Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Σιγουριά


Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη με τη Ρωσία για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς και η ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, όπου βρίσκονται αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, είναι οι δυο βασικοί λόγοι που το τελευταίο διάστημα αναθερμαίνεται η συζήτηση για την εκ νέου διάδοση και διασπορά αυτών των όπλων. Σ' αυτά προστέθηκε την περασμένη βδομάδα η δήλωση του Ερντογάν ότι επιθυμεί η χώρα του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και πως η Δύση δεν μπορεί να του επιβάλει το αντίθετο. Φαίνεται όμως ότι η «σιγουριά» που αισθάνονται τα αστικά επιτελεία στην Ελλάδα από την παρουσία και το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε συνδυασμό με την ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά τους, καθιστούν άνευ σημασίας τις απειλές της Τουρκίας, που συγκλίνουν όλες στην αναβάθμιση της θέσης της ως περιφερειακής δύναμης στην περιοχή. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι απόψεις που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες στον Τύπο, όπως ότι «η ιστορική εμπειρία λέει πως όσο περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους τα αυταρχικά καθεστώτα τόσο ανεβαίνει ο πήχης των εθνικών φιλοδοξιών τους», ή ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί να θρέψει την κοινή γνώμη της χώρας του με μεγαλόπνοα σχέδια και αυτοκρατορικές αναβιώσεις». Τέτοιες απόψεις δεν καλλιεργούν μόνο εφησυχασμό στο λαό για τις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά ξεπλένουν επίσης τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα σχέδια στα οποία συμμετέχει ως τα μπούνια η Ελλάδα, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλο κίνδυνο.

Το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ!



Μάθε την αλήθεια! 

Το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ!
 
Βίντεο της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου






28η Οκτωβρίου: Ο Μύθος ως Γεγονός


Σήμερα, όταν σκεφτόμαστε το φασισμό και το ναζισμό, συνειρμικά, και όχι αδικαιολόγητα, μας έρχονται στου νου εικόνες από σειρές με  πειθαρχημένους άριους να παρελαύνουν με δάδες και σκεφτόμαστε τον ρατσισμό, τον σοβινισμό, τον πόλεμο, την καταστροφή. Εύκολες πλάνες… Γιατί μπορεί αυτά να ισχύουν, όμως στρέφουν την προσοχή μακριά από τους αστικούς θεσμούς και τα παραδοσιακά πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα που βοήθησαν το φασισμό να εδραιωθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών της Ευρώπης. Χωρίς, λοιπόν, την συναίνεση, την αποδοχή και  την ενεργό συμμετοχή της παραδοσιακής αστικής ελίτ, ο φασισμός δεν θα είχε αποδοχή.

 Τα προπολεμικά χρόνια ο Γερμανικός φασισμός με τον σατανικό «εβραιομπολσεβικισμό» που τον συνόδευε φαινόταν σε έναν οποιονδήποτε παρατηρητή ένα στιβαρό πολίτευμα, που είχε δημιουργήσει μια ανθούσα οικονομία και που πολλά από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της φαίνονταν ιδιαίτερα ελκυστικά, κυρίως όσα αφορούσαν στο τσάκισμα του εργατικού γερμανικού κινήματος. 

Ο πρώτος γιορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 1941!



Πέρα από  όση βλακώδη εθνικιστική μπούρδα κυκλοφορεί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πέρα από όσα σκόπιμα λέγονται δια στόματος υπουργού παιδείας, ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα κυβερνητικού ή μη, υπάρχουν τα γεγονότα. 
Αλήθεια , γιορτάστηκε η 1η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου  το 1941;  Πώς; Από ποιους οργανώθηκε;  Πού ήταν οι ιδεολογικοί πρόγονοι  αυτού του άθλιου εθνικιστικού συρφετού  που ξεσαλώνει όλες αυτές τις μέρες; Στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι εύκολη. Ήταν συνεργάτες των Γερμανών ,  δοσίλογοι, μαυραγορίτες και άλλα συναφή.

Να πώς γιορτάστηκε όμως η πρώτη επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.