Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ «Στη Γάζα το τραγούδι έγινε κραυγή - Ενώνουμε τις φωνές μας για κάθε νεκρό παιδί»

 

Συνέντευξη με τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η ΚΝΕ τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στο Σπόρτινγκ

 

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες της Αθήνας να δώσουν δυναμικό «παρών» στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, που την πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ, με σύνθημα «Στη Γάζα το τραγούδι έγινε κραυγή - Ενώνουμε τις φωνές μας για κάθε νεκρό παιδί».

Η συναυλία, με την εθελοντική συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, θα γίνει τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Ελευθέριος», Πατήσια), με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Φοίβος Δεληβοριάς, «Εισβολέας» Full Band, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλα Πάχου, Μπάμπης Στόκας, «Το Σφάλμα» Full Band, «Υπεραστικοί», Νεφέλη Φασούλη, Tiny Jackal & The Yellow Mary.

Με αφορμή τη διοργάνωση της συναυλίας ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής.

Ούτε φέτος

 

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, και γι' αυτό η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων το πρώτο 10μηνο σπάει ρεκόρ 15ετίας, με 70 από τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο να έχουν μοιράσει άλλα 2,8 δισ. στους μετόχους τους, ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισ., καταγράφοντας ρεκόρ 15ετίας. Καθόλου τυχαία, ανάμεσα στους πιο κερδοφόρους ομίλους φιγουράρουν: Ενεργειακοί όμιλοι, την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια. Εμπορικές αλυσίδες και αλυσίδες τροφίμων, την ώρα που οι εργαζόμενοι παθαίνουν εγκεφαλικά στο σούπερ μάρκετ από την ακρίβεια. Μεγαθήρια της Υγείας, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα περιμένουν στις λίστες αναμονής ή καταθέτουν περιουσίες στους ιδιώτες. Λιμάνια, την ώρα που οι νησιώτες κάνουν τον χειμώνα μέρες να δουν πλοίο, τα ακτοπλοϊκά εκτοξεύονται, το ίδιο και τα κόστη μεταφοράς που φορτώνονται στη λαϊκή κατανάλωση. Και το βασικότερο, την ώρα που για μια ακόμη χρονιά οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και εξαϋλώνονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία, που μόνο το πρώτο 10μηνο έχει «υπεραποδώσει» πάνω από 6 δισ. ευρώ. Με δυο λόγια, για άλλη μια χρονιά δεν βρέθηκε η «χρυσή συνταγή» που υπόσχονται η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ (όσοι έμειναν και όσοι έφυγαν), το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές παραφυάδες, που θα φέρει τάχα «ανάπτυξη για όλους» και «δίκαιη ανάπτυξη». Κι απ' την ανάποδη, όλα αυτά δείχνουν το πού βρίσκεται η διέξοδος για τον λαό: Στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την «καρδιά» της, την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να χάσει το κεφάλαιο για να κερδίσει ο λαός.

#kynhgoi_kefalwn...

 

Πηγή: Associated Press

 

Από την πρώτη μέρα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας η ισραηλινή και ευρωατλαντική προπαγάνδα καλλιεργεί το άθλιο αφήγημα ότι πρόκειται για σύγκρουση «του πολιτισμένου και δημοκρατικού κόσμου με την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα». Γρήγορα αποδείχθηκε όμως ότι πραγματικός τρομοκράτης δεν είναι ο Παλαιστινιακός λαός, που αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή, αλλά το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ και οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του, που εξοντώνουν, φυλακίζουν, εκτοπίζουν και διώκουν έναν ολόκληρο λαό για να προωθήσουν τα βρώμικα κατοχικά τους σχέδια.

Οσο περνάνε οι μέρες αποδεικνύεται και κάτι ακόμα: Πόσο «πουκάμισο αδειανό» είναι η «δημοκρατία» τους, πόσο βαθιά αυταρχική και επικίνδυνη είναι για τους λαούς η δικτατορία του κεφαλαίου, που στη Γάζα σκοτώνει με τη στολή του Ισραηλινού και ΑμερικανοΝΑΤΟικού στρατιώτη, ενώ σε όλο τον κόσμο κραδαίνει το μαστίγιο της απειλής, της καταστολής και της τιμωρίας ενάντια σε όποιον στηρίζει τον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα τις 60 σχεδόν μέρες που διαρκεί ο πόλεμος και σε όλο τον πλανήτη εκφράζεται πολύμορφα η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους.

Ο μόνος δρόμος


 

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.

Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που οι τραπεζικοί όμιλοι καταγράφουν επιπλέον κέρδη 3 δισ. το εννιάμηνο του 2023, μόνο από την αύξηση των επιτοκίων!

Με δεδομένο ότι το 13% περίπου των πλειστηριασμών - με τα μέχρι τώρα στατιστικά - καταλήγουν σε αγοραπωλησία, μέσα στους επόμενους μήνες πάνω από 1.500 περιουσίες θα αλλάξουν χέρια, ανάμεσά τους και λαϊκά σπίτια που αγοράστηκαν με μεγάλες θυσίες, ή καταστήματα που στέγαζαν οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρομάγαζα.