Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

40 Χρήσιμες συμβουλές για αντικομμουνιστές



1)Επιμείνετε συνεχώς πως ο Μαρξισμός είναι μία αναξιόπιστη, ξεπερασμένη, εντελώς νεκρή, και μάλιστα ήδη ενταφιασμένη ιδεολογία.
Μπορείτε να χτίσετε μία επικερδέστατη καριέρα, πολεμώντας αυτό το δήθεν «ψόφιο άλογο» για το υπόλοιπο του εργασιακού σας βίου.

2)Κάθε μη-φυσικός θάνατος που λαμβάνει χώρα σε κομμουνιστικό «καθεστώς» έχει ως άμεσα υπεύθυνους, όχι μόνον την εκάστοτε κρατική ηγεσία, αλλά και τον ίδιο τον Μαρξισμό-Λενινισμό σαν ιδεολογία.
-Αγνοήστε τους θανάτους που συμβαίνουν στις μη-κομμουνιστικές χώρες για τους ίδιους ακριβώς λόγους!

3) Ο κομμουνισμός ή ο Μαρξισμός είναι ό, τι θέλετε εσείς να είναι.
Είστε ελεύθεροι να ταξινομήσετε ως «κομμουνιστικό» οποιοδήποτε κίνημα ή χώρα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές, οικονομικές, διπλωματικές ή άλλες στοχεύσεις τους.

4)Σε οποιαδήποτε σύγκρουση στην οποία μετέχουν οι κομμουνιστές, μπορείτε άνετα να τους φορτώσετε την ευθύνη για το σύνολο των θυμάτων της σύγκρουσης αυτής.

Να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή του παρόντος στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αναφέρετε τις φασιστικές οργανώσεις που πολέμησαν κατά των σοβιετικών ή των κομμουνιστών ανταρτών ως κάτι καλό, αλλά αποφύγετε να εξυμνήσετε ανοιχτά την ναζιστική Γερμανία. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να το κάνετε και αυτό, αλλά σε κατ’ιδίαν μόνον, συζητήσεις.

5)Μπορείτε να αποφασίσετε ποιος είναι ο «πραγματικός μαρξισμός» και ποιοι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του. Προσποιηθήτε πως ταυτίζεστε με τον Τρότσκι που παραγκώνισε ο «κακός» Στάλιν, αποσιωπώντας το γεγονός πως τους μισείτε εξίσου και τους δύο.

6)Μπορείτε να επικαλείστε συνεχώς τον George Orwell και να αναφέρετε αποσπάσματα από το 1984 ή την «φάρμα των ζώων». Το γεγονός πως τα βιβλία του Όργουελ είναι μυθιστορήματα, και ο ίδιος δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην ΕΣΣΔ, δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει ούτε στο ελάχιστο.*

 3.000.000 νεκροί; 7.000.000; 10 ή 100.000.000; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κανέναν έλεγχο τωνστοιχείων σας, πράγμα φυσικά πολύ καλό, αφού δεν έχετε τέτοια.

8)Ο οποιοδήποτε συνελήφθη ποτέ σε σοσιαλιστική χώρα ήταν πιθανότατα αθώος για οποιοδήποτε έγκλημα. Οι κομμουνιστές συνελάμβαναν μόνον άκακους ποιητές και οραματιστές που ήθελαν να μοιραστούν όμορφα μηνύματα με τον κόσμο.

9)Όλες οι ενέργειες του Στάλιν εκπορεύονταν από κάποια σκοτεινή απειλητική υστεροβουλία. Όλες!

10)Σύμφωνα με το πνεύμα του #9 ο Στάλιν πρέπει να παρουσιάζεται σαν τον ινδουιστικό θεό Βισνού, και να έχει άμεση γνώση των πάντων. Ο,οτιδήποτε συνέβη μεταξύ 1924 και 1953 είναι αποκλειστικά δική του προσωπική ευθύνη, και κανέναν ρόλο δεν έπαιξαν οι πληροφορίες που του μετέφεραν, ή οι ενέργειες των χιλιάδων υφισταμένων του. Ο Στάλιν προσωπικά γνώριζε και ενέκρινε κάθε ξεχωριστή υπόθεση αυτής της περιόδου, και είναι η προσωπική του βαρβαρότητα που έστειλε στον θάνατο τόσους αθώους.

