλωτοδικεία, να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε την "βαρυχειμωνιά" που φέρνουν» και καλεί σε μαζική έκφραση αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ σημειώνει:

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

 

 Στις εγχώριες ειδήσεις των Μέσων Ενημέρωσης, ο βομβαρδισμός μας με τις λεπτομέρειες του πρωτοκόλλου της μακρόσυρτης κηδείας της βασίλισσας της Μ. Βρετανίας σχεδόν κονιορτοποιεί κάθε  άλλη είδηση, πολύ περισσότερο εκείνες που αναφέρονται στις συγκρούσεις των φοιτητών με τα ΜΑΤ για την πανεπιστημιακή αστυνομία .
 
        Η αγιογραφία της Ελισάβετ με μικρές παραλλαγές ανακυκλώνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και είναι μόνο στα μέσα κοινωνικής επικοινωνίας που υπενθυμίζεται ότι η εκλιπούσα υπήρξε βασίλισσα μιας χώρας η οποία εκμεταλλευόταν και καταπίεζε δεκάδες άλλες και τους κατοίκους τους, ανάμεσα και η Κύπρος. Η  γραμμή υπεράσπισης για την άρνησή της να δώσει χάρη στον 17χρονο κύπριο αγωνιστή Ευαγόρα Παλληκαρίδη είναι πως δεν είχε την ευελιξία για κάτι τέτοιο, ως  δέσμια του  συστήματος.  Στην πραγματικότητα  όμως αυτό είναι μια επινόηση της κυρίαρχης εξουσίας που κάθε φορά, αναλόγως σκοπιμοτήτων, εσκεμμένως παρανοεί το γεγονός ότι τα κοινωνικά συστήματα είναι φτιαγμένα από ανθρώπους. Καθώς όμως  χωρίς διαλεκτική είναι αδύνατο κανείς να φτάσει στην αλήθεια, η ρήση  ότι τα κοινωνικά προβλήματα προκαλούνται από άτομα είναι εξίσου  απλοϊκή  μ’ εκείνη ότι τα άτομα δεν έχουν καμιά ευθύνη για το ρόλο τους στο σύστημα. Είναι μια παγίδα σκέψης να αποδίδεται από τη μια ηθική στα συστήματα για την αποποίηση της ατομικής ευθύνης και από την άλλη να χρεώνονται τα προβλήματα ενός συστήματος στις ατομικές ενέργειες.

Γιορτή αδελφοσύνης το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

 


Σε γιορτή αδελφοσύνης εξελίχθηκε από την πρώτη μέρα το Φεστιβάλ του «Οδηγητή». Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες θεατές οι οποίοι και συμμετείχαν ενεργητικά (...) Το μουσικό πρόγραμμα ξεσήκωσε ρίγη ενθουσιασμού. Το τραγούδι ζωντανεύει εποχές και αγγίζει τις μνήμες.

Τα χρόνια αμέσως μετά την απελευθέρωση που ο λαός γιόρταζε στις πλατείες των ανατολικών συνοικιών.

Ο Β. Παπακωνσταντίνου και η Μ. Κωχ άνοιξαν το πρόγραμμα με τραγούδια εμπνευσμένα από την αντίσταση του λαού στα χρόνια της χούντας.

Το τσεχοσλοβάκικο φολκλορικό συγκρότημα παρουσίασε 3 ομαδικούς χορούς. Χορευτική αυστηρότητα και συμβολική κινησιολογία το διέκρινε.

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν από τα περίπτερα που είναι στημένα στο κέντρο του γηπέδου.

Στην αρχή τους δεσπόζει γιορταστικά το περίπτερο του «ΟΔΗΓΗΤΗ» - Οργανωτή, διαφωτιστή και καθοδηγητή της νέας γενιάς.

Ολη η συντακτική επιτροπή του στο πόδι, ενημερώνει τους επισκέπτες για τα εκθέματα του περίπτερου και απαντά πρόθυμα στις ερωτήσεις τους.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνει το τμήμα με τους παράνομους «ΟΔΗΓΗΤΕΣ» και τα άλλα υλικά που έβγαιναν στη δικτατορία (...)

Μαζί και οι τρεις απλώνουν το «χαλί» να θάψουν τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ

 

Είναι γνωστό ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές εξελίσσεται σε θεατρική παράσταση συγκάλυψης της αλήθειας. Λιγοστοί, συγκεκριμένοι μάρτυρες έχουν κληθεί, παίζουν τον ρόλο τους και φεύγουν, ενώ τα λεγόμενά τους δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από έγγραφα και βαθύτερο έλεγχο από την Επιτροπή. Κεντρική ατάκα στο σενάριο συγκάλυψης είναι η μαγική λεξούλα «απόρρητο», που φαλκιδεύει κάθε περίπτωση ανάδειξης έστω μέρους της αλήθειας πίσω από τις υποκλοπές. Η παράσταση αυτή φαίνεται πως πρόκειται να «κατέβει» γρήγορα, αφού μεθοδεύεται να ολοκληρωθούν άρον - άρον οι εργασίες της Εξεταστικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βασική ευθύνη για αυτό το φιάσκο.

Ομως το μεγάλο «σκάνδαλο» μέσα στην Επιτροπή που δήθεν διερευνά το «σκάνδαλο» είναι το σκόπιμο και μεθοδευμένο θάψιμο της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, στο οποίο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ «συμπρωταγωνιστούν». Αυτό κι αν είναι «τερατογένεση». Η έρευνα της Εξεταστικής πάει για «κλείσιμο» χωρίς να έχει εξεταστεί καθόλου η υπόθεση του ΚΚΕ!