Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Καλλιεργεί προσμονή ενόψει του εμβολίου, το οποίο είναι αναγκαίο, αλλά δεν αρκεί για να «σβήσει» τα χάλια του συστήματος Υγείας

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Μεγάλη πηγή αισιοδοξίας», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, την έναρξη του εμβολιασμού στα τέλη του Δεκέμβρη, θεωρώντας πως αρκεί για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το αθωράκιστο σύστημα Υγείας και για την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία και άλλους κρίσιμους χώρους.

«Αν το χρονοδιάγραμμα το ευρωπαϊκό τηρηθεί, και εκτιμώ ότι θα τηρηθεί, θα φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην πατρίδα μας στις 26 του μήνα. Από τις 27 θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελαροπούλου, προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα προσδοκίας στον λαό για την έλευση του εμβολίου, το οποίο είναι όντως ένα πολύ σημαντικό όπλο στη μάχη της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Πόσο, μάλλον, όταν ο εμβολιασμός απαιτεί αρκετό χρόνο για να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού.

Ανάρτησε πανό με συνθήματα διεκδίκησης της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού (ΦΩΤΟ)

 

Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ προχώρησε σε δράση για την προπαγάνδιση των συνθημάτων και των διεκδικήσεων της περιόδου που διανύουμε.

Τοποθετήθηκαν πανό στις συνοικίες της Τούμπας, της Ανάληψης και της Τριανδρίας, καθώς και στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ και Θεαγένειο. 

Για μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού σε ζωή - υγεία  - δουλειά και ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας. 

Βρέφος χωρίς φάτνη

 


Η διαφορά μεταξύ ενός Γάλλου Μακρόν κι ενός Ελληνα εραστή δυτικών προαστίων είναι ασήμαντη ως προς τον ιό. Ο ιός είναι αταξικός! Δηλαδή κολλάνε και οι δύο. Γιατί ως γνωστόν η πάλη των τάξεων έχει προ πολλού καταργηθεί. Απλώς ξέρουμε όλοι ότι και οι δύο έχουν το ίδιο ελάττωμα. Δεν τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις!... Ατομικά ανεύθυνοι... τς τς τς. Πάμε τώρα στη θεραπεία και την αντιμετώπιση του ελληνογαλλικού ιολογικού προβλήματος, εκεί δηλαδή που εντοπίζονται οι όποιες διαφορές στο επίπεδο του καπιταλιστικού αφορισμού περί αγοράς. Δε διαφέρουν οι τάξεις και τα συμφέροντά τους. Διαφέρει η πολιτισμική συνείδηση, η ενσυναίσθηση, τα λεπτά αισθήματα, η φινέτσα τέλος πάντων, αλλά και η διαχείριση θυμού, η κατανάλωση φυσικού χυμού, η ριζοσπαστικότητα στην επιλογή συντρόφων και διασκέδασης, κι άλλα τέτοια περίτεχνα μπουρδολογήματα που ξεπλένουν τη βαρβαρότητα των πανδημικών ημερών.

Ούτε η υπέροχη ελληνική λέξη κλαυσίγελως ούτε εκείνη η σύνθετη και περιγραφική ιλαροτραγωδία αρκούν για να μπει κανείς στον προσομοιωτή της επικοινωνιακής ισοπεδωτικής πλύσης εγκεφάλου και να μη βγει, γνωρίζοντας ότι η ελληνική όσο και οι ομοειδείς της κυβερνήσεις θα λογοδοτήσουν αναπόφευκτα στην Ιστορία. Για την τραγωδία που ζούμε.

“Να υπάρχει για πάντα το ΚΚΕ” θέλει πάνω από ένας στους τέσσερις Έλληνες ψηφοφόρους

 


Το 27% των ερωτηθέντων στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB δήλωσε πως “θέλει οπωσδήποτε” να υπάρχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ποσοστό πολλαπλάσιο της εκλογικής του απήχησης.

Συνήθως οι δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα σε μη προεκλογική περίοδο, έχουν ενδιαφέρον κυρίως για τα αστικά δελτία ειδήσεων και εφημερίδες, που αναλώνονται σε αδιάφορους εν πολλοίς για την καθημερινότητα των πολιτών επικοινωνιακούς δείκτες, όπως η διαβόητη “καταλληλότητα για την πρωθυπουργία”, η “παράσταση νίκης” και άλλα αέναα επαναλαμβανόμενα μοτίβα.

Οι πρόσφατα δημοσιευμένες εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, πέρα από τα κλασικά ερωτήματα της πρόθεσης ψήφου και φυσικά των σχετιζόμενων με την πανδημία και τη διαχείρισή της θεμάτων, περιείχαν πράγματι και μια ερώτηση με μια απάντηση – “έκπληξη”. Αυτό αφορά στο “ποιο κόμμα θα θέλατε να παραμείνει οπωσδήποτε και να μην εξαφανιστεί ποτέ από το πολιτικό σκηνικό;”. Οι δυο πρώτες θέσεις, με ποσοστά περί το 30% και 40%, αφορούν όπως είναι αναμενόμενο τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αντιστοιχώντας χοντρικά και στην εκλογική τους απήχηση. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ωστόσο το γεγονός πως πάνω από ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, και συγκεκριμένα το 27%, απαντά πως το κόμμα που θέλει να υπάρχει για πάντα είναι το ΚΚΕ. Σε αντίθεση δηλαδή με το κόμμα που κυβερνά και το κόμμα που κυβερνούσε ως πριν 1,5 χρόνο, τα οποία δεν ξεπερνούν τα τείχη τους στενού ακροατηρίου των ψηφοφόρων τους, η απήχησή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι περίπου πενταπλάσια της εκλογικής του του καταγραφής.