Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

«Κόκκινες γραμμές»

 

  Πηγή: Associated Press

 

Αναλύσεις επί αναλύσεων, συνεντεύξεις και γραφήματα επιστρατεύουν τα αστικά μέσα για να αναλύσουν τα οφέλη της πρόσφατης συμφωνίας με τη Γαλλία. 

Η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός «ξεπερνάνε εαυτόν» για να εξηγήσουν το πώς δήθεν η συμφωνία «αλλάζει τα δεδομένα» και τις «ισορροπίες», στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. 

«Ξεχνάνε» βέβαια να πουν για ποιόν και προς τα που αλλάζουν αυτά τα «δεδομένα» από τις κάθε φορά συμφωνίες της αστικής τάξης, τις λυκοφιλίες, τους εξοπλισμούς, με στόχο την αναβάθμιση των συμφερόντων της την περιοχή. Ότι το «ζύγι» σταθερά έχει τους λαούς χαμένους. 

Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και ΚΝΕ (Ντοκουμέντα)

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Από την ώρα της επίθεσης στην πλατεία 
Από την ώρα της επίθεσης στην πλατεία

Ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, με το κάλεσμα της ΚΕ και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Σε δήλωσή της (δείτε παρακάτω) η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς. 

Ο καλός λαγός στον αντικομμουνισμό φαίνεται – Ο Πορτοσάλτε θέτει ζήτημα νομιμότητας του ΚΚΕ

 



Αυτοί που δεν είπαν κουβέντα ενάντια στους φασίστες, έψαχναν τρόπο να τους ξεπλύνουν και να στήσουν μια “σοβαρή χρυσή αυγή”, καλύπτοντας τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, βγήκαν τώρα να θέσουν ζήτημα νομιμότητας για το ΚΚΕ. Προσοχή στα προσχήματα, παιδιά, γιατί καρφώνεστε.

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να βλέπουμε το αυγό του φιδιού όχι απλά να εκκολάπτεται αλλά να σπάει και να βγάζει νέα φιντάνια, αλλά η βασική έγνοια για τους θιασώτες του κόσμου της εκμετάλλευσης είναι το ΚΚΕ και η δράση του που μπαίνει ως εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Τις τελευταίες μέρες, πολλά δεξιά τρολ παίρνουν μια φράση του Θ. Παφίλη στη Βουλή, στην οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ λέει: Ούτε πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε σε αυτό που λέγεται αστική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Η φράση μπαίνει εκτός γενικού πλαισίου και συμφραζομένων, αλλά είναι τόσο κρυστάλλινη που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι κομμουνιστές έχουν ως διακηρυγμένο στόχο τους να αλλάξουν με επανάσταση αυτή την κοινωνία, συνεπώς αρνούνται να συμβιβαστούν με τον τυπικό και ταξικό χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης-δημοκρατίας, δυο έννοιες που οι ίδιες οι κυρίαρχες τάξεις φροντίζουν συχνά να κάνουν λάστιχο για να τις φέρουν στα δικά τους μέτρα και συμφέροντα.

Στις τρύπες τους


Στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Σταυρούπολη είδαμε πρωτοφανείς εικόνες, με οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών να έχουν μετατρέψει σε άντρο τους ένα ολόκληρο σχολείο, μεταφέροντας σε αυτό «οπλοστάσιο» από μολότοφ, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια. Η ανοχή της αστυνομίας και της διεύθυνσης, που έδωσαν αέρα στα πανιά των κουκουλοφόρων φασιστοειδών να κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο σχολικό συγκρότημα, να προπηλακίζουν, να απειλούν και να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις, «βγάζει μάτι» και δείχνει με ποιανού τις πλάτες δρουν τέτοιοι μηχανισμοί. Εξίσου κατάπτυστη είναι και η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις περσινές μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή των μαθητών από τα δύο ΕΠΑΛ που συστεγάζονται στη Σταυρούπολη ήταν δυναμική και σταθερή, γεγονός που έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες φωτογραφίες από τα πανό τους στις μαθητικές πορείες. Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι έψαχναν τρόπο να «συνετίσουν» τους μαθητές και να στείλουν μήνυμα στη νεολαία που τα τελευταία χρόνια σε σχολεία και σχολές δείχνει διαθέσεις αγωνιστικής ανάτασης. Απέναντι σ' αυτούς επιστρατεύεται πρώτα και κύρια η δράση των φασιστοειδών, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα το «μακρύ χέρι» του συστήματος ενάντια στις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας. Και ότι μόνο ο αγώνας του εργατικού - λαϊκού κινήματος μπορεί να τους στείλει οριστικά στις τρύπες τους.

Ομάδα υποστήριξης

 


 
 Δεν βγήκαν μόνο τα φασιστοειδή, από τις τρύπες τους τις μέρες αυτές. 

Πλάι στην «ομάδα κρούσης» απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τους μαθητές και φοιτητές που αγωνίζονται, βγήκε και η «ομάδα υποστήριξης» για τη βρωμοδουλειά.

 

Γιατί βέβαια το θρασύδειλο μπουλούκι, όπως έχει αποδειχτεί - με «διευθύνσεις και ονόματα» - και στην περίπτωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής κι όπως αποδεικνύεται ξανά τώρα, δεν χτυπάει ποτέ μόνο: