Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το μεγαλείο της πολιτισμένης Ευρώπης!


Το κτηνώδες πρόσωπο του «φίλαθλου» ρατσισμού

zit89


ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ • 16 Μαρτιου 2016,

Αυτή τη φορά τα ρατσιστικά ανθρωποειδή είχαν τη μορφή Ολλανδών «φιλάθλων». Στο βίντεο που ακολουθεί, «φίλαθλοι» της ολλανδικής PSV Eindhoven, που πίνουν τον καφέ τους σε πλατεία της Μαδρίτης (όπου έπαιζε χθες η ομάδα τους), πετούν κέρματα σε πρόσφυγες- μετανάστες και ρομά, ενώ στη συνέχεια διασκεδάζουν με τις αντιδράσεις των εξαθλιωμένων ανθρώπων, που τρέχουν για να τα μαζέψουν. 






Δυστυχώς, τα φαινόμενα ρατσισμού, εκδηλώσεις ενός εν εξελίξει νεοφασιστικού ρεύματος, πυκνώνουν και αγκαλιάζουν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, Θυμίζουμε ότι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα ήταν από παλιά, θερμοκήπια ξενοφοβικών, ρατσιστικών και φασιστικών συμπεριφορών. Δεν επιτρέπεται καμιά υποτίμηση τέτοιων φαινομένων, που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα


Eurokinissi
Πάνω από 30 Κομμουνιστικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο δήλωσαν τη συμφωνία τους στην πρωτοβουλία για μια κοινή τοποθέτηση για το προσφυγικό ζήτημα, σε μια στιγμή που εντείνεται το δράμα χιλιάδων ανθρώπων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των ανάλογων στρατιωτικών επεμβάσεων στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη. Χιλιάδες άλλοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, όπως αυτά εκδηλώνονται στις χώρες τους. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι ξεριζώνονται από τον τόπο τους, πιστεύοντας πως μπορούν να έχουν μια καλύτερη τύχη στην ΕΕ και ιδιαίτερα στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες της.
Σ' αυτές τις συνθήκες, 4 Κομμουνιστικά Κόμματα, τα δύο χωρών (Ελλάδας και Τουρκίας) που αποτελούν «πύλες» εισόδου στην Ευρώπη των προσφύγων και δύο άλλων χωρών (Δανίας και Σουηδίας) που αποτελούν δύο από τους τελικούς «προορισμούς» αυτών των ανθρώπων, κάλεσαν σε μια κοινή πρωτοβουλία, ανοιχτή για υπογραφή και από τα άλλα ΚΚ του κόσμου.

Η Κοινή Ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν πλέον πάνω από 30 Κομμουνιστικά Κόμματα, έχει ως εξής:

«Να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια.
Αλληλεγγύη τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες!

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό:

«Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» Στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.




Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών που κατέληξαν στο μακρινό Κολοράντο, στις αρχές του περασμένου αιώνα, να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του συναφιού του και που μαζί με χιλιάδες άλλους ξεσηκώθηκαν παίρνοντας τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το δίκιο τους.
Μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους που μας την μεταφέρουν με συγκίνηση, γεμάτοι υπερηφάνεια για τους δικούς τους και θυμό για τις αδικίες που αντιμετωπίσανε.
Παρά τα εκατομμύρια του Ροκφέλερ στα μέσα ενημέρωσης για να σβηστεί η μνήμη του, τα ίχνη του αγώνα στο Λάντλοου παραμένουν ορατά σε ντοκουμέντα της εποχής - εφημερίδες, φωτογραφίες, έντυπα,  σε μαρτυρίες των απεργών, στην έρευνα των ιστορικών και στην προφορική παράδοση των κατοίκων της περιοχής.