Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πρώτη φορά αρισεροφασιστικά!

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/SOOC
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/SOOC


ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θα στείλουν φαντάρους στα σχολεία για να καλύψουν τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Οι φαντάροι απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών θα είναι αυτοί που θα καλύψουν τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται η κυβέρνηση για την επόμενη σχολική χρονιά.
  
Χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποδέχθηκε στο υπουργείο του τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δύο υπουργοί συζήτησαν την πρόταση απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ. μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.), οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές, να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.

Δεν κοστίζουν οι φαντάροι
 
Η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ομως, εξ αυτών οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους που ήταν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα επιστρέψουν στα πόστα τους. Ετσι, απομένουν περί τις 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 22.000 κενά, πολλά εκ των οποίων καλύφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο, όμως, τώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, μέχρι να γίνει ο προγραμματισμός του επόμενου. 

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για την κάλυψη των κενών είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, την εθελοντική εργασία, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε λόγω αντιδράσεων. Ουσιαστικά, η αξιοποίηση των φαντάρων αποτελεί μια μορφή εθελοντικής εργασίας.

Οι δήμαρχοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ. Λένε «όχι» στην υπόδειξη του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση προς τους ΟΤΑ να μεταφέρουν άμεσα τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Κώστας Πελετίδης: "Δεν υποτάσσομαι στις επιλογές της Κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου"

"Θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για τις δικές μας ανάγκες" 



Αρνείται να εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ο δήμαρχος Πάτρέων, Κώστας Πελετίδης, αλλά και οι δήμαρχοι όλης της χώρας που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Λένε «όχι» στην υπόδειξη του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση προς τους ΟΤΑ να μεταφέρουν άμεσα τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι δήμαρχοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ, με κοινή τους επιστολή, η οποία θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σήμερα, Τρίτη, καλούν όλους τους δημάρχους «να μην υποταχθούν στις επιλογές της κυβέρνησης».

Η επιστολή των εκλεγμένων δημάρχων του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας, Κ. Πελετίδης, Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Eσωτερικών κ. Ν. Βούτσης με το χαρακτηρισμένο ως επείγον έγγραφό του, που απεστάλη την 10.6.2015 στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, απαιτεί "την αμελλητί συμμόρφωσή" τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ής Απρίλη 2015 "για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας"!!

»Γνωρίζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ασφαλώς ότι η άρνηση μιας σειράς δήμων να πουν όχι στην ΠΝΠ που τους υποχρεώνει να διαθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας υπέρ της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και των δανειστών τα όποια διαθέσιμα έχουν, και μάλιστα για αόριστο χρόνο, δεν είναι απόφαση δημάρχων, αλλά απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Επιλέγει ο αρμόδιος υπουργός να απευθυνθεί στους δημάρχους ώστε να εκφοβίσει και να εκβιάσει.

»Ας γνωρίζει ότι μια σειρά Δημοτικά Συμβούλια και μαζί τους και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μη συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί η συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη βοηθά τον αντιλαϊκό πόλεμο που πέντε χρόνια τώρα τσακίζει το λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του.
Γιατί υποχρεώνει τους δήμους μας να υπολειτουργούν και να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών μας.
 

Γιατί μας επιβάλλει να επιβαρύνουμε με επιπρόσθετους φόρους και τέλη τους δημότες μας.
 

Γιατί γνωρίζουμε από πρότερες αντίστοιχες ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το PSI για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, ότι δρόμος επανάκτησης των απωλειών για το λαό σε διαπραγμάτευση τάχα με τους δανειστές δεν υπάρχει.
 

Γιατί τα αιματηρά πλεονάσματα που προαναγγέλλει και η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης θα τσακίσουν παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες και θα μετατρέψουν ακόμα πιο γρήγορα τους δήμους σε μηχανισμούς φοροεπιδρομής.
 

Γιατί είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική των ΕΕ - ΔΝΤ, κεφαλαίου.
 

»Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τους δημάρχους της χώρας να μην υποταχθούν και να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις. Να αξιοποιήσουν τα όποια χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα είναι ζωτικές και ζοφερές. Είναι ο δικός του μόχθος, τα ψίχουλα της φτώχειας δεν του αρμόζουν».

πηγή


Θα δούμε όμορφες μέρες...

«Θα δούμε όμορφες μέρες... »
Ο χαιρετισμός του Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Τουρκία), στην έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου το περασμένο Σάββατο



Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, ο Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Τουρκία), απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους. Ο χαιρετισμός έχει ως εξής:

«Θεωρούμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πολύ σωστά επέλεξε τον Ναζίμ Χικμέτ ως κεντρικό θέμα αυτών των εκδηλώσεων. Και μη νομίζετε ότι το λέω αυτό επειδή προέρχομαι από την πατρίδα του Ναζίμ Χικμέτ...

Η σημερινή ανθρωπότητα, ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη του 2015 έχει ανάγκη τον Ναζίμ Χικμέτ. Στην εποχή μας, που ο ιμπεριαλισμός είναι υπαίτιος για τους πολέμους και για την οπισθοδρόμηση, ο καπιταλισμός για τις λεηλασίες και την εκμετάλλευση, που ρίχνουν σκοτάδια πάνω στους λαούς, έχουμε ανάγκη να πούμε στους απελπισμένους ότι η ζωή είναι ωραία, αδελφέ μου.

Εχουμε το καθήκον να πούμε σε αυτούς που αρκούνται στα λίγα και σε αυτούς που δεν ξεσηκώνονται ότι φταις κι εσύ, αδελφέ μου.

Και έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε στο λαό τη διέξοδο... Και έχουμε δίπλα μας τον Ναζίμ, που το μόνο για το οποίο καυχήθηκε στη ζωή του ήταν ότι υπήρξε πάντα τοποθετημένος με το Κομμουνιστικό Κόμμα.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

«Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ »

Απολυμένοι απεργοί της coca cola με δυναμική παρουσία και με την συμπαράσταση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και της Λαικής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου κατάφεραν σήμερα να αποσπάσουν την δέσμευση του δήμαρχου Ωραιοκάστρου κ.Γαβότση ότι τα σχολεία του δήμου μας δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εταιρείας  coca cola «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»