Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Βλέποντας κανείς στις οθόνες τις χιλιάδες κόσμου που βγήκαν στον Πειραιά να γιορτάσουν τη νίκη δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί πώς βρέθηκε τόσος πολύς κόσμος με τέτοιο έξαλλο ενθουσιασμό να έχει πλημμυρίσει τους δρόμους. Ακούγοντας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη να αποθεώνεται από το πλήθος  μιλώντας  για την πραγματοποίηση των ονείρων, για «ατέλειωτο λαό» που μαζί με παίκτες και προπονητή δίνουν τη δύναμη «να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε»  ζητοκραυγάζοντας για το Θρύλο, τον Πειραιά και την Ελλάδα μένει με την απορία για την λαϊκή εμβέλεια του συγκεκριμένου επιχειρηματία με τις πολλές σκιές στη δράση του.   
 
 Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιρροής του ποδοσφαίρου στις μεγάλες μάζες. Η ιδιοκτησία μιας ομάδας είναι ένας ιδανικός τρόπος για τους επιχειρηματίες να ενισχύσουν τους δεσμούς με μια κοινότητα, όχι για εμπορικούς λόγους, για να προωθούν προϊόντα απευθείας στους υποστηρικτές τους, αλλά για να εξασφαλίσουν πολιτικά πλεονεκτήματα που θα τους επιτρέπουν ελιγμούς και διεκδικήσεις για τις επιχειρηματικές τους ή άλλες δραστηριότητες.  Επειδή λοιπόν τίποτε δεν μοιάζει με το ποδόσφαιρο που μπορεί να προσελκύει τέτοια μαζική υποστήριξη, αφού σε πολύ λίγες περιοχές της ζωής υπάρχουν  ευκαιρίες για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να ενώνονται μαζί σε μια συλλογική φωνή, χωρίς να είναι επαναστατική, το ποδόσφαιρο απολαμβάνει την υποστήριξη πλούσιων ιδιοκτητών, παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης και χορηγών εταιρειών. Όλοι αυτοί δηλ. που  επιθυμούν να έχουν πρόσβαση και να επηρεάζουν όχι μόνο φιλοδοξίες καταναλωτών αλλά και επιλογές  πολιτών στα εκατομμύρια των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων που παρευρίσκονται και παρακολουθούν τα παιχνίδια τους  σε όλον τον κόσμο.

6 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Παίρνουμε απόφαση αγώνα! #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ (VIDEO)

 


Για να δυναμώσει ο αγώνας για τις ανάγκες του λαού.

Για μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Για εφτάωρο - πενθήμερο και όχι δεκατριάωρα και εξαήμερη δουλειά.

Για την Cosco, τη ΛΑΡΚΟ, τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι!

9 Ιουνίου:

Παίρνουμε απόφαση αγώνα!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Τρένο σαδισμού!... .

 

Οταν οι εξετάσεις, μα προαγωγικές μα πανελλαδικές, συμπίπτουν με εκλογική περίοδο, τα παιδιά από πλευράς έγνοιας, ρεπορτάζ, ησυχίας στη γειτονιά, ενδεχομένως και ηρεμίας στο σπίτι, πετιούνται στον Καιάδα. Το χουμε δει αυτό το κακοπαιγμένο έργο, που γίνεται εργάκι με ένα επιδοματάκι διακοπών, και θερινές διαφημίσεις για νιάτα που απολαμβάνουν στην οθόνη του κινητού τους μυθικά ταξίδια, που δεν θα μπορέσουν να κάνουν, παρά μόνο μετά τη σύνταξη, αν και εφόσον πάρουν. Κι εκεί που νομίζεις πως ο εκφυλισμός μιας κοινωνίας από την αστική της πατρωνία και η ντεκαντέντσα της διανόησής της που ιντερνετίζει μετ' ευτελείας, έχουν κυριολεκτικά τερματίσει εκείνο το «έχε το νου σου στο παιδί...», μετατρέποντάς το σε «ξέχνα το τώρα το παιδί...», βγαίνουν απ' τα λαγούμια τους κι οι σαδιστές. Οι σατανικοί διαφημιστές. Οι εθελοντές κόφτες νεύρων με το πριόνι. Οι ψυχανώμαλοι που αισθάνονται θεοί και πάνε και πουλάνε στην εξουσία την ιδεάρα τους που θα αντιστρέψει αρνητικά γεγονότα και εικόνες, και θα τους κάνει τον απαραίτητο καλλωπισμό ενώπιον των οφθαλμών της κοινής γνώμης - ψηφοφόρων.
 
Δεν εξηγείται αλλιώς σύντροφοι πως άμα βάλεις δύο συγκεκριμένες λέξεις μαζί, Τρένο και Νιάτα, στην Ελλάδα, σήμερα, ο κόσμος ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης του καθενός στη συντριπτική του πλειονότητα βλέπει κι ακούει, Θάνατος και Τέμπη. Ξεπετσιάστηκα από ανατριχίλα κι έβγαλα ατμούς οργής απ' τα αυτιά, προσπαθώντας να διαβάσω, να καταλάβω και να ανεχτώ το θέμα του μαθήματος Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στις φετινές πανελλαδικές, αλλά κυρίως τις επιλογές των κειμένων. Μπορεί να υπερβάλλω, αλλά έχω την εντύπωση ότι τις έκανε ο Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Ένας «σύμβουλος ψήφου» με άρωμα... προβοκάτσιας


 

Σύμφωνα με έναν ιστότοπο με όνομα voteforpalestine.eu, που προτρέπει μπροστά στις ευρωεκλογές να ψηφιστούν, ανά χώρα, κόμματα με βάση τη τοποθέτησή τους υπέρ του παλαιστινιακού λαού, το ΚΚΕ πρέπει να καταψηφιστεί!

Ο λόγος; Πως το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον "σύμβουλο", υποστηρίζει "κατάπαυση του πυρός αλλά μόνο με την προοπτική να αναγνωριστούν 2 κράτη".Εννοούν ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Εννοούν, δηλαδή, πως η υποστήριξη του αιτήματος για το οποίο ματώνει και σφάζεται εδώ και δεκαετίες ο παλαιστινιακός λαός συνιστά μη στήριξη των Παλαιστίνιων!Εννοούν πως με κριτήριο ψήφου τη στάση των κομμάτων απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρέπει να καταψηφιστεί το Κόμμα που για δεκαετίες στέκεται χωρίς «ναι μεν αλλά» στο πλευρό ενός λαού που αγωνίζεται κόντρα στον κατακτητή.