Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μέρες Μουντιάλ.

Μεγάλη ομάδα, μεγάλη αδικία

Στο Μεξικό το 1986 το μεγάλο σκάνδαλο δεν ήταν μόνο το χέρι του Μαραντόνα. Στην ιστορία έχει περάσει και η "σφαγή" μιας εξαιρετικής ομάδας, της Σοβιετικής Ένωσης του Βαλερί Λομπανόφσκι. Ο Γιάννης Φιλέρης σας θυμίζει-παρουσιάζει την ιστορία της
 
Το 1986 στο Μεξικό δεν ήταν μόνο το χέρι του Θεού. Δεν υπήρχε μόνο ο Μαραντόνα, που έβαλε γκολ με το χέρι πανηγυρίζοντας σα να μην είχε συμβεί τίποτε. Στην ιστορία έχει περάσει και η "σφαγή" των Σοβιετικών από τον Σουηδό διαιτητή Φρέντρικσον, στο περίφημο παιχνίδι με το Βέλγιο. Οι "διάβολοι" νίκησαν με 4-3 στην παράταση, αλλά τα δυο πρώτα τους γκολ ... σημειώθηκαν από θέση οφ-σάιντ.
Κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος για μια σπουδαία ομάδα, όπως η Σ.Ένωση σε εκείνο το Μουντιάλ. Το εξαιρετικό συγκρότημα που κοούτσαρε ο δάσκαλος Βαλερί Λομπανόφσκι και δυο χρόνια αργότερα έφτανε μέχρι τον τελικό του Euro, όπου έχασε από την τρομερή Ολλανδία των Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν και σία με 2-0.
Εκείνη η χρονιά, το 1986 ήταν σημαδιακή για τη Σ.Ένωση και ειδικότερα την Ουκρανία. Στο Κρεμλίνο είχε ανατείλει το άστρο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τον Απρίλιο του 86 το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ σκόρπιζε τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Λίγες μέρες αργότερα, η Ντιναμό Κιέβου είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, κερδίζοντας στον τελικό που έγινε στο Ζερλάν της Λιόν, την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0. Ήταν το δεύτερο τρόπαιο της μεγάλης ουκρανικής ομάδας (το πρώτο ήταν το 1975) με κοινούς παρανομομαστές τον Λομπανόφκσι στον πάγκο και τον Μπλαχίν στον αγωνιστικό χώρο.
Λέγεται (και μάλλον είναι αλήθεια) ότι το δεύτερο γκολ του τελικού (στο 85) από τον Μπλαχίν, είναι η επιτομή της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Λομπανόφσκι. Οι πάσες των παικτών της Ντιναμό, που θύμιζαν ...φιγκιουρέιτ στο μπάσκετ, η εκμετάλλευση του κενού χώρου και το γκολ, συμπύκνωσαν εν πολλοίς τον τρόπο με τον οποίο ο καθηγητής Λομπανόφσκι ήθελε να αναπτύσσεται η ομάδα του.
Δείτε το βίντεο του τελικού για να πάρετε μια ιδέα (προσοχή στο δεύτερο γκολ)

Νέο Χαράτσι: ''Έληξαν'' τα πτυχία ECDL - Υποχρεωτική ανανέωση τους κάθε 3 χρόνια αλλιώς ακυρώνεται η ισχύς του!

Χαράτσι 50.000.000 ευρώ σε ανέργους και δημοσίους υπαλλήλους



Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης λήγουν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011, δηλαδή 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, που εμφανίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά στη χώρα μας. Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει. Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα από την Δευτέρα είναι "ξεκρέμαστοι" αφού απαραίτητο προσόν της πρόσληψης τους ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού πληροφορικής, το οποίο έχει πλέον λήξη. Χρυσές δουλειές για την εταιρεία ECDL η οποία κατάφερε να περάσει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να θέσει σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της, έτσι ώστε κάθε τρία χρόνια να πληρώνουν χαράτσι στα ταμεία της.

Το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν έχει τελειωμό. Τα ίδια πιστοποιητικά ECDL σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν δια βίου διάρκεια, όπως και όλα τα άλλα πιστοποιητικά όπως Cambridge, Microsoft κ.ά. στην Ελλάδα ο τοπικός αντιπρόσωπος κατάφερε να κάνει το πιστοποιητικό ECDL συνδρομητικό και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή την ώρα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι πανικόβλητοι θα τρέχουν από Δευτέρα να προλάβουν την ανανέωση τους πληρώνοντας όσο-όσο προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους.
Ήδη από τα εξεταστικά κέντρα ECDL άρχισαν τα τηλέφωνα στους πελάτες να τρέξουν να ανανεώσουν πληρώνοντας για δεύτερη φορά το πιστοποιητικό που πήραν πριν τρία χρόνια, γιατί όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της "αρπαχτής" σε τρία χρόνια ξεχνάς το Excel και το Word.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες των πολιτών.
 
πηγή:  avatonpress