Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Αγώνας ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς


 

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τη Λαϊκή κατοικία – Αγώνας ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της Αττικής να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.

Να μη συμβιβαστεί κανείς, με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα.

Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. 

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)






Μαζική και μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων δίνοντας συνέχεια και αγωνιστική απάντηση στη λαίλαπα των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων της κυβέρνησης.

Με την κινητοποίηση της Αθήνας «άνοιξε» η αυλαία των κινητοποιήσεων που έχουν οριστεί για το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Ισοπεδωτικές απλές-κατανοητές Αλήθειες του Γραμματέα του ΚΚΕ !!





Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζαννετάτο.



,,η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οδήγησε στην απογοήτευση έναν κόσμο που ένιωθε πραγματικά αριστερός, ριζοσπάστης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο δρόμο, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν. 

Αυτός ο κόσμος τώρα μπορεί να δει αυτό που δεν μπορούσε να δει το 2012, το 2015, παρά τα όσα -ακόμα και με πολιτικό κόστος τότε - του έλεγε το ΚΚΕ. Μπορεί να δει ότι οι κυβερνήσεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα πως ονομάζονται, με ποια πρόσωπα, με ποια συνθήματα πλασάρονται, είναι από χέρι αντιλαϊκές.

 Η ελπίδα, η προοπτική δεν βρίσκεται στην εναλλαγή κυβερνήσεων παρόμοιας κοπής και λογικής αλλά στη συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με το σύστημα και την εξουσία του.,,




Το τερμάτισε...


«Μέλι» έσταζε για την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα, αναγνωρίζοντας και με το παραπάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου, όπως δεν μπορεί κανείς άλλος αυτήν την περίοδο. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς... Τις προτροπές για εκλογές το 2019 και όχι νωρίτερα, την ώρα που η ΝΔ και άλλοι ζητάνε να φύγει τώρα η «ανίκανη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Την επιβράβευση της κυβέρνησης «για την δουλειά που έχει κάνει» και μάλιστα με το «κόστος για την κοινωνία που έχει συμβεί αυτό»; Τη δήλωση «θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει την χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας», την ώρα που οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να μιλήσουν για... «κυβέρνηση ανικανότητας και αστάθειας»; Ούτε την κριτική περί δήθεν «ανατροπής αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων σε εκπαίδευση και δημόσια διοίκηση» δεν χαρίζει σε αυτές τις δυνάμεις, δηλώνοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις «αφορούν τομείς που είναι εκτός του προγράμματος»! Εχουμε δει και έχουμε δει όλο αυτό το διάστημα συγχαρητήρια από εκπροσώπους του κουαρτέτου και του κεφαλαίου για το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο Γ. Ντάισελμπλουμ... το τερμάτισε!

Μέρισμα ... εξαπάτησης



Την ώρα που η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά της να τελειώσει στα γρήγορα την τρίτη «αξιολόγηση», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό, στο χτεσινό προσχέδιο του προϋπολογισμού ανακοίνωσε την «εφάπαξ δαπάνη με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος» για «τη στοχευμένη στήριξη οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών».

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Από το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014 έως την κοροϊδία της ...«13ης σύνταξης» πέρυσι και το «κοινωνικό μέρισμα» για το οποίο μιλάει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο στόχος των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου παραμένει ίδιος: Να σκεπάσουν με ψευτοπαροχές στους πιο εξαθλιωμένους την αγριότητα της ταξικής, αντιλαϊκής τους πολιτικής και ταυτόχρονα να χαμηλώσουν κι άλλο τις απαιτήσεις του λαού, τον οποίο τσακίζουν για να ανακάμψει το κεφάλαιο. 
Δηλαδή, «να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι»...