11)Κατηγορήστε τα «κομμουνιστικά καθεστώτα» για ο,οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτές τις χώρες μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού, ως και σήμερα.

12)Ισχυρισθείτε πως ο Μαρξισμός είναι ουτοπικός γιατί αναφέρεται σε μία μη-υπαρκτή κοινωνία του απωτέρου μέλλοντος. Εναλλακτικά κατηγορήστε τον μαρξισμό πως απέτυχε γιατί δεν περιέγραψε αρκετά λεπτομερειακά αυτήν την μελλοντική κοινωνία.
Αγνοήστε την αντίφαση.

13)Αρχίστε να παρουσιάζετε τον μαρξισμό σαν μεσσιανική πίστη, θρησκευτική λατρεία ή ότι άλλη μεταφυσική μπούρδα σας έρθει στο κεφάλι. Αγνοήστε την παρατήρηση πως μπορούμε να βρούμε ομοιότητες με κάποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλες τις πολιτικές ιδεολογίες.

14)Να θυμάστε την διπλή αντικομουνιστική επίθεση.
Επιτεθείτε στην πριν τον Στάλιν περίοδο για τα οικονομικά της προβλήματα. Εάν σας επισημάνουν πως αυτά λύθηκαν αργότερα (επί Στάλιν), κατηγορήστε τον για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

15)Δύο λέξεις: «ανθρώπινη φύση».  
Τι είναι η ανθρώπινη φύση;
Είναι μία πολύ γρήγορη εξήγηση του γιατί είναι λάθος τα πολιτικά συστήματα που δεν αρέσουν σε εσάς.

16)Η μπολσεβίκικη επανάσταση έγινε με βία και αιματοχυσία. Οι αστικές επαναστάσεις έγιναν τάχα με δημοκρατικά αναίμακτα δημοψηφίσματα.

17)Χρησιμοποιήστε συνεχώς τους όρους «ελευθερία» και «δημοκρατία». Αγνοήστε κάθε πρόκληση για τον ακριβή καθορισμό αυτών των όρων.

18)Οι κομμουνιστές είναι πάντα ενάντια σε ότι είναι δημοφιλές στο κοινό που κάθε φορά απευθύνεστε. Σε συντηρητικό ακροατήριο κατηγορήστε τους για ομοφυλόφιλους, και σε mainstream ακροατήριο σαν ομοφοβικούς. Τελικά οι κομμουνιστές πρέπει να είναι ηθικά έκλυτοι και πουριτανοί ταυτόχρονα. Αγνοήστε ξανά την αντίφαση.

19)Αναθεματίζετε συνεχώς τον Στάλιν για το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντροπ και παραβλέψτε την συνεργασία των ΕΠΑ,της Αγγλίας και της Γαλλίας, με την  ναζιστική Γερμανία, την φασιστική Ιταλία και την αυτοκρατορική Ιαπωνία πολύ πριν τον πόλεμο (και σύμφωνα με κάποιες απόψεις ακόμη και μετά από αυτόν). Σταματήστε κάθε συζήτηση για τους πραγματικούς όρους του σύμφωνου μη-επίθεσης.

