Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Να μη λείψει κανείς!


Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την 1η Μάη

 

Από την περυσινή απεργιακή πρωτομαγιάτικη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα 
Από την περυσινή απεργιακή πρωτομαγιάτικη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

«1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Με το σύνθημα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα όλης της χώρας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, δίνουν μάχη για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ συνδυάζει την Πρωτομαγιά με τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και την προσπάθεια να «νομιμοποιηθεί» η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη την 1η Μάη, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα καλούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η ΣΕΕΑΝ, Ομοσπονδίες Αυτοαπασχολουμένων.

Πυρετός


Τρελές επιδόσεις στις εξοπλιστικές δαπάνες συνεχίζει να καταγράφει η Ελλάδα, η οποία για το 2018 κατατάσσεται 36η παγκοσμίως στη σχετική έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Η Ελλάδα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δαπάνησε πέρυσι το 2,4 του ΑΕΠ της (5,2 δισ. δολάρια) για στρατιωτικές δαπάνες, που στην πλειοψηφία τους αφορούν «προσαρμογές» στις Ενοπλες Δυνάμεις και προμήθεια πολεμικού υλικού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, και όχι βέβαια για την άμυνα της χώρας και την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Πρώτες σε στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν οι ΗΠΑ, με κονδύλια ύψους 649 δισ. δολαρίων, και ακολουθεί για πρώτη φορά η Κίνα, που έχει αυξήσει κατά 83% τις στρατιωτικές της δαπάνες από το 2009. Η Τουρκία βρίσκεται στη 15η θέση, έχοντας ξοδέψει πέρυσι 19 δισ. δολάρια (2,5% του ΑΕΠ και 1% του συνόλου των στρατιωτικών δαπανών παγκοσμίως). Το αποκαλυπτικότερο όλων είναι το ποσό των 1,822 τρισ. δολαρίων που ξοδεύτηκαν συνολικά το 2018 για στρατιωτικές δαπάνες, αυξημένο κατά 2,6% σε σχέση με το 2017. Το ασύλληπτο αυτό νούμερο επιβεβαιώνει ότι ο εξοπλιστικός «πυρετός» μεγαλώνει στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προδίδοντας πολεμική προπαρασκευή, κάτω από το βάρος των ανταγωνισμών που οξύνονται και της δυσκολίας να διευθετηθούν οι αντιθέσεις με διπλωματικά - «ειρηνικά» μέσα.

Να μη λείψει κανείς!



Εργαζόμενοι και άνεργοι σε όλη τη χώρα, μαζί με αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, γυναίκες, νέους και συνταξιούχους, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε την 1η Μάη, με τις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα, να στείλουμε με χιλιάδες στόματα, με χιλιάδες σφιγμένες γροθιές, ένα δυνατό, μαζικό μήνυμα:

Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, παλεύουμε αταλάντευτα για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών!