Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η φιλάνθρωπος κυρία Καπιταληστού


Η κυρία Καπιταληστού μαγειρεύει με δανεική ποδιά γιά τα παιδιά,την ώρα που άλλα παιδιά σε χώρα της Ε.Ε, έχουν τα χεράκια ψηλά, πίσω από το σβέρκο του γονατισμένου παιδοεφηβικού κορμιού τους


Η φιλάνθρωπος κυρία μαγειρεύει γιά να σώσει τα παιδιά της Κοκκινιάς, τα άπορα, με ένα γεύμα το χρόνο.

Της Κοκκινιάς του φτωχού, της Κοκκινιάς των ματωμένων αγώνων, της δικής μας Κοκκινιάς με την περήφανη ανεξίτηλη Ιστορία.
 
Της Κοκκινιάς που μοιράστηκαν οι κατατρεγμένοι τη μπουκιά και μιά γωνιά να κρυφτούν στα λίγα τετραγωνικά της μετεμφυλιακής αλληλεγγύης.
 
( Βλέπε Ελένης Μακρυνιώτη-Τραγγανίδα “Και τώρα πού να πάω”,συνέχεια του έπους του Δ.Σ “Η Μυρτιά του βουνού” της ίδιας)
 
Τώρα η κυρία Καπιταληστού μαγειρεύει με δανεική ποδιά γιά τα παιδιά,την ώρα που άλλα παιδιά σε χώρα της Ε.Ε, έχουν τα χεράκια ψηλά, πίσω από το σβέρκο του γονατισμένου παιδοεφηβικού κορμιού τους. Δεν είναι λέει μαθητές αλλά εξωσχολικοί.
 
Η εικόνα της ανενδοίαστης καταστολής διαψεύδει.
 
Μαθητές ή όχι είναι αναμφισβήτητα παιδάκια σε μιά χώρα που κόπτεται γιά τα “δημοκρατικά ιδεώδη” όπως ο δικός μας “νέος και αριστερός” εξαντλεί την “αριστεροσύνη ” του σε μιά γραβάτα.
 
 http://www.katiousa.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 12:30 ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Αντιφασισμός α λα καρτ;


Άρθρο του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ 
 
 
Του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Χάρη στην αποφασιστική στάση των μαθητών, των 15μελών και των 5μελών τους, της μαθητικής κοινότητας, οι προσπάθειες διάφορων φασιστοειδών να ρίξουν το ναζιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο -με το σιγοντάρισμα της ΝΔ, αλλά και τμημάτων εκκλησίας- απέτυχαν. Στην απομόνωση των φασιστοειδών και στην αποτυχία του σχεδιασμού τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ.

Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, που οργανώθηκαν με ανώνυμα καλέσματα, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, με εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα προβλήθηκαν υπέρμετρα και με «πιασάρικους» τίτλους σε σχέση με την πραγματική τους απήχηση. Ενώ την ίδια στιγμή θάβονται:

Αυτά τα δύο (Ανθρώπινα Δικαιώματα - Ιδιοκτησία) στον όμορφο κόσμο τον καπιταλιστικά φτιαγμένο






 
 
 
 
 
 
Ελενη Μαρκακη
1 ώρα
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

--- Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


--- Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας


Τι ειρωνία! Αυτά τα δύο (Ανθρώπινα Δικαιώματα - Ιδιοκτησία) στον όμορφο κόσμο τον καπιταλιστικά φτιαγμένο που ζούμε πάνε μαζί, πλάι-πλάι...ακριβώς για να ακυρώνει το δευτερο τα πρώτα...


Η Διεθνής Ημέρα Ιδιοκτησίας καθιερώθηκε με απόφαση της ...Διεθνούς Ένωσης Ακινήτων ''και εορτάζεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου, επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.''...

Το ιερο δικαιωμα της ιδιοκτησιας επιτρεπει σε μια μικρη μειοψηφια να ζει σε παλατια απο τη μια και σε δισεκατομμυρια αλλους να ειναι αστεγοι ή να ζουν σε καλυβες χωρις ρευμα και νερο τον 21ο αιωνα...

Οι θάνατοι από τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το Έιτζ, τις δολοφονίες και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.








Από Panos στο Δεκ 10, 2018 Διεθνή


Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //


-Οι θάνατοι από υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών στις ΗΠΑ έφτασαν τις 70.000 τον χρόνο και έγιναν αιτία να μειώνεται ο μέσος όρος ζωής

«Είναι σαν να έχουμε 9/11 κάθε τρίτη εβδομάδα» δηλώνει το μέλος του Κογκρέσου Chris Christie στην Σουηδική τηλεόραση.