Ποιος νοιάζεται για όλα αυτά όταν υπάρχει «ελευθερία»;

21)Μιλάτε συνεχώς για την «κουλτούρα του φόβου» στις κομμουνιστικές χώρες. Για τον φόβο «μην σου χτυπήσουν την πόρτα τα μεσάνυχτα». Προσπεράστε το γεγονός πως ο κίνδυνος όχι μόνο να σου χτυπήσουν την πόρτα, αλλά και να σύρουν έξω από το σπίτι σου με ένα όπλο στον κρόταφο, είναι απόλυτα υπαρκτός στις δυτικές χώρες και ηθικά νομιμοποιημένος από τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

22)-Επιτεθείτε στην κομμουνιστική αθεΐα!
Είναι κάτι που δεν πρέπει να σας εμποδίσει να επιτίθεστε ταυτόχρονα στον ισλαμικό  φονταμενταλισμό.
-Ποιος θα προσέξει κάποια αντίφαση;

23)Προσπεράστε την ειρωνεία της ιστορίας πως οι ΕΠΑ σήμερα διεξάγουν και χάνουν έναν πανάκριβο πόλεμο στο Αφγανιστάν, από έναν αντίπαλο που δημιούργησαν και εξόπλισαν οι ίδιες, για τους δώσει την πρώτη τους νίκη στον ψυχρό πόλεμο...

24)Τι να λέτε στους ανθρώπους που ζητάνε μία λύση για την συνεχή επιδείνωση των προβλημάτων τους σήμερα;
Επαναλάβετε την λέξη όσες φορές χρειαστεί, έως ότου ο συνομιλητής σας τραπεί σε φυγή.

25)Να επισημαίνετε πάντα την αναξιοπιστία όλων ανεξαιρέτως των κομμουνιστών. Από αυτήν εξαιρούνται η «μυστική έκθεση του 20ου συνέδριου» του Χρουτσώφ, καθώς και τα βιβλία του Τρότσκι που αναφέρονται στον Στάλιν.

26)Οι κομμουνιστές ηγέτες πρέπει να ήταν όλοι παρανοϊκοί για να νομίζουν πως υπήρχαν επιβουλές ενάντια στην επανάσταση και να παίρνουν συνεχώς μέτρα εναντίον τους.
Προσπεράστε το γεγονός πως τελικά η αντεπανάσταση πραγματοποιήθηκε, οπότε η απειλή ήταν προφανώς πραγματική...

27)Τα «κομμουνιστικά καθεστώτα» δεν ήταν ποτέ λαοφιλή. Σε κάθε απόδειξη περί του αντιθέτου, επικαλεστείτε «πλύση εγκεφάλου». Μην μπείτε ποτέ στην διαδικασία να εξετάσετε οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα για να επαληθεύσετε τον ισχυρισμό σας.

28)Η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι ακατέργαστη και πρωτόγονη. Αν κάποιος σας σας την συγκρίνει με την ψυχροπολεμική αντικομουνιστική τέτοια, αλλάξτε συζήτηση.

29)Χρησιμοποιήστε τους όρους «ελευθερία» και «πλουραλισμός» όταν αντιπαρατίθεστε με κομμουνιστές. Αν δεν πιάσει, παίξτε το χαρτί της θρησκευτική καταπίεσης.

30)Ο,τιδήποτε άσχημο συμβαίνει σε μία καπιταλιστική χώρα, οφείλεται σε κάποιους «κακούς» ανθρώπους. Σε μία κομμουνιστική αντίθετα για όλα τα στραβά φταίει το «καθεστώς» και η κομμουνιστική ιδεολογία. Α ναι, και ο ...Στάλιν!

31)Δεν χρειάζεται να έχεις καμμία ιδεολογική συνοχή προκειμένου να είσαι αντικομουνιστής!
Μπορείς να είσαι «αριστερός» ψευτοσοσιαλιστής και να λαϊκίζεις στο 90% της ατζέντας σου. Μετά μπορείς άνετα να συγκρίνεις τον καπιταλισμό που κατέκρινες πριν, με την «Ρωσία του Στάλιν». Εάν δεν έχεις ιδέα του τι έγινε εκεί, θα σε βοηθήσουν τα βιβλία «1984» και «φάρμα των ζώων». (βλέπε και #6)
Έτσι μπορεί κάποιος να βρίζει τον καπιταλισμό στο 99% του χρόνου του, αλλά να διστάζει πάντα να αναφέρει τον σοσιαλισμό σαν εναλλακτική λύση.
Μπορείς να είσαι ακροδεξιός φασίστας και να κατακρίνεις την πνευματική κατάπτωση του καπιταλισμού, επικαλούμενος τις εθνικιστικές σου παραδόσεις για να δικαιολογήσεις τον αντιμαρξισμό σου.

32)Αν είστε αναρχικός επιμείνετε στην «αποτυχία» του μαρξισμού. Προσπεράστε το γεγονός της 100% αποτυχίας της δικής σας ιδεολογίας, και φορτώστε την στους κομμουνιστές και την αντίδραση. Αγνοείστε το γεγονός πως και η καλύτερη κοινωνική οργάνωση είναι πλήρως ανώφελη εάν δεν μπορεί να αμυνθεί ενάντια στους εχθρούς της.

33)Είστε νεο-ναζί; 
-Οι κομμουνιστές είναι εβραίοι, και η κουβέντα σταματάει εκεί...

34)Είσαι νεο-χίπης; 
-Θιβέτ!

35)Μπορείτε να κατηγορήσετε για «γενοκτονία» τον Μάο, αγνοώντας την στήριξη του Νίξον στην Κίνα ενάντια στην ΕΣΣΔ. Εάν θέλετε να πείτε κάτι καλό για την Κίνα, αυτή είναι πλέον καπιταλιστική. Για ότι άσχημο συμβαίνει εκεί, παραμένει κομμουνιστική μέχρι σήμερα.

36)Κατηγορήστε τον μαρξισμό πως δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Αγνοείστε το γεγονός πως ούτε ο νεοφιλελευθερισμός, ή η «αστική δημοκρατία» δεν έχουν επιβεβαιώσει τις υποσχέσεις τους επίσης.

37)Αγνοείστε τον χώρο, την ιστορική περίοδο, τις οικονομικές, διεθνείς, ή όποιες άλλες συνθήκες, και κατηγορήστε τους κομμουνιστές πως θέλουν να αντιγράψουν στην χώρα σας το μοντέλο της ΕΣΣΔ επί Στάλιν. Ποντάρετε στην ανοησία των άλλων, ώστε να μην προσέξουν πως κανένας τέτοιος σκοπός δεν υπάρχει, καθώς η δική σας χώρα έχει εκβιομηχανιστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν υφίσταται κανένας τρόπος ή λόγος, για ένα τέτοιο ιστορικό πισωγύρισμα.


39)Αγνοείστε το γεγονός πως τα οικονομικά προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών αυξάνονταν παράλληλα με τις «αγοραίες» οικονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν.

40)Όταν αμφισβητείστε σε σχέση με τους αριθμούς ή το ιστορικό πλαίσιο που δίνετε, καταφύγετε σε χαρακτηρισμούς όπως «ανηλεής τύρρανος» ή «αιμοσταγής δολοφόνος».

  
Θυμηθείτε:
Ο Στάλιν ήταν αυτονόητα «αιμοσταγής δολοφόνος» γιατί «σκότωσε τόσους αθώους ανθρώπους», των οποίων η «δολοφονία» τους από τον Στάλιν είναι αυταπόδεικτη από το γεγονός πως (ο Στάλιν) ήταν «αιμοσταγής δολοφόνος»!

Μία ή άλλη...
________

Με δεδομένη την μεταφραστική μου ανεπάρκεια, προσπάθησα περισσότερο να αποδώσω το κείμενο, που το βρήκα στο Kasama project, και πρόσθεσα και κάποιες ηλεκρονικές παραπομπές. Όποιος αναγνώστης μπορεί να μεταφράσει καλύτερα, ή έχει υπόψην κάποιες ακόμη παραπομπές σε σχέση με το κείμενο, θα εκτιμήσουμε την βοήθεια του.
 __________

*Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Σολζενίστσιν. 
 
 πηγή: Fadomduck