Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Επιστολές διαμαρτυρίας στρατιωτών για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

 


 

Πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι επιστολές διαμαρτυρίας στρατιωτών για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Παραθέτουμε παρακάτω κάποιες από αυτές:

«Ως νέος στρατευμένος που υπηρετώ στην Κύπρο, θέλω με τη σειρά μου να διαμαρτυρηθώ για τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στη δίνη του ιμπεριαλιστικού πολέμου μετά και την απόφαση για συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αρμάδας “Φρουρός της ευημερίας” για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στόχος τους είναι ο έλεγχος της περιοχής αυτής, που είναι στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Σήμερα ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εμπλέκονται ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ, Ιράν, Υεμένη, Λίβανος, Συρία, Ιράκ και άλλα κράτη. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο με τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, όπου τα βομβαρδιστικά τους απογειώθηκαν από την Κύπρο.

Αποκλεισμένοι...


 

Η εικόνα μιλάει από μόνη της..

Πρώτη Κυριακή του μήνα και οι ουρές για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι τεράστιες, μιας και είναι η μόνη Κυριακή που η πρόσβαση στους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ελεύθερη...

Και που να φανταστεί κανείς τι θα γίνεται από του χρόνου, τότε που θα γίνει πράξη η νέα τιμολογιακή πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού, την οποία προκλητικά χαρακτηρίζει εξορθολογισμό» των εισιτηρίων και περιλαμβάνει τεράστιες αυξήσεις και την κατάργηση του μειωμένου εισιτηρίου που ίσχυε τους χειμερινούς μήνες.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

 

Το εμπόριο παιδιών που δεν περιμένει

...και η βιασύνη ΕΕ - κυβέρνησης - αστικών κομμάτων

 

Μέχρι και καμπάνια προσαρμοσμένη στον πόλεμο έκανε εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ουκρανία
Μέχρι και καμπάνια προσαρμοσμένη στον πόλεμο έκανε εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ουκρανία

 

Η θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία, που αποτελεί τον πυρήνα και βασικό λόγο προώθησής του, εκτυλίσσονται εδώ και πολλά χρόνια και σε μια σειρά από κράτη της ΕΕ, πέρα από τις ΗΠΑ.

Η ΕΕ έχει πάρει από πολύ νωρίς επάνω της αυτήν την υπόθεση, προωθώντας εδώ και χρόνια τον λεγόμενο ατομικό δικαιωματισμό. Αναγνωρίζει, δηλαδή, τυπικά «ατομικά δικαιώματα» αποσπασμένα από το κοινωνικό περιεχόμενό τους, ενώ η άσκησή τους στην πράξη αποτελεί ζήτημα χρηματικό - με δυο λόγια, ζήτημα αγοράς. Ετσι νομιμοποιείται στην πράξη και η ακραία εκμετάλλευση - εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση αυτής της ατζέντας, την τελευταία 15ετία τουλάχιστον, έχει αναλάβει το Ευρωκοινοβούλιο. Με συστηματικό τρόπο, σε ψηφίσματα κι εκθέσεις για φαινόμενα απαράδεκτης βίας, κακομεταχείρισης, διακρίσεων, στιγματισμού, έθετε εμβόλιμα ζητήματα ταυτότητας έκφρασης φύλου, αυτοπροσδιορισμού, προκειμένου να νομιμοποιήσει όλη την πλατφόρμα αιτημάτων του λεγόμενου «ατομικού δικαιωματισμού», όπως τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.