Η επιδημία θανάτων από υπερβολική δόση χρήσης ναρκωτικών μαστίζει κυριολεκτικά τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι New York Times δείχνουν ότι το 2017 πέθαναν 70.000 αμερικάνοι από ναρκωτικά, αύξηση 9,6% σε σύγκριση με το 2016.





Ταυτόχρονα αυξάνονται οι αυτοκτονίες κατά 3,7% και ο συνδυασμός αυτός ρίχνει τον μέσο όρο ζωής κατά 0,1%.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...



10/12/1991
 
Στο Συμβούλιο Κορυφής στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υιοθετείται το κείμενο για την ένωση της Ευρώπης. Είναι η περιβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ που δημιούργησε την ΕΕ στη θέση της ΕΟΚ. Υιοθετείται, επίσης, το κείμενο για την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ). Την ίδια μέρα, η Ελλάδα γίνεται μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ).

Το ΚΚΕ τάχθηκε εξαρχής κατά της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Στην απόφαση της ευρείας Συνόδου της ΚΕ του ΚΚΕ (16 - 17 Μάη 1992) αναφέρεται: «Το Κόμμα μας δεν μπορεί να συμφωνήσει με την αντίληψη του "μονόδρομου" και όταν μάλιστα είναι δεδομένη η 11χρονη αρνητική εμπειρία της χώρας από την ένταξη στην ΕΟΚ. Πρόκειται για αντίληψη, που ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας με τα συμφέροντα και τις επιλογές του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Αντίληψη που καταδικάζει την Ελλάδα στο περιθώριο των πολιτικών που χαράσσουν οι ισχυροί της ΕΟΚ. Το όραμα της "Ενωμένης Ευρώπης", της Ευρώπης των μονοπωλίων, που συνενώνει και εμπνέει βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, "ΣΥΝ" και ο συγκεκριμένος στόχος "να μπούμε στο σκληρό πυρήνα της ΕΟΚ" δεν έχει καμιά σχέση με τα οράματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων».

902gr

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη - Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Μια συγκλονιστική γιορτή αντάξια της ηρωικής 100χρονης ιστορίας του ΚΚΕ, στήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο κατάμεστο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων της δουλειάς.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα μέσα από το οποίο “παρέλασαν”   σημαντικές στιγμές της ηρωικής ιστορίας του Κόμματος, από την ίδρυσή του, τις πρώτες διώξεις, το Μάη του '36, την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, τη δράση στη μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι τη δικτατορία, την ίδρυση της ΚΝΕ και τον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και σημαντικές στιγμές από τη δράση του Κόμματος στην περίοδο της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα.

Ένα αφιέρωμα που καθήλωσε το κοινό, καθώς συνέδεε εκπληκτικά πολλές μορφές τέχνης, με τα ιστορικά βίντεο, τις ζωντανές αναπαραστάσεις και τις ερμηνείες των καταξιωμένων καλλιτεχνών που συμμετείχαν.

Το Παλαί ντε Σπορ σείστηκε κυριολεκτικά από τον ενθουσιασμό και το κλίμα αγωνιστικής ανάτασης που δημιούργησαν με τις ερμηνείες τους, σε γνωστά τραγούδια που γεννήθηκαν από την ηρωική δράση του λαού μας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Βασίλης Πρατσινάκης, η Ανθή Τατσιούλη, ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Νίκος Ταλέας, ο Βασίλης Κασούρας, η Κωνσταντίνα Πάλλα, ο Γιώργος Αετόπουλος, ο Κώστας Καρμπάς, ο Σωτήρης Μπαλλάς και η πολυμελής ορχήστρα που στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κώστα Ματσίγκου.

Εκπληκτικές ήταν και οι ζωντανές αναπαραστάσεις με την συμμετοχή δεκάδων μελών της ΚΝΕ που αποτύπωσαν κορυφαίες στιγμές της 100χρονης ιστορίας αγώνων και θυσιών.

Ενώ συγκίνησαν και κατάφεραν να δείξουν την ιστορική συνέχεια τα μικρά βίντεο που παρουσιάσθηκαν και ήταν εμπλουτισμένα με μαρτυρίες αγωνιστών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα